τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Νίκη Πολυγύρου - Θύελλα Στανού 1-2 (Ρεπορτάζ Αγώνα - Τα Γκολ)

Ιστορική Νίκη - χρυσάφι
πέτυχε η Θύελλα στην πιο κρίσιμη ίσως καμπή του πρωταθλήματος διατηρώντας έτσι ζωντανές τις ελπίδες της για παραμονή στην Α’ κατηγορία.

Α’ ημίχρονο

Η Θύελλα είχε τον έλεγχο του αγώνα επέβαλλε το ρυθμό της, περιόρισε τους γηπεδούχους σε παθητικό ρόλο, πέτυχε δύο εκπληκτικά - σε δημιουργία αλλά κυρίως σε εκτέλεση - γκολ και έβαλε τις βάσεις για μια μεγάλη και υπερπολύτιμη νίκη.

Φάσεις – γκολ:
6ο λεπτό: ο Στέλιος Μπήντος, μετά από ωραία μπαλιά του Νίκου Βεκόπουλου, βρέθηκε μόνος του μέσα στη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων, αλλά το σουτ  που επεχείρησε μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
22ο λεπτό: το 0 – 1 για τη Θύελλα όταν, μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια των παικτών της Θύελλας η μπάλα έφτασε στον Νίκο Βεκόπουλο που, από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής εξαπέλυσε ένα ασύλληπτο σουτ  και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Νίκης.
27ο λεπτό: το 0 – 2 και πάλι από τον Νίκο Βεκόπουλο. Η φάση ξεκίνησε από τον Γιάννη Κυριαφίνη που πραγματοποίησε μια εκπληκτική κούρσα περίπου 65 μέτρων, άλλαξε τη μπάλα με τον Σάκη Γκόγκο και στη συνέχεια πάσαρε στον Νίκο Βεκόπουλο που λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, βλέποντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα έξω από την εστία του τον «κρέμασε» στέλνοντας για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων.


 35ο λεπτό:
Ευκαιρία για τους γηπεδούχους, όταν σε μια φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή της Θύελλας επιθετικός των γηπεδούχων έπιασε ένα γυριστό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής που αποκρούσθηκε σχεδόν πάνω στη γραμμή από τον Βασίλη Μαριανό.
40ο λεπτό: μπαλιά του Σάκη Γκόγκου στον Νίκο Βεκόπουλο πρόλαβαν την τελευταία στιγμή οι αμυντικοί και απομάκρυναν τη μπάλα σε κόρνερ.

Β΄ ημίχρονο
Ο έλεγχος του αγώνα άλλαξε στρατόπεδο καθώς οι γηπεδούχοι  εκμεταλλευόμενοι και τον ευνοϊκό άνεμο, ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, πίεσαν έντονα για την ανατροπή χωρίς όμως τελικά να τα καταφέρουν. Οι παίκτες της Θύελλας οπισθοχώρησαν και περιορίστηκαν σε αμυντικό ρόλο προσπαθώντας να διαφυλάξουν το προβάδισμα στο σκορ, ενώ δεν έλειψαν και κάποιες σποραδικές απόπειρες για αντεπίθεση.

Φάσεις – γκολ:
61ο λεπτό: μειώνουν οι γηπεδούχοι σε 1 – 2 όταν επιθετικός τους βρέθηκε πλάγια κοντά στη μικρή περιοχή της Θύελλας και με κοντινό πλασέ μείωσε το σκορ αναπτερώνοντας τις ελπίδες της Νίκης για την ολική επαναφορά.
66ο λεπτό: μοναδική ευκαιρία για τη Θύελλα να κλειδώσει τη νίκη όταν, ο Λευτέρης Αλβανός επέλεξε – αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο Γιώργο Στόϊκο – να σουτάρει, στέλνοντας τη μπάλα  άουτ.
72ο λεπτό: σωτήρια επέμβαση του Χρυσοβαλάντη Στόϊκου που απέκρουσε κοντινή κεφαλιά επιθετικού των γηπεδούχων.
90 + 1 λεπτό: ο Λευτέρης Αλβανός εκτέλεσε φάουλ, αλλά η σέντρα – σουτ που επεχείρησε κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Νίκη Πολυγύρου:
Σεβαστάς Σ., Γιουβανάκης Μ. (87’ Γραμμένος Χ.), Κοτσαμπάσης Α., Σαρλής Δ., Χοχασβίλι Η., Klodian G. (46’ Ξανθινίδης Δ.), Ζούνης Κ., Χλιάπας Α., Καραγκιοζίδης Χ., Κουτρένης Ν., Καραγιωργάκης Α. (46’ Chanadiri N.)

Θύελλα Στανού:
Στόϊκος Χρυσοβαλάντης, Κυριαφίνης Γιάννης, Μαριανός Βασίλης, Στόϊκος Σάββας, Γερακούδης Παναγιώτης, Τουπλικιώτης Νίκος, Γκόγκος Σάκης, Μπήντος Στέλιος (85’ Γεωργούλας Ραφαήλ), Στόϊκος Γιώργος (70’ Topi Νίκος), Αλβανός Λευτέρης,Βεκόπουλος Νίκος (58’ Παπαευσταθίου Άγγελος)


2 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτέλους μια μεγάλη ΝΙΚΗ! Μπράβο στα παληκάρια μας. Σειρά της Φούρκας να νιώσει τη δύναμη της ομάδας μας. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή