τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Θύελλα Στανού - Αστήρ Αγ. Νικολάου 2-0 (ρεπορτάζ και σκέψεις)


Η φύση σε ελάχιστους κάνει το χατήρι και τους  δίνει ολοκληρωμένα ποδοσφαιρικά χαρίσματα.
Και όσοι από αυτούς τους λίγους  κατάλαβαν νωρίς  και δούλεψαν το χάρισμα τους αυτό , έχουν παίξει ή θα παίξουν στο μέλλον ποδόσφαιρο σε υψηλότερες κατηγορίες.
Σε κάποιους ποδοσφαιριστές έχει χαρίσει μια πολύ καλή τεχνική κατάρτιση χωρίς όμως την πολύ καλή φυσική κατάσταση, την αντοχή , τη δύναμη , τα τρεξίματα , το πάθος, την ψυχή κτλ.
Σε κάποιους άλλους έχει δώσει το αντίθετο , πολύ καλή φυσική κατάσταση , χωρίς όμως την πολύ καλή τεχνική.
Αυτό βλέπουμε  στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και  πάντα κάτι λείπει από έναν ποδοσφαιριστή που αν το είχε θα ήταν πολύ διαφορετικός ποδοσφαιριστής.

Γιατί τα λέμε αυτά; Γιατί σε αυτά, κατά τη γνώμη μου, κρίθηκε το αποτέλεσμα του σαββατιάτικου αγώνα.
Δυο ομάδες με σαφώς διαφορετικά χαρακτηριστικά, μια σκληροτράχηλη Θύελλα που βασίζεται  στο σύνολο , στη δύναμη , στο πάθος , στη ψυχή , στις φυσικές αντοχές  και λιγότερο στην ποιότητα και στην καλή τεχνική κατάρτιση , και από την άλλη ένας ποιοτικός Αστέρας που περισσότερο βασίζεται στην πολύ καλή τεχνική  και πολύ λιγότερο στα φυσικά προσόντα.

Τέτοια κρίσιμα παιχνίδια , κερδίζονται κατά τη γνώμη μου από ομάδες που βγάζουν στον αγωνιστικό χώρο , πρώτα το πάθος , την ψυχή και τα φυσικά προσόντα και δευτερεύον την ποιότητα.

Ήταν μια πολύ μεγάλη νίκη για την Θύελλα. Η ομάδα στήθηκε πολύ σωστά απέναντι στην προβλέψιμη ομάδα του Αστήρ  και οι  ποδοσφαιριστές έδωσαν το μέγιστο από την απόδοση τους. 

Στο πρώτο ημίχρονο η Θύελλα  έπαιζε με μειονέκτημα αφού είχε κόντρα το δυνατό αέρα που φυσούσε.
Ο Αστέρας είχε την κατοχή  όμως δεν μπορούσε να βρει τις λύσεις για να απειλήσει την  εστία του Στανού .
Η Θύελλα κοιτούσε την άμυνα πρώτα και η όποια απειλή ερχόταν από αντεπίθεση ή από στημένες φάσεις.
Το πρώτο ημίχρονο έληξε 0-0.
Στο β΄ημίχρονο και στο πρώτο τέταρτο ο Αστέρας μπήκε  πολύ δυνατά.Δημιούργησε κάποιες φάσεις χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει.
Στο 59' σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ του Αστέρα.

Στη συνέχεια η Θύελλα ισορρόπησε ,  πήρε μέτρα στο γήπεδο και άρχιζε να απειλεί και αυτή.

Ο προπονητής του Αστέρα όμως , με τις πολλές συνεχείς εσωτερικές αλλαγές που έκανε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα , άθελα του βοήθησε  τη Θύελλα , καθώς δεν άφηνε την ομάδα και τους παίχτες του  να πιάσουν  ρυθμό για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Γύρω στο 65' , ίσως θα έπρεπε να αλλάξει και το πλάνο του. Έναν αγώνα όταν δεν μπορείς να τον κερδίσεις , φρόντισε να μην το χάσεις.
Δεν το έκανε όμως , ανέβαζε συνεχώς παίχτες στη επίθεση , αμελούσε την άμυνα του , και σε μια αντεπίθεση , ο Τουπλικιώτης Αχιλλέας σεντράρει συρτά από αριστερά , και ο Μπήντιος Στέλιος με κοντινή προβολή γράφει στο 71' το 1-0.

Στη συνέχεια του παιχνιδιού ο Αστέρας τα έπαιξε όλα για όλα ,  βγήκε ακόμα πιο μπροστά για να ισοφαρίσει , όμως πάλι δεν μπορούσε να διασπάσει την αμυντική λειτουργία της Θύελλα.
Έτσι, στο 94' και ενώ όλος ο Άγιος Νικόλας ήταν μπροστά , ο Μπάμπης Τουπλικιώτης με απευθείας εκτέλεση άουτ από τη μικρή περιοχή , βρίσκει τον Αχιλλέα Τουπλικιώτη στην πλάτη της άμυνας του Αγίου ο οποίος με δυνατό σουτ έγραψε το τελικό 2-0 , μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
(Οφσάιντ- Παράβαση του κανονισμού δεν υπάρχει όταν ο παίκτης που επιτίθεται δέχεται την μπάλα απευθείας από άουτ που εκτελείται από τη μικρή περιοχή του τερματοφύλακά του, από πλάγιο άουτ ή από κόρνερ.)

 Το παιχνίδι παρά την κρισιμότητα του ο αγώνας έγινε κάτω από πολύ καλές συνθήκες και  χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις .
Σε αυτό βοήθησαν οι αποστολές και των δυο ομάδων και οι διαιτητές.
Συγχαρητήρια στον κύριο Γρεβένη και στους βοηθούς του για την άψογη διαιτησία.

Στο γήπεδο παρευρέθηκε  πολύς κόσμος και από τα γύρω χωριά για να παρακολουθήσει τον παιχνίδι.

Επόμενος αγώνας για τη Θύελλα , είναι εκτός έδρας με τον Αριστοτέλη στο γήπεδο Στρατονίκης , το ερχόμενο Σάββατο στις 15:00

Αποτελέσματα και βαθμολογία 14ης αγωνιστικής 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου