τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Το ανθρώπινο πρόσωπο της Ράγιο

Το κοινωνικό πρόσωπο της Ράγιο Βαγιεκάνο και το προφίλ που έχει "χτίσει" εδώ και χρόνια, είναι γνωστό. Έτσι, λοιπόν, δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως επενέβη και βοήθησε έμπρακτα την Κάρμεν Μαρτίνεζ Αγιούσο.

Η 85χρονη πήγε να χάσει το σπίτι της και να μείνει στο δρόμο για δάνειο του γιου της που η ίδια ήταν εγγυήτρια και το οποίο από ένα σημείο και μετά δεν πληρωνόταν στην τράπεζα.

Οι εικόνες με την ίδια να κλαίει από απόγνωση και απελπισία, έκαναν τους ανθρώπους της Ράγιο να βγουν μπροστά και να τείνουν χείρα βοηθείας, ούτως ώστε να μην βιώσει την απόλυτη εξαθλίωση.

Έτσι, λοιπόν, όχι μόνο έσωσε το σπίτι της και δεν θα χρειαστεί να μείνει άστεγη ή να μπει σε διαδικασία να νοικιάσει, αλλά δεν έμειναν οι διοικούντες. Επιπροσθέτως, άνοιξαν τραπεζικό λογαριασμό, προκειμένου να συνεισφέρει όποιος θέλει και η ίδια να ζει με αξιοπρέπεια.

Η Ράγιο θα προσφέρει ένα ποσό σε αυτό το λογαριασμό, κάνοντας την αρχή. Επίσης, στον αγώνα με την Σεβίλλη στις 7 Δεκεμβρίου, ένα μέρος του ποσού από κάθε εισιτήριο, θα πάει για οικονομική βοήθεια προς την ίδια.



Αν μη τι άλλο, μια κίνηση αξιέπαινη που φανερώνει ότι η Ράγιο είναι κάτι πέρα από ένα αθλητικό σωματείο. Το πρόβλημά της αντιμετωπίστηκε άμεσα και έτσι η ίδια, μια γυναίκα που ζούσε για δεκαετίες ολόκληρες σε μια φτωχική γειτονιά του Βαγιέκας, θα συνεχίσει να μένει εκεί.

Νίκος Συριώδης
Πηγή: Sport24

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου