τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Νέοι σκουπιδότοποι


Αφού έγινε η  "αποκατάσταση του σκουπιδότοπου" ο Δήμος τοποθέτησε μεγάλους μεταλλικούς κάδους στην είσοδο και την έξοδο του χωριού όπου οι κάτοικοι μπορούν να πετούν μεγάλα και ογκώδη αντικείμενα που δεν χωράνε στους μικρούς πλαστικούς κάδους της γειτονιάς. Πολύ καλή σκέψη. Όμως η εικόνα που αντικρίζει κανείς στο χώρο των κάδων είναι αηδιαστική. Κάποιοι δεν μπαίνουν καν στον κόπο να ρίξουν τα σκουπίδια στους κάδους  και άλλοι πετάνε σκουπίδια που περιέχουν  υπολείμματα τροφών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται πουλιά και αγρίμια, να σχίζουν τις πλαστικές σακούλες και ο αέρας να τις παρασύρει ολόγυρα. Έτσι αυτά τα σημεία έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπους και εστίες μόλυνσης.

Κάνουμε έκκληση, αγαπητοί χωριανοί, ας γίνουμε πιο προσεκτικοί γιατί δεν είναι μόνο  θέμα αισθητικής, αλλά και υγιεινής.  

2 σχόλια:

  1. Αν οι μεταλλικοί κάδοι είναι μόνο για αδρανή υλικά που θα εναποτίθενται τα μεγάλα αντικείμενα ξύλινα, πλαστικά, μεταλλικά κλπ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αφου γεμιζουν τοσο γρηγορα και η υπηρεσιες του Δημου δεν προλαβαινουν να τα αδειασουν γιατι δεν τοποθετουν αλλον εναν διπλα ?Τοσο δυσκολο ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή