τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Ο τοίχος της καλοσύνης

Μια ιδέα γεμάτη αλληλεγύη, που ξεκίνησε από το Ιράν και εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα


Ο πρώτος τοίχος της καλοσύνης εμφανίστηκε στο Ιράν, όταν κάποιος άγνωστος στερέωσε σε έναν τοίχο κρεμάστρες και έγραψε ένα σημείωμα που έλεγε τo εξής: «Εάν δεν τα χρειάζεστε, αφήστε τα εδώ. Εάν τα χρειάζεστε, πάρτε τα». Οι κρεμάστρες γέμισαν γρήγορα από σακούλες με φαγητό. Το παράδειγμα του Ιράν ακολούθησε πρώτη η Λάρισα.

 Η ιδέα εξαπλώθηκε γρήγορα, με τη βοήθεια των social media, στην υπόλοιπη Ελλάδα, φτάνοντας μέχρι την Κοζάνη, τον Βόλο, την Κόρινθο, το Ηράκλειο, την Αθήνα, τη Χαλκιδική, την Καλαμάτα και αλλού. Σκοπός της κίνησης είναι να μας φέρει πιο κοντά με τη δύναμη της αλληλεγγύης, αφήνοντας καθαρό φαγητό για όσους το έχουν ανάγκη.


«Αποκλειστικός στόχος της προσπάθειάς μας είναι να φύγουν οι σακούλες με φαγητό από τους κάδους σκουπιδιών και όσοι θέλουν και έχουν τη δυνατότητα, να μπορούν να τις αφήνουν όμορφα στις κρεμάστρες που θα τοποθετήσει άμεσα η ομάδα, σε διάφορα σημεία της πόλης. Επίσης προσπαθούμε να κινητοποιήσουμε και άλλους συμπολίτες μας στην έννοια της αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς προσφοράς. Πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένη ούτε μία μπουκιά φαγητό και κανένας συνάνθρωπός μας να μην ψάχνει στα σκουπίδια για φαγητό», λένε οι ακτιβιστές της Καλαμάτας.

 [Πηγή: www.doctv.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου