τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Θέλουμε χαρτιά! We want kartia!


Είναι δυνατόν να είναι παράνομοι, να φιλοξενούνται στο το νησί μας  και να διαδηλώνουν κι’ ολας; Θίγουν από τον τόπο μας;
Έχετε ακούσει αφηγήσεις για επεισόδια μπροστά στην Αστυνομικό σταθμό της Κω και βίαιες αντιδράσεις από τους μετανάστες που φορτίζουν με αρνητικά αισθήματα τους πολίτες. Περνώντας από το λιμάνι ένα μικρό αγόρι 7-8 μας ζήτησε νερό. Έχουμε δει πολλούς πολίτες να περνούν από εκεί, να σταματούν στιγμιαία και να αφήνουν νερά, μπισκότα και ψωμί με γρήγορες κινήσεις, αθόρυβα  και ταπεινά.

Επιστρέφοντας πέσαμε πάνω στην σημερινή διαδήλωση. Περίπου 100 μετανάστες κρατούν αυτοσχέδια χειρόγραφα πανώ-χαρτόνια που γράφουν με μαρκαδόρο το σύνθημα που επαναλαμβάνουν συνεχώς απευθυνόμενοι στο Αστυνομικό τμήμα.

Καρτια! Καρτια! WE WANT KARTIA! WE NEED JAST PAPER! WE WANT KARITIA TODAY, NO MORE WAIT! SYRIA! WE NEED KARTIA BY TODAY ONLY! Θέλουμε χαρτιά σήμερα, όχι άλλη αναμονή! και μισούμε τον πόλεμο, αγαπούμε την ειρήνη! HATE WAR! LOVE PEACE! SYRIA! Αυτά είναι τα πραγματικά τους αιτήματα! Τι πιο απλό από το να ζητήσουν τα αυτονόητα!

Εξουθενωμένοι από το αίσθημα της προσφυγιάς, της ταλαιπωρίας να φτάσουν ως εδώ, της ανάγκης να προλάβουν να φτάσουν στα σύνορα Σερβίας-Ουγγαρίας πριν την ολοκλήρωση του τοίχους, του Ήλιου που τους ζαλίζει στην ατέλειωτη ουρά της αναμονής για το πολυπόθητο ΧΑΡΤΙ για να συνεχίσουν τον δρόμο τους!

- Είσαι δημοσιογράφος; Γράψε ότι το μόνο που θέλουμε είναι το χαρτί για να φύγουμε! Είμαστε ευγνώμονες στο νησί που μας φιλοξενεί και στους κατοίκους! Δεν διαδηλώνουμε ενάντια σε σας, ούτε θέλουμε να διαταράσσουμε την καθημερινότητα σας!


Η κατάσταση με την μαζική είσοδο προσφύγων-μεταναστών έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην λειτουργία και την αντιληπτική εικόνα της πόλης επιβαρύνοντας την καθημερινότητα. Η δυστοκία εφαρμογής της μόνης λογικής λύσης: «δημιουργία στοιχειώδους χώρου προσωρινής διαμονής με ανθρώπινους όρους» αργεί γιατί απορρίπτεται. Απορρίπτεται γιατί η πολιτική έχει απομακρυνθεί από τον Ανθρωπισμό και την Επιστήμη. Ο ανθρωπισμός ως άξονας της πολιτικής στις σκληρές εποχές, όπως οι σημερινές, παρακάμπτεται.

Η παράκαμψη όμως της επιστήμης ούτε σε καιρό πολέμου επιτρέπεται! Εν προκειμένω είναι η επιστήμη της διαχείρισης κρίσεων, το Crisis management science που πριν 30 μέρες μας παρουσίασε η σημερινός υπουργός ο μαιευτήρας-ακτιβιστής γιατρός Ιωάννης Μουζάλας στην ΜΑΡΙΝΑ στο πλαίσιο ημερίδας που οργάνωσε ο κ. Σ. Μαραγκός ως υπεύθυνος του  τομέα της δημοτικής πολιτικής προστασίας. Είναι επικίνδυνο. Δεν υπάρχουν πολιτικές λύσεις που να μην στηρίζονται στην Επιστήμη. Κι όταν δοκιμαστούν τέτοιες λύσεις απλά κοστίζουν… πάρα πολύ ακριβά σε όλους τους εμπλεκόμενους!


Του Ν. Μυλωνά
http://tvxs.gr/news/blogarontas/theloyme-xartia-we-want-kartia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου