τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Γερμανικό ενδιαφέρον

Γιάννης Μακριδάκης

Ήρθε μέηλ με ερώτημα από τον γερμανό δημοσιογράφο CHRISTIANE KORT ο οποίος, όπως μου είπε, θέλει να γράψει ένα άρθρο στην Deutsche Welle σχετικά με τις προσδοκίες των Ελλήνων καλλιτεχνών από την νέα κυβέρνηση

Η ερώτηση:
Mr. Makridakis, what do you expect from the new government? -
Please, mention also some of your activities that support the change in Greece.

Η απάντησή μου (στα ελληνικά βέβαια):

Η αριστερά του καταναλωτικού συστήματος, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον δυτικό κόσμο, είναι επικεντρωμένη κι αυτή στα ιδανικά και στις αξίες του χυδαίου και επικίνδυνου για τον πλανήτη και την ανθρωπότητα καταναλωτισμού. Έτσι, φιλοδοξεί μόνο να κάνει κάποιες διορθωτικές κινήσεις εντός αυτού του πλαισίου. Μία πιο δίκαιη δηλαδή για τον λαό των καταναλωτών διαχείριση του χρήματος και τίποτε παραπάνω.
Καμία από τις δραστηριότητές μου και τις απόψεις μου περί αμφισβήτησης εκ βάθρων του καταναλωτικού συστήματος και περί ουσιαστικής αλλαγής πολιτικής με στροφή στο οικοσύστημα και στον ρεαλισμό του, με σμίκρυνση και αποανάπτυξη, με φυσική καλλιέργεια, διατροφή και ζωή, με προστασία των φυσικών πόρων και πλασμάτων, με συνειδητοποίηση της φυσικής υπόστασης των ανθρώπων, με αποεκπαίδευση από τα πλαστά ιδανικά του χρηματοοικονομικού συστήματος, δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης.

Δεν προσδοκώ λοιπόν κάτι σημαντικό από τη νέα κυβέρνηση αυτή τη στιγμή διότι η πλειοψηφία των πολιτών που την εξέλεξαν αποτελείται είτε από ανυποψίαστους, είτε από αδαείς, είτε από ιδιοτελείς, γενικά όμως από ασυνείδητους καταναλωτές, οι οποίοι θεωρούν φυσικό πόρο το χρήμα, ενδιαφέρονται μόνο για την απόκτησή του, ζητούν μοναχά μικρότερη φορολόγηση, συνεχή και άκρατη ανάπτυξη με τη μορφή του γιγαντισμού άρα κατασπατάληση των φυσικών πόρων και έχουν δαιμονοποιήσει την λιτότητα και την εξοικονόμησή τους. Αυτοί είναι η πλειονότητα των κατοίκων του δυτικού κόσμου δυστυχώς, που εκλέγουν κυβερνήτες από Μέρκελ μέχρι Τσίπρα και το μόνο που κάνουν κάθε μέρα είναι να ρυπαίνουν και να απομυζούν το οικοσύστημα για να ζουν οι ίδιοι δίχως να σκέφτονται καν ότι δεν είναι πολιτισμός αυτός, ούτε ότι αυτοκτονούν με το πιρούνι και με το κοστούμι τους, ούτε βεβαίως ότι χρειάζεται να αναπληρώνουν κάποιους από τους φυσικούς πόρους που χρησιμοποιούν.
Αυτό που προσδοκώ μόνο είναι ίσως μια πιο ήπιων τόνων και όχι φυσικά ακροδεξιά και ανόητη, όπως των προηγούμενων, φρασεολογία και αντιμετώπιση των πολιτών και των κινημάτων που αγωνίζονται για την προστασία των φυσικών δικαιωμάτων και του τόπου τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου