τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Αν κάποιος μας έδινε 100 δολάρια στη μέση του δρόμου...




Αν κάποιος μας έδινε 100 δολάρια στη μέση του δρόμου, πώς αλήθεια θα σκεφτόμασταν να τα ξοδέψουμε.



Οι περισσότεροι θα επιλέγαμε να καλύψουμε κάποια προσωπική μας ανάγκη, πολλές φορές και άκρως περιττή. Τι γίνετε όμως όταν τα χρήματα αυτά «πέφτουν» τα χέρια ενός άστεγου στις ΗΠΑ;

Πολλοί θα σκεφτούμε ότι θα τα ξοδέψει είτε για αλκοόλ, είτε ότι θα τα κρατούσε προκειμένου να εξασφαλίσει το φαγητό του για τις επόμενες ημέρες...  Η ανθρωπιά όμως και οι ευαισθησίες που έχουν κάποιοι  άνθρωποι, οι οποίοι πολλές φορές, για διάφορους λόγους έχουν βρεθεί στο δρόμο, πραγματικά συγκλονίζει...

Ο νεαρός κινηματογραφιστής Τζος Πάλερ Λιν, που είναι διάσημος στο Youtube για τα βίντεό του, έδωσε 100 δολάρια στον άστεγο με το όνομα Τόμας και στη συνέχεια τον ακολούθησε με την κάμερά του από μακριά, με σκοπό να διαπιστώσει πώς θα τα ξοδέψει.


Οταν τον είδε να μπαίνει σε ένα μαγαζί που πουλάει αλκοόλ και τρόφιμα, ήταν σίγουρος ότι ο άστεγος θα χρησιμοποιούσε τα λεφτά για να αγοράσει αλκοόλ.

Η κίνηση όμως του Τόμας εκπλήσσει και συγκινεί... Με τα 100 δολάρια  ο Τόμας, αντί να τα κρατήσει για τον εαυτό του, αγόρασε τρόφιμα τα οποία και μοίρασε σε άλλους άστεγους.

Ο κινηματογραφιστής Τζος Πάλερ Λιν,  βλέποντας την χειρονομία του άστεγου, άφησε την κάμερα, του μίλησε και του εξήγησε γιατί του έδωσε τα χρήματα.

Η ιστορία του Τόμας συγκλονίζει...  Εγκατέλειψε τη δουλειά του για να βοηθήσει τους άρρωστους γονείς του, ενώ όταν εκείνοι «έφυγαν» από τη ζωή, ο Τόμας δεν μπορούσε να καλύψει το δάνειο για το διαμέρισμα στο οποίο ζούσε και βρέθηκε στον δρόμο.

Ο Τζος, συγκινημένος από την ιστορία του Τόμας,  του έδωσε άλλα εκατό δολάρια, τον κέρασε φαγητό και του έκλεισε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου.  Ο νεαρός  δεν σταμάτησε εκεί, αλλά έφτιαξε και μια σελίδα στην οποία συγκεντρώνει χρήματα για να τον  βοηθήσει να ξαναβρεί σπίτι. Παρά τις ενστάσεις κάποιων που πιστεύουν ότι όλο αυτό ήταν σκηνοθετημένο, έχουν συγκεντρωθεί μέχρι τώρα 37.000 δολάρια.

seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου