τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΣΤΑΝΟΥ



Οι εργασίες για την κατασκευή νέου γηπέδου,όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκε ένα γήπεδο - στολίδι για όλη την Χαλκιδική.Συγχαρητήρια στην πολιτεία που ολοκλήρωσε και αυτό το έργο,όπως κάνει σχεδόν σε όλα τα έργα της,και φυσικά που παρέδωσε το έργο μέσα στο χρονοδιάγραμμα(2004).Ευχαριστούμε την πολιτεία για τις σύγχρονες εγκαταστάσεις που παρέδωσε στους αθλητές και φιλάθλους του Στανού.

Somporo: Για να βοηθήσουμε και μεις από την πλευρά μας στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος, αναδημοσιεύουμε και πάλι αυτή την ανάρτηση.

18 σχόλια:

  1. Μηπως γνωριζει κανεις τι γινετε με αυτο το εργο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. hermes, μηπως μπερδεψες φωτογραφιες απο επιφανειακη εξορυξη,με φωτο απ το γηπεδο μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν και οι φωτογραφίες δεν είναι δικές μου ούτε και η συγκεκριμένη ανάρτηση, ομολογώ ότι το σχόλιό σου είναι πετυχυμένο. Και για να το συνεχίσω ... φανταστείτε στο τέλος να κάνουμε αγώνα για την αποκατασταση της περιοχής αν τυχόν δεν ολοκληρωθούν ποτέ τα έργα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μπαβο ρε ανωνυμε μου εδωσες μια πολυ καλη πασα.θελω να μαθω ποιοι καναν την μελετη και ποιοι αποφασισαν να γινει εκει το γηπεδο.καλα δεν γνωριζαν οτι ειναι βραχωδης περιοχη;με τα χρηματα αυτα που φυγαν ως τωρα θα καναν 3 γηπεδα αν ηταν σε ιδανικοτερο μερος..αλλο ενα ημιτελες εργο στο χωριο μας..hermes μην στεναχωριεσαι,εχω παει πετρουπολη,στο θεατρο πετρας για ενα φεστιβαλ, θα γινει ενα αμφιθετρο τετοιο και στο μερος αυτο,και θα ναι δυο πολυ αγαπημενα διδυμακια.το θεατρο πετρας1 στην πετρουπολη, και το θετρο πετρας2 στο στανο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βασίλη και να μαθεις ποιος εχει κανει τη μελετη, τωρα πλεον δεν αλλαζει κατι.Έχει ξεκινησει να γινεται και αυτο που ευελπιστουμαι ολοι μας ειναι να ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ειλικρινα δεν εννοουσα αυτο,δεν θελω να μαθω αν την εκανε ο κωστας ο βασιλης η ο μητσος,η εσυ ανωνυμε,θελω να μαθω το σκεπτικο που ειχαν ολοι οι υπευθυνοι οταν αποφασιζαν να επιλεξουν την συγκεκριμενη περιοχη,αυτο ειναι το κακο στην ελλαδα,υπαρχουν παρα πολλα εργα που δεν εχουν ολοκληρωθει,και τα χρηματα πανε χαμενα.
    συμφωνω οτι δεν αλλαζει κατι τωρα,και μακαρι να ολοκληρωθει,το ευχομαστε ολοι,και ειδικα εμεις οι ποδοσφαιριστες,αλλα προσωπικη μου γνωμη ειναι,οπως βλεπω τα πραματα,δεν θα προλαβω να παιξω μπαλα σε αυτο το γηπεδο,αν και ειμαι 25 χρονων,θα προλαβουν αραγε τα παιδια μας;
    Υ.Γ ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΛΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ,ΘΕΛΑΝ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΟΤΕ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ,ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑΤ Η ΘΥΕΛΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΠΛΑΝΟΔΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ,ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΕΤΟΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σχετικά με το ολυμπιακό στάδιο...
    Η αρχική επιλογή του χώρου έγινε όταν ο Υπουργός Χρήστος Πάχτας ζήτησε να βρεθεί κάποιος χώρος για να χτηματοδοτήσει την κατασκευή νέου γηπέδου.Ο συγκεκριμένος χώρος ήταν ο μόνος που άνηκε στην κοινότητα και γιαυτο τον λόγο επιλέχθηκε αρχικά.Οταν μας δόθηκε η ευκαιρία να εντάξουμε το γήπεδο στα ολυμπιακά έργα και μετά από έρευνα που κάναμε και σε συζητήσεις που είχαμε με το δασαρχείο μας απάντησαν ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα παραχώρησης κάποιας άλλης έκτασης.Ετσι αναγκαστικά καταλήξαμε σε αυτή την λύση.Γνωρίζωντας απο την αρχή την ιδιαιτερότητα του εδάφους. κάναμε επαφές με το Κ.Γιάννη Κυριαφίνη για την ανταλαγή τμήματος του χωραφιού του, που είχε μικρότερες κλήσεις και αρχικά συυμφώνησε.(Τις επαφέ έκανε ο Μιχάλης Κυριαφίνης)
    Την μελέτη του γηπέδου την έκανε ο μηχανικός του δήμου.Η μελέτη ήταν αντιγρφή κάποιας μελέτης από γήπεδο στην νότια Χαλκιδική για κατασκευή γηπέδου σε χωράφι.Οταν κατάλαβα το λάθος που γινόταν, παρότι δεν ήμουν δημοτικός σύμβουλος εκείνη την εποχή, προσπάθησα να πείσω τον Δήμαρχο για το λάθος που υπήρχε στην μελέτη.Του πρώτεινα το γήπεδο να κατέβει πιο χαμηλά και απο τη κάτω πλευρά να γίνει τοιχείο ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο οι εκσκαφές.Το ίδιο πρώτεινα και στον προιστάμενο της ΔΤΥΧ κ.Αλεξιάδη Αντώνη και μετά από έντονη συζήρηση, στην οποία του έιπα ότι θα κάνουν λατομείο αν δεν αλάξουν την μελέτη,αρνηθηκε να γίνει οποιδήποτε αλλαγή.Ο τότε Δήμαρχος κ.Κατσιαμούρης όταν του ξαναέθεσα το θέμα σχεδόν με έδιωξε από το γραφείο του λέγοντας με ότι του κάνω αντιπολίτευση και δεν αφήνω να προχωρήσει το έργο.Και έτσι με λάθος τρόπο ξεκίνησε το έργο.
    Στην συνέχεια απο όσο γνωρίζω, λόγω της αλλαγής της μελέτης που έπρεπε να εγκριθεί από το υπουργειο και λόγω κακών χειρισμών, υπήρξε μεγάλη καθηστέρηση στην κατασκευή του έργου με αποτέλεσμα να απενταχθεί από τα Ολυμπιακά έργα.
    Οταν αναλάβαμε αυτήν τη τετραετία μετά από πολλές προσπάθειες της Νομαρχίας,του Δημαρχου,του τοπικου συμβουλίου και των δημοτικών συμβούλων του Στανού καταφέραμε να επαναχρηματοδοτηθεί το έργο.Ετσι ξεκίνησαν οι εργασίες.Η πρόοδος του έργου δεν είναι αυτή που θα θέλαμε λόγω της καθυστέρησης πληρωμής του εργολάβου.Ελπίζω στην συνέχεια να πάνε καλύτερα τα πράγματα και να ολοκληρωθεί το εργο.
    Η παραχώρηση του γηπέδου για εργατικές κατοικίες έγινε μετα από ομόφωνη απόφαση του τοπικού συμβουλίου και των δημοτικών συμβούλων.Την απόφαση αυτή την πήραμε επειδή ο ΟΕΚ μας ζήτησε να αλλάζουμε το χώρο που είχε παραχωρηθεί στην περιοχή "Λάο" γιατι λόγω των μεγάλων κλησεων του εδάφους, δεν ήταν δυνατόν να γίνουν οι εργατικές κατοικίες.
    Θεωρώ ότι ήταν μια δικαολογία για να μην γίνουν εργατικές κατοικίες. Και αυτό αποδείχθηκε από το ότι απο την στιγμή που έγινε η παραχώρηση του γηπέδου στον ΟΕΚ δεν ξαναέγινε αναφορά στο Στανό από κανέναν για εργατικές κατοικίες.
    Επειδή ακούω πολλά θέλω να ακούσω τις προτάσεις σας για το που θα μπορούσε να γίνει γήπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ανωνυμε 5:31, λογικα θα πρεπει να γνωριζουν ο δημαρχος,οι αντιδημαρχοι,και οι δημοτικοι συμβουλοι..προσωπικα,(οπως και σχεδον ολοι οι επισκεπτες του σομπορο} περιμενω απο τον κυριο λαζαρου και τον κυριο κακκα την τοποθετηση τους για το θεμα του γηπεδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Bill, έχει δώσει ήδη την απάντηση του ο δήμαρχος στο θέμα "Δημοκρατία, τοπικισμός ή χειραγώγηση;"
    (http://somporo.blogspot.com/2010/01/blog-post_03.html)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εχεις δικιο ανωνυμε,ειναι τοσα πολλα τα σχολια ομως,και τοσες πολλες οι αναρτησεις που για να τα διαβασεις ολα ειναι καπως δυσκολο..και για να βγαλεις νοημα ειναι ακομα δυσκολοτερο γιατι σχεδον ολα ειναι -ανωνυμος ειπε-.αν ειναι ευκολο κυριε δημαρχε,μεταφερετε το σχολιο σας και εδω,βοηθοντας τους επισκεπτες του μπλοκ,ωστε να μην ανατρεχουμε σε παλαιοτερες αναρτησεις και ψαχνουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΣ ΔΟΥΝ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ,ΟΕΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στο ζήτημα του νέου γηπέδου, υπήρξαν σημαντικές παραλείψεις, από την πρώτη στιγμή (2003). Επιλέχθηκε περιοχή που σε συνδυασμό με τα λίγα χρήματα που προέβλεπε η μελέτη κατασκευής (μόλις 230.000 ευρώ, ενώ το αντίστοιχο της Βαρβάρας, που ήταν ήδη γήπεδο 400.000 ευρώ), κατέστησε το έργο προβληματικό. Σα να μην έφτανε αυτό, το έργο απεντάχθηκε από το αναπτυξιακό πρόγραμμα τοπικής αυτοδιοίκησης που έληξε το 2005. Χρειάστηκε μεγάλη προσάθεια ώστε ο Δήμος να εξασφαλίσει το ποσό αυτό, το 2008, δια μέσου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Το μέγα πρόβλημα είναι πως στην παρούσα φάση, κανείς δεν μπορεί να σου δώσει ούτε ένα ευρώ, πάνω από την αρχική μελέτη.Η μοναδική ελπίδα μας είναι το επόμενο πρόγραμμα χρηματοδότησης τοπικής αυτοδιοίκησης, που θα ξεκινήσει το 2001. Κρίνω σκόπιμο, να καταλάβουν οι Στανιώτες πως για μια μελετητική αστοχία, για την οποία ουδεμία ευθύνη έχουμε ως Δημοτική Αρχή, κινδύνευσε να ταλαιπωρείται η ΘΥΕΛΛΑ, για χρόνια (όπως συνέβη στη Βαρβάρα), γεγονός που αποφύγαμε με την τοποθέτηση χόρτου στο παλαιό γήπεδο. Μάλιστα, την άνοιξη, με τη χρηματοδότηση της ΝΑΧ, θα τοποθετηθούν και κερκίδες. Τέλος, όχι μόνο δεν διατέθηκε κάποιο ποσό της χρηματοδότησης του γηπέδου για άλλους λόγους( άλλωστε ο Δήμος δεν παίρνει προκαταβολικά χρήματα, παρά μόνο μετά την αποστολή εγκεκριμμένων λογαριασμών του εργολάβου), αλλά έγινε και συμπληρωματική ανάθεση από τη Δημοτική Επιχείρηση, επί Δημαρχίας Κατσιαμούρη, γεγονός που μπορεί να εμπεριείχε αγαθές προθέσεις, ταυτόχρονα όμως μας δημιούργησε τεράστια προβλήματα, μια που θεωρήθηκε από την Πολιτεία ως κατάτμηση έργου.
    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
    Λάζαρος Λαζάρου.
    11 Ιανουαρίου 2010 10:31 π.μ.


    ΑΥΤΑ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΤΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΖΑΡΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ο σημερινος Δήμαρχος και εμπνευστής του έργου κύριος Παχτας πιστεύω να τα καταφέρει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αφήστε τον Πάχτα,αυτός ασχολείται μόνο με τα μεταλεία μιας και πρέπει να δώσει θέσεις εργασίας σε 2500 άτομα.όταν θα λυθεί αυτό το ζήτημά ίσως και να κοιτάξει και πρός το λατομείο του Στανού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΣΤΟ ΣΤΑΝΟ ΘΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ...ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΥΣΟΣ ΣΤΟ ΣΤΑΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. και που το ξέρεις εσυ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. To elikoptero pou ekobe boltes prin merika xronia paramoni protoxronias to thimaste?kai eixe aplomeno kati?
    ayto loipon epsaxne xryso.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. γηπεδο ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή