τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

H NESTLE απειλεί με ξηρασία τον εθνικό δρυμό San Bernardino στη Ν.Καλιφόρνια

Από το ANTIMEDIA

«Τρείς Αμερικάνικες οργανώσεις  κατάθεσαν μήνυση αυτή την εβδομάδα κατά της  Δασικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, που επιτρέπει στη Nestle να συνεχίζει να εμφιαλώνει εκατομμύρια γαλόνια νερό από τον Εθνικό Δρυμό San Bernardino,  με άδεια που έχει λήξει πριν από 27 χρόνια», αναφέρεται στο δελτίο τύπου  που μόλις κυκλοφόρησε.
Αν έχετε παρακολουθήσει την έρευνα του ANTIMEDIA  (τα άρθρα του  Ian James στην τοπική εφημερίδα του Παλμ Σπριγκ της Νότιας καλιφόρνια «The Desert Sun») για την ανεύθυνη υδροδότηση της ΝΕΣΤΛΕ από τις πηγές  του  Arrowhead και όλες τις αμφισβητήσιμες συνθήκες που  την περιβάλλουν, συμπεριλαμβανομένης της λογοκρισίας από το κοινωνικό δίκτυο Reddit των άρθρων μας – τότε αντιλαμβάνεστε  πόσο συναρπαστική είναι η ανακοίνωση της αγωγής. Και συνεχίζει:
«Οι οργανώσεις ζητούν από το δικαστήριο να κλείσει αμέσως τον αγωγό νερού και να διατάξει  την Δασική Υπηρεσία να προβεί σε πλήρη διαδικασία αδειοδότησης που θα περιλαμβάνει περιβαλλοντικές μελέτες.

«Το 2014 και μόνο εκτιμάται ότι 28 εκατομμύρια γαλόνια οδεύουν  μακριά από το δάσος για εμφιάλωση και πωλούνται  από την ΝΕΣΤΛΕ με την επωνυμία Arrowhead. Η άδεια έληξε το 1988, αλλά το σύστημα σωληνώσεων παραμένει σε λειτουργία, απορροφώντας από το δάσος περίπου 68.000 γαλόνια νερού την ημέρα την προηγούμενη χρονιά. »
Ενδιάμεση, ανεπίσημη συμφωνία της Nestle για τη συνέχιση αυτής της πρακτικής, περιλαμβάνει μια ετήσια αμοιβή, την οποία  η εταιρεία έχει καταβάλει  όλα αυτά τα 27 χρόνια , συνολικού ύψους $ 524 , «ποσό μικρότερο από το μέσο όρο των λογαριασμών του νερού της Καλιφόρνιας,» όπως σημειώνεται στην  αγωγή.
«Εμείς οι  Καλιφορνέζοι έχουμε μειώσει δραματικά τη χρήση του νερού τον περασμένο χρόνο  αντιμετωπίζοντας μια ιστορική ξηρασία, αλλά η Nestle αρνήθηκε να κάνει το ίδιο από την πλευρά της», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της οργάνωσης  Story of Stuff Project, Michael O’Heaney, στο δελτίο Τύπου. «Μέχρι να αναθεωρηθούν σωστά οι συνέπειες της λειτουργίας της Nestle, η Δασική Υπηρεσία πρέπει να κλείσει τη στρόφιγγα.»
Καθ “όλη την έρευνα, το οδυνηρότερο θέμα που επισκιάζονταν συνειδητά από άλλα ζητήματα, ήταν  η αμφιβόλου νομιμότητας ενέργειες της  Nestle και της Δασικής Υπηρεσίας που εκτελούνται χωρίς εγκεκριμένη  άδεια. Φαίνεται ότι πολλοί έχουν παρόμοιες υποψίες – όπως ο Eddie Kurtz, εκτελεστικός διευθυντής της οργάνωσης Courage Campaign Institute, που δήλωσε στη συνέντευξη τύπου:
«Οι ενέργειες της Nestle δεν συνιστούν  μόνο ηθική χρεωκοπία, είναι παράνομες. Την Άνοιξη, ζητήσαμε  από τη Nestle να λειτουργεί  σωστά  και μας πέταξαν  στα μούτρα το επιχείρημα ότι οι Καλιφορνέζοι θα έπαιρναν  περισσότερο νερό αν μπορούσαν. Η Δασική Υπηρεσία των ΗΠΑ έχει επιτρέψει την παράνομη εμφιάλωση της Nestle στο δάσος  του San Bernardino για 27 χρόνια, και αυτό πρέπει να σταματήσει. Η κυβέρνησή μας δεν πρόκειται να αντιδράσει εναντίον της εταιρείας, οπότε πρέπει να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας.»
Σταματήστε. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να ξαναδιαβάσετε  ακριβώς αυτή την  τελευταία φράση.
Με αμέτρητα προβλήματα από τη λογοκρισία μέχρι τον πόλεμο εναντίον μας  κάθε ώρα, κάθε μέρα, ακόμα και οι  πιο δυνατοί  μεταξύ μας μερικές φορές αναρωτιούνται αν οι προσπάθειές μας καταφέρνουν  τίποτα – αξίζει τον κόπο;
Θα μπορούσε να θεωρηθεί ως  ένα βήμα προς τα εμπρός μετά από πάνω από ένα χρόνο μάχης, αλλά αυτή η δίκη είναι μια σαφής ένδειξη ότι η επιμονή ενάντια σε οποιοδήποτε τοίχο από τούβλα εξακολουθεί να αξίζει τον κόπο, όταν βαδίζεις σύμφωνα με τις πεποιθήσεις σου. Αρκετά αφοσιωμένα άτομα έχουν ξοδέψει  αμέτρητες ώρες παρακολουθόντας τα γεγονότα για να κρατήσουν το θέμα της Nestle ζωντανό στον κόσμο – έτσι, για τώρα, η αγωγή αυτή προσφέρει τουλάχιστον χρόνο για μια ανάσα.
Η Margaret Mead περιέγραψε συνοπτικά  αυτό το παρακάτω σενάριο:
«Μην αμφιβάλλεις ποτέ ότι ένα μικρό σύνολο σκεφτόμενων, αφοσιωμένων ανθρώπων μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Πράγματι, αυτό είναι το μόνο πράγμα που έχει συμβεί  ποτέ.»
Θα υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα της Nestle, συμπεριλαμβανομένων βίντεο, συνεντεύξεων  και μια σειρά από εξαιρετικά αμφίβολων πτυχών  που δεν έχουν συζητηθεί αλλού.

Πρωτότυπο κείμενο εδώ

apo koinou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου