τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Η παράξενη ιστορία της Στεάουα Βουκουρεστίου


Ομάδα χωρίς ταυτότητα θεωρείται από χθες Κυριακή η Στεάουα Βουκουρεστίου λόγω διαμάχης με τον ρουμανικό στρατό. Η απόφαση του δικαστηρίου ανάγκασε τον ρουμανικό σύλλογο να αντιμετωπίσει χθες Κυριακή, την CSMS Iaşi την Κυριακή και να παίξει με κίτρινες εμφανίσεις, δίχως έμβλημα και δίχως όνομα στον πίνακα του γηπέδου, όπου εμφανιζόταν ένα κενό!

Όλα αυτά έγιναν, επειδή η Στεάουα Βουκουρεστίου έχασε τη δίκη από το ρουμανικό στρατό, που την κατήγγειλε για παράνομη οικειοποίηση πνευματικής ιδιοκτησίας. Η Στεάουα ήταν η ομάδα που «γεννήθηκε» από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας στις 7 Ιουνίου του 1947 (αλλά το 1998 αυτονομήθηκε) με την ονομασία: «Στρατιωτική Αθλητική Ένωση Βουκουρεστίου» και… βγήκε από τα σπλάχνα του στρατού. Μάλιστα, ακόμα και σήμερα, το γήπεδο που αποτελεί την έδρα της Στεάουα, το «Σταντιονούλ Στεάουα» ανήκει στο Υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας.

Το τελευταίο διάστημα, ο στρατός και η Στεάουα ήταν σε δικαστική διαμάχη, μιας και οι Δυνάμεις Ασφαλείας της χώρας κατηγόρησαν την ομάδα πως χρησιμοποιούσε το όνομα και τα χρώματα του στρατού.
Το δικαστήριο αποφάσισε κατά του συλλόγου του Βουκουρεστίου, με αποτέλεσμα, στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, η Στεάουα αγωνίστηκε χωρίς την κλασική εμφάνιση, αλλά με κίτρινη και χωρίς σήμα.

Στον φωτεινό πίνακα του σταδίου, δεν υπήρχε σήμα στην θέση της Στεάουα, ενώ η ομάδα αναγραφόταν ως «Γηπεδούχος». Μάλιστα, ο εκφωνητής του γηπέδου, πριν την έναρξη της αναμέτρησης, όταν έφτασε η στιγμή να αναφέρει το όνομα της Στεάουα, αρκέστηκε να πει «οι πρωταθλητές της χώρας». Πλέον οι άνθρωποι του συλλόγου θα πρέπει να έρθουν σε συμφωνία με τον ρουμανικό στρατό, προκειμένου να διατηρήσουν το σήμα και τα χρώματα, αλλά μέχρι τότε, δεν δύναται να φέρει τα διακριτικά με τα οποία έχει γίνει γνωστή στην Ευρώπη.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου