τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Τα 9 απειλητικότερα ακροδεξιά κόμματα στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο

Το ένα έχει αντιπρόσωπο με τατουάζ μία σβάστικα, το άλλο θέλει να γλιτώσει την χώρα του από τους Μουσουλμάνους και ένα άλλο έχει έναν ιδρυτή που προτείνει να ξαμολήσουν τον ιό της Έμπολας στους μετανάστες. Αυτή είναι η τάξη του 2014, τα κόμματα ετοιμάζονται να εισέλθουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως μέρος της πιο ευρωσκεπτικιστικής, ακροδεξιάς και αντι-μεταναστευτικής εισαγωγής που έχει δει ποτέ η Ένωση.
Παρότι το Βρετανικό Εθνικό Κόμμα έχασε την μία θέση του από τους ψηφοφόρους, φέτος θα είναι η πρώτη φορά που δηλωμένα νεο-Ναζιστικά κόμματα θα κάτσουν στις Βρυξέλλες ως αντιπρόσωποι των εθνών τους. Σχεδόν όλοι είναι Ευρωσκεπτικιστές και μαζί με τα συνηθισμένα αντι-Ευρωπαικά κόμματα όπως το Βρετανικό Ukip, συγκροτούν γύρο στο ένα τρίτο του Κοινοβουλίου.

Εθνικό Μέτωπο- FN (Γαλλία)

H Μαρίν Λεπέν χρειάστηκε να δουλέψει σκληρά για να αποτοξινώσει το ακροδεξιό της κόμμα, συμπεριλαμβανομένου της λογοκρισίας πάνω στον πατέρα της και ιδρυτή του κόμματος. Ο Ζαν Μαρί Λεπέν δήλωσε μόλις τον περασμένο μήνα πως η Έμπολα θα έλυνε τον υπερπληθυσμό των μεταναστών “εντός τριών μηνών”. Έχει επανειλημμένως καταδικαστεί από τους ρατσιστικούς νόμους της Γαλλίας και έχει χαρακτηρίσει τους Ναζιστικούς θαλάμους αερίων ως “μικρή λεπτομέρεια”. Το κόμμα πήρε το ένα τέταρτο των ψήφων στη Γαλλία υπό τον δημοφιλή αντι-μεταναστευτικό πολιτικό του προγραμματισμό.

Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα (Γερμανία)
Το νεο-Ναζιστικό NPD έχει θέσει στόχο στον πολιτικό προγραμματισμό του να σταματήσει την μετανάστευση και έχει αποκαλεστεί ρατσιστικό και αντισημιτικό. Φέρουν συνθήματα όπως “Λεφτά για τη γιαγιά αντί για τους Sinti και Roma” και “Η βάρκα είναι γεμάτη”, έχουν επίσης κάνει δηλώσεις όπου επιμένουν πως η Ευρώπη είναι “ήπειρος λευκών” και έχουν κάνει πορείες με πανό διακηρύσσοντας τη Ναζιστική ιδεολογία του “Εθνο-Σοσιαλισμού”.

Φινλανδοί (Φινλανδία)
Το αντι-Ευρωπαικό λαϊκό κόμμα της Φινλανδίας έχει σημειώσει χαμηλότερα αποτελέσματα από αυτά που είχαν προβλεφθεί μεν, αλλά κέρδισε δύο θέσεις. Είναι πρωτύτερα γνωστό ως οι “Αληθινοί Φινλανδοί”. Ο James Hirvisaari είχε δεχτεί πρόστιμο το 2011 για σχόλια που έκανε στο blog του για Μουσουλμάνους και ένα ακόμη στέλεχος είχε απορρίψει πρόσκληση στον χορό της Γιορτής Ανεξαρτησίας διότι δεν ήθελε να αντικρίσει ζεύγη του ίδιου φύλου, αν και το ίδιο το κόμμα έχει επανειλημμένως απορρίψει κατηγορίες περί ρατσισμού και ομοφοβίας.

Δανέζικο Λαϊκό Κόμμα (Δανία)
Το Δανέζικο Λαϊκό κόμμα κέρδισε σχεδόν το 27% της συνολικής ψήφου και έχει διπλασιάσει τον αριθμό βουλευτών της. Η ιδρυτής του κόμματος Pia Kjærsgaard έχει την άποψη ότι η Δανία δεν είναι χώρα όπου η μετανάστευση είναι φυσική και καλοδεχούμενη. Προς απάντηση στην κριτική που έλαβε από την Σουηδία, η ίδια απάντησε: “Αν θέλουν να μετατρέψουν την Στοκχόλμη, το Γκότενμπεργκ ή το Μαλμο σε Σκανδιναβική Βηρυττό με φυλετικούς πολέμους, φόνους τιμής και ομαδικούς βιασμούς, ας το κάνουν. Εμείς μπορούμε να τοποθετήσουμε φράγμα στη γέφυρα Øresund.”

Κόμμα για την Ελευθερία (Ολλανδία)
Ο ιδρυτής του Ολλανδικού ακροδεξιού “Κόμματος για την Ελευθερία” Geert Wilders θα έχει απογοητευθεί με τα αποτελέσματα των φετινών εκλογών διότι κόντρα σε προβλέψεις, τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα το ξεπέρασαν αυτήν την φορά σε ποσοστά. Το κόμμα του έχει σημαδευτεί από αμφισβήτηση και είναι γνωστό για τις θέσεις του απέναντι στο Ισλάμ. Ο Wilders με δηλώσεις όπως “δεν μισώ τους Μουσουλμάνους, μισώ τον Ισλαμισμό”, εκστρατεύει να τερματίσει κάθε Μουσουλμανική μετανάστευση και να πετύχει τον επαναπατρισμό Μουσουλμάνων που μένουν ήδη στην Ολλανδία. “Ο Ισλαμισμός είναι ένα Τρωικό Άλογο στην Ευρώπη. Αν δεν σταματήσουμε την Ισλαμοποίηση τώρα, η Eurebia και η Netherabia θα’ναι ζήτημα χρόνου.” δήλωσε ο Wilders στο Ολλανδικό Κοινοβούλιο. Την περασμένη εβδομάδα δεν υπήρξε διαφορά στην στάση του: “Θέλετε περισσότερους ή λιγότερους Μαροκινούς σ’αυτήν την πόλη και αυτήν την χώρα;” φώναξε σε μία συγκέντρωση υπό φωνές του κοινού που δήλωναν “Λιγότερους!” “Θα το κανονίσουμε” απάντησε. Το κόμμα εξασφάλισε τέσσερις θέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο.

Jobbik (Ουγγαρία)
Το ακροδεξιό εθνικιστικό κόμμα Jobbik, ένα από τα πιο ανοιχτά νεο-Ναζιστικά κόμματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έφτασε τα ποσοστά που είχε το 2009 στα αποτελέσματα των φετινών Ευρωεκλογών, κερδίζοντας το 14.7% της συνολικής ψήφου και τρεις έδρες. Μέλη έχουν καλέσει Εβραίους κατοίκους της χώρας να καταχωρηθούν σε ειδικούς καταλόγους. Ο κοινοβουλευτικός αντιπρόσωπος του κόμματος Márton Gyöngyösi δήλωσε: “Πιστεύω πως μία τέτοια διαμάχη κάνει έγκαιρη την καταχώρηση ανθρώπων Εβραϊκής καταγωγής που διαμένουν εδώ, ειδικά εντός του Ουγγρικού Κοινοβουλίου και της Ουγγρικής Κυβέρνησης, οι οποίοι όντως αποτελούν μία απειλή για την εθνική ασφάλεια”.

Αυστριακή Ελευθερία (Αυστρία)
Υπήρξε μεγάλη άνοδος του ακροδεξιού “Κόμματος Ελευθερίας”, το οποίο κέρδισε το ένα πέμπτο της ψήφου για τον αντι-μεταναστευτικό του προγραμματισμό. Διπλασίασε τον αριθμό των εδρών του από δύο σε τέσσερις και δηλώνει πως ευελπιστεί να πετύχει συνεργασία με το “Εθνικό Μέτωπο” (FN). “Αν υπάρχουν μετανάστες από την Τουρκία που παραπονιούνται για το γεγονός ότι κρέμεται σταυρός στην αίθουσα του σχολείου, τους απαντάω: “Γυρίστε στην πατρίδα σας”, αυτό ήταν το σύνθημα του ηγέτη Heinz-Christian Strache την τελευταία εβδομάδα. Το κόμμα είναι φανατικά κατά της Ισλαμικής μετανάστευσης και πιστεύει πως η Αυστρία δεν θα’πρεπε να δεχτεί άλλες μειονότητες. Ο Strache δηλώνει πως ο ίδιος δεν είναι ρατσιστής διότι “τρώει κεμπάπ”

Lega Nord (Ιταλία)
Το ακροδεξιό κόμμα κέρδισε το 6% των ψήφων στην Ιταλία. Ένας πρώην ευρωβουλευτής του είχε δηλώσει: “Η Αφρική δεν έχει βγάλει σπουδαίες ιδιοφυΐες όπως μπορεί να δει ο καθένας από μία εγκυκλοπαίδεια του Μίκυ Μάους”.

Χρυσή Αυγή (Ελλάδα)
Το Ελληνικό υπερ-εθνικιστικό κόμμα “Χρυσή Αυγή” αντάλλαξε τις μπότες του για κοστούμια και ανταμείφθηκε με τις πρώτες του θέσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο κύριος αντιπρόσωπος του έχει τατουάζ την σβάστικα και ένα μέρος των μελών του κόμματος βρίσκονται στην φυλακή για την συμμετοχή τους σε εγκληματική οργάνωση. Συνθήματα τους έχουν γραφτεί σε τζαμιά, συναγωγές και νεκροταφεία. Τον Μάιο του 2012, η Χρυσή Αυγή συμμετείχε στις Εθνικές εκλογές υπό το σύνθημα: “Για να καθαρίσουμε τον τόπο από την βρωμιά”, έστησε αποκλειστικά “Ελληνικά” συσσίτια και ο κοινοβουλευτικός τους αντιπρόσωπος έχει επικαλεστεί αποσπάσματα από τα “Πρωτόκολλα των Γηραιών της Σιόν” στο Κοινοβούλιο. Παρόλα αυτά το κόμμα επιμένει πως δεν είναι εγκληματικό ούτε νεο-Ναζιστικό. Είναι πλέον το τρίτο πιο δημοφιλές κόμμα της χώρας.

Πυγή: The Huffington Post U.K
ASANTE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου