Στο σκεπτικό του, ελήφθησαν υπόψη από τη μια οι βαριές περιβαλλοντικές επιπτώσεις (φαινόμενα όξινης απορροής σε ρέματα και στον υπόγειο υδροφορέα, σκόνη με βαρέα μέταλλα) και από την άλλη, το γεγονός ότι σε μια περιοχή που γίνονται εξορύξεις είναι πολύ δύσκολο να συνυπάρξουν με δραστηριότητες σαν τις υπάρχουσες, δηλαδή γεωργικές και άλλες.
Αντίθετα, όπως τονίστηκε, χρειάζεται να δοθεί η αρμόζουσα προτεραιότητα και σημασία στην ανάκτηση μετάλλων μέσα από παλιές ηλεκτρικές -ηλεκτρονικές συσκευές (τηλεοράσεις, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα κ.α) που έχουν φτάσει στο τέλος του κύκλου ζωής τους και η απόθεση τους εκτός κάδων δημιουργεί τεράστια περιβαλλοντική επιβάρυνση, αλλά και οικονομική σπατάλη.
Για το ζήτημα, ο περιφερειακός σύμβουλος του συνδυασμού "Οικολογία -Αλληλεγγύη" Θανάσης Μακρής δήλωσε σχετικά:
"Η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου απεικονίζει τη βούληση των κατοίκων της Περιφέρειας. Η βιωσιμότητα της περιοχής περνά μέσα από την αρμονία και ποικιλία δραστηριοτήτων, που θα αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της. Οι εξορύξεις επιβαρύνουν το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία και την ποιότητα ζωής, δυσχεραίνουν υφιστάμενες δραστηριότητες και δεν έχουν όφελος παρά μόνο για τους επενδυτές. Κάποιοι επιδιώκουν να επιβάλλουν στην περιοχή μια θυσία χωρίς όφελος και αντίκρισμα. Αλλά δεν θα την επιτρέψει η βούληση των πολιτών".
Πηγή Οικολόγοι Πράσινοι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου