τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Γρουνοχαρα (γουρουνοχαρα)

Η γρουνοχαρα ειναι ενα εθιμο που εχει τις ριζες του στα βαθη πολλων δεκαετιων.Στο χωριο μας,τα παλια χρονια-το τηρουν πολλοι ακομα και τωρα-,σχεδον καθε οικογενεια εκτρεφε ενα γουρουνι,το οποιο το σφαζαν την δευτερη μερα των χριστουγεννων,καναν λουκανικα,τσιγαριδες κτλ,μαζευοταν φιλοι και συγγενεις,ψηναν-τρωγαν και γλεντουσαν.Για να μην χαθει λοιπον αυτο το εθιμο,ο πολιτιστικος συλλογος εδω και περιπου 15 χρονια οργανωνει καθε 26 δεκεμβριου την γρουνοχαρα στην πλατεια του χωριου μας,οπου διατιθονται δωρεαν ψητα και κρασι.Οι εκδηλωσεις πλαισιωνονται απο μουσικα και χορευτικα συγκροτηματα και το γλεντι κραταει ολη μερα..Ειναι γεγονος οτι ο κοσμος εχει αγκαλιασει αυτη την εκδηλωση,βλεπουμε κοσμο απο διπλανα χωρια,ακομα και απο μερη της Μακεδονιας.Η γρουνουχαρα εχει γινει γνωστη παντου..και ειναι δεδομενο οτι διπλανα χωρια εχουν αντιγραψει την γρουνοχαρα κανοντας την δικη τους ..........χαρα!!!!!!!!!!

26 σχόλια:

  1. θα γινει φετος η γρουνοχαρα????δεν εχω ακουσει τιποτα ως τωρα.οποιος εχει πληροφοριες ας μας ενημερωσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΟΥ ΧΕ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ...ΕΙΧΑΝ ΡΘΕΙ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΟΥΡΟΥΝΟΧΑΡΑΣ,ΚΑΙ ΚΑΘΩΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ,ΠΗΡΑΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ,ΕΝΑΣ ΛΟΙΠΟΝ-ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΧΩΡΙΟ ΗΤΑΝ-ΟΤΑΝ ΡΩΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΟΥΝΟΧΑΡΑ,ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΟΥΡΟΝΟΧΑΡΑ,ΕΚΑΝΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ......ΧΑΡΑ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΜΒΑΣΑΝΤΟΡ,ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΓΕΛΟΙΟ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν την γνώριζα αυτή την εκδήλωση,πόα έθιμα έχει η χώρα μας....άπειρα

    Καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. απαγορευεται προσωρινα το κυνηγι με αποφαση του Σ.τ Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. επισκεφτειται το μπλοκ μας κυρια -Και λοιπόν;E allora?- τις επομενες ημερες για να δειτε εαν και φετος θα γινει η γρουνοχαρα (περιμενουμε και εμεις απο τον πολιτιστικο συλλογο ενημερωση) και ελατε στο χωριο μας..θα χαρουμε πολυ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ambassador η γρουνοχαρά και φέτος είναι δεδομένο οτι θα γίνει.τι ανακοίνωση περιμένεις δ καταλαβαίνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καποτε γινοταν(πριν 6-7 χρονια)μεγαλοπρεπες εκδηλωσεις. Σφαξιμο γουρουνιου, λουκανικα,σουπα (πατσας),τσιγαριδες,κοψιδια στα καρβουνα, αφθωνα κρασια... Σιγα-σιγα τα μισα πραγμμαυα της εκδηλωσης χαθηκαν και παμε προς το χειροτερο. Ας προσπαθησουμε να ανεβασουμε κ παλι την εκδηλωση εκει που ηταν......... και ακομη καλυτερα.
    Μηπως ξερετε ποτε ειναι οι εκλογες του Ε.Συλλογου???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΕΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΚΟΥΣΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΩ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΩΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΚΟΙΝΩΣΩ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ρωτησατε τα μελη του πολιτιστικου συλλογου η περιμενετε να ερθουν να σας πιασουν εναν εναν προσωπικα?
    λογικα θα γινει κανονικα βρε παιδια.
    μην λεμε διαφορα και μπαινουν επισκεπτες ξενοι και νομιζουν οτι δεν θα γινει κατι.μπορει να θελει κοσμος να ερθει και εμεις να τον αποθαρρυνουμε.
    παντως καθε χρονο εγω χωρις να ρωταω κατι η να μου λενε εβγαινα το πρωι στη πλατεια και ηταν τα παντα στη θεση τους (ψητα,κρασια κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΣΙΓΑΡΙΔΟΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΟΥΡΟΥΝΟΧΑΡΑ.. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΙΣΧΥΕΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η γουρουνοχαρά είναι ένα πολύ ωραίο έθιμο και θα είναι κρίμα αν ο Πολιτιστικός δεν το αναβιώσει. Θα ήθελα όμως να συμπληρώσω ότι το έθιμο σιγά σιγά χάνει την αίγλη την οποία είχε στην αρχή κι αυτό γιατί δεν έγινε καμία προσπάθεια να βελτιωθεί. Ο εξοπλισμός πια του Συλλόγου είναι πεπαλαιωμένος, τα τραπέζια σπασμένα και λεκιασμένα, οι πάγκοι σκουριασμένοι και όλο το στήσιμο της εκδήλωσης φαίνεται πολύ πρόχειρο κάτι που κάνει κακή εντύπωση όχι μόνο στους επισκέπτες αλλά και στους ίδιους τους κατοίκους. Εκτός απ’ αυτά κάποιες δραστηριότητες σταμάτησαν να γίνονται πια όπως ανέφερε και κάποιος λίγο πιο πάνω. Επίσης ο στολισμός της πλατείας παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Η φάτνη που τοποθετείται κάθε χρόνο, αυτό το κατασκεύασμα από το ψυχρό λευκό νοβοπάν δεν είναι και ότι το καλύτερο. Πάντως πιστεύω ότι όλη η εκδήλωση δείχνει μεγάλη προχειρότητα και αυτό δεν μας τιμά καθόλου. Μια και αναφέρθηκα στο στολισμό της πλατείας θα ήθελα να επισημάνω ότι ο Δήμος φρόντισε να στολίσει την πλατεία της Αρναίας εδώ και 20 μέρες όχι μόνο με ένα, αλλά τρία χριστουγεννιάτικα δέντρα και περιμετρικά τοποθέτησε πολλά φωτιστικά. Εκτός από την πλατεία στόλισε και διάφορα άλλα σημεία και γειτονιές.
    Προς Θεού μη περάσει απ’ το μυαλό σας ότι ο Δήμος κάνει διακρίσεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παιδια η γουρουνοχαρα ειναι ενα εθιμο πολυ παλιο και τα εθιμα δεν πρεπει να τα αφηνουμε να χανονται, αλλα πρεπει να τα αναβιωνουμε με νυχια και με δοντια!Συμφωνω με τον hermes οτι το εθιμο τα τελευταια χρονια γινεται με πολυ προχειροτητα και αυτο εχει ως αποτελεσμα να ξενερωσει αρκετος κοσμος!Νομιζω ομως οτι πρεπει να σταματησουμε να λεμε συνεχως για το Δημο.Τοσα χρονια τα ιδια λεμε και τι καταλαβαμε?Μηπως δωσανε στο χωριο μας ελαχιστα απο αυτα που δικαιουνταν?Δεν εχουμε να περιμενουμε τιποτα αλλο...Για μενα εχει τεραστια ευθυνη ο Πολιτιστικος.Τα εσοδα απο τις εκδηλωσεις τις Αγιας Χαιδως νομιζω οτι ειναι παρα πολλα ή τουλαχιστον αρκετα, ωστε να δωθουν καποια χρηματα και για την γουρουνοχαρα και να οργανωθει καλυτερα το εθιμο!Η στο κατω κατω μ΄αυτα τα χρηματα ας στολιστει η πλατεια!Θα ναι κ αυτο ενα κινητρο για να βγουν ολοι εξω εκεινη την μερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η ΓΟΥΡΟΥΝΟΧΑΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η ΓΟΥΡΟΥΝΟΧΑΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ ΤΟ ΠΡΩΙ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ποιός ο λόγος όμως να το κάνεις αυτό ambassador δ καταλαβαίνω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η ΓΟΥΡΟΥΝΟΧΑΡΑ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΣΤΑΝΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.ΟΣΟΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΚΑΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΜΙΑ ΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕΛΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΑΡΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΡΟΥΝΕ ΤΡΑΠΕΖΙ ΑΔΕΙΟ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΚΡΥΟ.ΚΡΥΟ ΥΠΗΡΧΕ ΠΑΝΤΑ.ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕ ΑΡΑΓΕ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΤΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ΄΄.ΑΛΛΑ ΤΙ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΚΑΝΩ.ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΠΟ. Υ.Γ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΥΧΗ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΑΜΑ ΕΙΧΕΣ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΣΟΥ ΘΑ ΕΓΡΑΦΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ 13!ΟΧΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΣΑΙ.ΓΙΑ @@@@@@@@ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΣ?ΧΑ ΧΑ ΧΑ!ΤΑ 3 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΧΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΤΡΕΛΑ ΛΕΦΤΑ ΑΒΑΝΤΣΟ,ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΧΡΕΗ!ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. εγω παντως ενα πραγμα εχω καταλαβει.οτι οποιος και να μπει στο πολιτιστικο παντα καποιοι θα ενοχλουνται και θα τα λενε στα καφενεια και στις παρεες.και οταν του πουνε ανελαβε εσυ θα σφυραει αδιαφορα.και το θεο τον ιδιο να βαλουμε προεδρο παλι θα ειχαμε να λεγαμε.
    απο ομοψυχια και συσπειρωση σκιζουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αντί να λέμε αοριστολογίες που μπορεί να θίγουν κάποιους, καλά θα είναι να κάνουμε την κριτική μας προτείνοντας ταυτόχρονα και λύσεις. Τα λάθη και οι ελλείψεις του παρελθόντος ας μας γίνουν μάθημα και όχι αφορμή για μια στείρα αντιπαράθεση. Από την άλλη τα ΔΣ όλων των συλλόγων μας έχουν χρέος να τηρούν το καταστατικό τους και να μην δίνουν δικαιώματα στους κατοίκους να σχολιάζουν αρνητικά. Ειδικά ότι αφορά τα οικονομικά για τα οποία ακούγονται και τα περισσότερα αρνητικά σχόλια, οι τακτικοί απολογισμοί και η ενημέρωση των κατοίκων είναι η καλύτερη λύση. Έτσι ελαχιστοποιούνται και οι αφορμές για κακόβουλη κριτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΣΙΓΑ ΡΕ ...ΧΑΛΑΡΩΣΕ..ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΜΕ ΤΑ 13 ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙΣ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ, ΟΠΩς ΚΑΙ ΣΥ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕΣ ΟΝΟΜΑ .ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩς ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΠΟΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΟΥΡΗ .ΒΑΛΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΔΟΥΛΕΙΕΣ...ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΤΡΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΤΟ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΜΩΣ ..ΟΧΙ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΛΑΝΕ...ΑΙΣΧΟΣ ,ΝΤΡΟΠΗ. ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΕ ΕΝΑ BLOG ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΝΟ.ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΔΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. θελω να κανω καποιες διευκρινησεις για το εξης σχολιο μου - θα γινει φετος η γρουνοχαρα????δεν εχω ακουσει τιποτα ως τωρα.οποιος εχει πληροφοριες ας μας ενημερωσει...- επειδη εχει παρεξηγηθει απο καποιους, οταν ανεβασα το αρθρο δεν ειχα μιλησει με κανεναν απο τον πολιτιστικο και δεν μπορουσα να γραψω κατι το οποιο δεν ητανε επιβεβαιωμενο απο μελος του συλλογου. Εχω μαθει να πληροφορουμε και οχι να παραπληροφορουμε, εχω μαθει να πληροφορω και οχι να παραπληροφορω. Το σχολιο μου ητανε "καθαρο" και δεν υπονοουσε τιποτα, ουτε να μειωσει τον συλλογο ουτε τις προσπαθειες των ανθρωπων , ουτε να δυσφημισω την γουρουνοχαρα ουτε να αποτρεψω καπιον ξενο επισκεπτη. Ζητησα απλα απο οποιον εχει πληροφοριες να τις πει. Τωρα πως βγηκανε αυθαιρετα συμπερασματα απο μερικους για το σχολιο αυτο δεν μπορω να καταλαβω. Ξανα τονιζω οτι το σχολιο δεν ειχε αρνητικο χαρακτηρα.Τελος, εχω επιλεξει το ambassador μονο για αναρτησεις αρθρων, για τα σχολια μου χρησιμοποιω το ονομα μου.Παρακαλω ας επιστρεψει ο διαλογος στην ουσια.Καλες γιορτες και καλη χρονια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. επεισης δεν ειμαι ο ανωνυμος με τα 13 σχολια που ψαχνεις.αλλα απο το σχολιο σου και μονο καταλαβαμε πως γραφεις για πρωτη φορα.κουλαρισε λιγο.ο καθε ανωνυμος εχει το δικο του υφος και ηθος .αυτο επρεπε να το ειχες καταλαβει.κανεις δεν κατηγορισε κανεναν ονομαστικα.ολοι μιλισαμε για λαθη που γινονται συνεχως στον πολιτιστικο τα τελευταια χρονια.τωρα δυο λογια για τον αγιο παχτα οπως τον αποκαλεσες.αν ανατρεξεις στο παρελθον θα θυμηθεις πως τα πρωτα χρονια του πολιτιστικου δεν υπηρχε κανενας αγιος παχτας και ομως οι εκδηλωσεις ειχαν πολυ μεγαλη επιτυχια.οταν αργοτερα καποια χρονια αναλαμβανεις τα ηνια του συλλογου προσπαθεις για ανωτερα πραγματα και οχι να τα γυρνας παλι στο μηδεν. υ.γ δεν κραζουμε κανεναν.απλος διατυπωνουμε ελευθερα τις αποψεις μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΤΙΤΛΟ ΓΟΥΡΟΥΝΟΧΑΡΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΤΛΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ , ΗΡΕΜΙΣΤΕ ΛΙΓΟ. Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΟΜΠΟΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή