τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Οι απώλειες του Δημοσίου από το ξεπούλημα των συχνοτήτων στην Digea!

Στις αρχές του 2016 κλείνουν δύο χρόνια από την ολοκλήρωση του σκανδάλου της παραχώρησης όλων των ψηφιακών συχνοτήτων, της σημαντικής αυτής περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου, στην κοινή εταιρεία των καναλαρχών, την Digea.
Ως μονοπώλιο, η Digea καθορίζει πλέον το ενοίκιο που πληρώνουν τα πανελλαδικά τηλεοπτικά κανάλια, όπως και τα περιφερειακά.
Για πρώτη φορά το 2015 οι έξι σταθμοί εθνικής εμβέλειας (Mega, ANT1, Alpha, ΣΚΑΪ, Μακεδονία TV και Star) δεν έχουν την υποχρέωση να πληρώσουν απευθείας στο Ελληνικό Δημόσιο αλλά μια δική τους εταιρεία, την Digea, η οποία εισπράττει «ενοίκιο» από τα... δύο εθνικής εμβέλειας κανάλια E-TV και ΑΡΤ TV, από την ΕΡΤ και από τους περιφερειακούς σταθμούς της χώρας.
Το σύνολο των συχνοτήτων παραχωρήθηκε από την ΕΕΤΤ τον Φεβρουάριο του 2014, με την υπογραφή της σύμβασης ανάμεσα στη ρυθμιστική αρχή και στην Digea. Το συνολικό ποσό που έπρεπε να πληρώσει η Digea για τη
15χρονη χρήση των ψηφιακών συχνοτήτων ανέρχεται σε  18,6 εκατ. ευρώ.
Στη σύμβαση υπήρχε η δυνατότητα της πληρωμής σε τρεις ετήσιες δόσεις, με τόκο 0,25%, αφού προηγουμένως θα πληρωνόταν το 50% του ποσού. Κι αυτό αφορά τις συχνότητες για τους σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας.
Για τους περιφερειακούς σταθμούς η σύμβαση προβλέπει να πληρωθεί το 30% των 2,6 εκατ. ευρώ άμεσα και το υπόλοιπο σε επτά δόσεις, αρχίζοντας από τον Νοέμβριο του 2016!


Εμπιστευτικό έγγραφο "οδηγιών" για το πως θα απαντούν 
 στελέχη  της Digea σε "καυτές" ερωτήσεις

σίβυλλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου