τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ-ΑΚΑΝΘΟΥ

Για την άνανδρη επίθεση των ΜΑΤ στους πολίτες του Δήμου Αριστοτέλη

ΙΕΡΙΣΣΟΣ 25-12-2012
Σήμερα 25 Μαρτίου μετά από μια συγκινητική παρέλαση, όπου οι μαθητές του Γυμνασίου Λυκείου Ιερισσού παρέλασαν με μαύρα περιβραχιόνια και σφιγμένες γροθιές, μπροστά σε μια άδεια από επισήμους εξέδρα, πλήθος λαού συγκεντρώθηκε στην πλατεία της Ιερισσού.
Στη συνέχεια, μια φάλαγγα αυτοκινήτων, η οποία κάλυπτε 15 τουλάχιστον χιλιόμετρα,γεγονός πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα, κατευθύνθηκε προς τη Μεγάλη Παναγία, όπου τουλάχιστον 2500 άνθρωποι διαδήλωσαν ειρηνικά, για ακόμη μία φορά την αντίθεσή τους στην χρυσή ταφόπλακα που θέλουν να βάλουν οι χρυσοθήρες στην περιοχή.
Κατόπιν όλοι μαζί κατευθύνθηκαν στην περιοχή “Χονδρό Δέντρο” για να καταγγείλουν την παράνομη κατάληψη του βουνού από την εταιρεία “Ελληνικός Χρυσός”, συμφερόντων της μεγαλοκατασκευαστικής εταιρείας “Άκτωρ” και της καναδικής “Eldorado Gold”, που χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους της ως μισθοφόρους και γενίτσαρους ενάντια στην τοπική κοινωνία.

Η είσοδος προς το βουνό ήταν κλεισμένη από διμοιρίες ΜΑΤ, οι οποίοι προστάτευαν τους παράνομους καταληψίες του βουνού, σε αντίθεση με τη μαύρη Τρίτη 20 Μαρτίου, που επιδεικτικά απουσίαζαν και άφησαν τους τραμπούκους-μισθοφόρους της εταιρείας να επιτεθούν με δολοφονικές προθέσεις στα 30 μέλη των επιτροπών αγώνα.
Στην απαίτηση των κατοίκων να σταματήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις να προστατεύουν τους παράνομους καταληψίες και να έρθει εισαγγελέας για να του επιδοθεί ψήφισμα, τα ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών προς το συγκεντρωμένο πλήθος, όπου υπήρχαν ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά.
Καταγγέλλουμε την άνανδρη επίθεση των ΜΑΤ και τη στάση της Ελληνικής Αστυνομίας που παρέχει ασπίδα προστασίας στα συμφέροντα των κρατικοδίαιτων μεγαλοεργολάβων και των ξένων συνεταίρων τους.
Απαιτούμε να ελευθερωθεί το βουνό από τους καταληψίες, να σταματήσουν όλες οι εργασίες και να ξεκινήσει, έστω και την ύστατη στιγμή, διαδικασία κοινωνικής διαβούλευσης, έτσι ώστε αποφευχθεί εμφύλιος πόλεμος στην περιοχή, κάτι το οποίο επιδιώκει η εταιρεία
Η Αστυνομία προστατεύει τις παρανομίες της “Ελληνικός Χρυσός”
Ο εισαγγελέας ακούει;
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ-ΑΚΑΝΘΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου