τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές (1)


Ανακοινώθηκαν τα πρώτα ονόματα για το Δήμο Αριστοτέλη.
Οι  Στανιώτες υποψηφίοι στο ψηφοδέλτιο του Πάχτα είναι:
Δημοτικοί σύμβουλοι
1.       Καραθανάσης Χρήστος του Αστερίου (υπάλληλος ΙΚΑ Αρναίας)
2.       Τσιάγκα Άννα του Ευθυμίου (οικιακά)
 Τοπικοί Σύμβουλοι
1.       Διαμαντάς Διαμαντής του Δημητρίου (οικοδόμος)
2.       Κερασίνη Σοφία του Δημητρίου (οικιακά)
3.       Στόικος Μιχαήλ του Γεωργίου (οικοδόμος)
4.       Τουπλικιώτης Αθανάσιος του Αγγέλου (οικοδόμος)

 Είχε προηγηθεί η υποψηφιότητα του Κάκκα Γεωργίου του Νικολάου (πολιτικός-μηχανολόγος μηχανικός και αρχηγός της μειοψηφίας του Δήμου Αρναίας) ως περιφερειακός σύμβουλος με τον Ψωμιάδη.

2 σχόλια:

  1. Αλήθεια οι Στανιώτες υποψήφιοι με τον Πάχτα έχουν ενημερωθεί για το πρόγραμμά του και ποια ειναι η θέση τους για το επενδυτικό σχέδιο στις Σκουριές; Ή μήπως η υποψηφιότητά τους είναι αποτέλεσμα παλαιών υποχρεώσεων και νέων υποσχέσεων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνεται ότι το πάθημα δε μας έγινε μάθημα!
    Όταν το 2001(;) ο Πολιτιστικός Σύλλογος προσπάθησε να ενημερώσει τους κατοίκους για το χυτήριο μολύβδου εισέπραξε αρνητικά σχόλια από πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης (που αργότερα καπηλεύτηκαν τον αγώνα) και την αδιαφορία του κόσμου. Αποτέλεσμα: να δοθούν οι σχετικές άδειες και να οδηγηθούμε σε ένα μαραθώνιο και πολυέξοδο αγώνα που ακόμα συνεχίζεται. Αν όλα εξελιχθούν ευνοϊκά (εκκρεμεί η απόφαση του ΣΤΕ) θα απαλλαγούμε απ’ το χυτήριο χωρίς σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία μας.
    Όμως η περίπτωση της επένδυσης στις Σκουριές είναι τελείως διαφορετική και δεν σηκώνει επιπολαιότητες. Αν ξεκινήσει τότε θα είναι πλέον αργά για οποιαδήποτε αναθεώρηση στάσης. Οι θέσεις εργασίας για τις οποίες μιλούν οι υποστηρικτές της επένδυσης και για τις οποίες λέει έκαναν ήδη αίτηση περισσότεροι από 150 Στανιώτες θα είναι περιστασιακές, αφού το χρονοδιάγραμμα κάνει λόγο για 20 το πολύ χρόνια και το περισσότερο προσωπικό θα προσληφθεί όταν το έργο θα είναι σε πλήρη ανάπτυξη, δηλαδή μετά από 5-6 χρόνια από την έναρξη των εργασιών.
    Στο τέλος θα δημιουργηθεί μια νέα γενιά ανέργων, θα έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος για την ουσιαστική ανάπτυξη της περιοχής μας- αν θα είναι δυνατή-γιατί πλέον θα υφίσταται τις περιβαλλοντικές συνέπειες.
    Το οικονομικό όφελος του Δήμου στο οποίο βασίζονται κάποιοι υποψήφιοι θα είναι μηδαμινό και οι τυχόν υποδομές που θα δημιουργηθούν δε θα έχουν πια καμία ουσία. Τα παιδιά μας και οι επόμενες γενιές, που δίκαια θα μας κατηγορήσουν για κοντόφθαλμους και εγωιστές, θα στερηθούν όλα αυτά που με λαιμαργία απολαύσαμε εμείς: το καθαρό περιβάλλον και το νερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή