τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑΝΟΥ 5-2


Πολύ καλή εμφάνιση  πραγματοποίησε σήμερα η Θύελλα , από τις καλύτερες την φετινή αγωνιστική περίοδο.
Αντιμετώπισε  στα ίσια την Πορταριά ,αλλά δυστυχώς η διαιτησία δεν της άφησε κανένα περιθώριο να διεκδικήσει τις όποιες  πιθανότητες της αναλογούσαν  για ένα θετικό αποτέλεσμα.
Αν και από εδώ , δεν συνηθίζουμε να κρίνουμε και να επικρίνουμε την διαιτησία , σήμερα με όσα είδαμε στην Πορταριά , είμαστε αναγκασμένοι να το  πράξουμε.

Ανάμεσα στα πολλά λάθη που έγιναν από την διαιτησία,δύο ήταν οι φάσεις που έκριναν και αλλοίωσαν το αποτέλεσμα.
Το σκορ του ημιχρόνου ήταν 2-1.
  Με το ξεκίνημα του β΄ημιχρόνου , παίχτης της Πορταριάς θα έπρεπε να έχει αποβληθεί. Ενώ έχει ήδη μια κίτρινα κάρτα από το πρώτο ημίχρονο ,  κάνει δολοφονικό τάκλιν με την σκάρα πάνω στον Μαριανό Στέλιο (στάθηκε πολύ τυχερός που δεν τραυματίστηκε ) , μαρκάρισμα που τιμωρείτε με απευθείας κόκκινη κάρτα.Ο διαιτητής σφυρίζει φάουλ και δεν δίνει ούτε κίτρινη κάρτα ,η οποία θα ήταν και η δεύτερη,αναγκάζοντας έτσι την ομάδα της Πορταριάς να αγωνιστεί για ένα ολόκληρο ημίχρονο με 10 παίχτες.
 Στο 86' και ενώ το σκορ ήταν 3-2 ,
με την  Θύελλα να  δείχνει  ικανή , έχοντας τα ψυχολογικά              και σωματικά αποθέματα να διεκδικήσει την ισοπαλία ως το τέλος ,παίχτης της Πορταριάς με την βοήθεια του χεριού στρώνει  την μπάλα στα πόδια του, δίνει  ασίστ σε συμπαίκτη του
και γίνεται το 4-2. Σε αυτή την φάση ΟΛΟ το γήπεδο είδε το χέρι , εκτός από τον διαιτητή και τον βοηθό  που  έλεγχε  την περιοχή της Θύελλα.
Κάπου εκεί τέλειωσε και το παιχνίδι, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στις καθυστερήσεις.

Το τελικό 5-2 αδικεί την Θύελλα και την προσπάθεια που κατέβαλε στον σημερινό αγώνα.

Υ.Γ  Η Επιτροπή Διαιτησίας θα πρέπει  να μην προδικάζει και να μην χωρίζει  τους αγώνες, ειδικά της Α΄σε εύκολους και δύσκολους . Πρέπει να ορίζει έμπειρους επόπτες  σε όλους τους αγώνες της Α' κατηγορίας,επόπτες που να έχουν την εμπειρία, τα κότσια και την ικανότητα να βοηθούν τον διαιτητή σε φάσεις που δεν είναι κοντά , αλλά και να τελειώνουν τον αγώνα με όσο το δυνατόν λιγότερα ανθρώπινα λάθη.
Οι δυο σημερινοί  επόπτες  ,βοηθοί διαιτητού όπως ονομάζονται πλέον, από όσα είδαμε σήμερα  δεν είναι έτοιμοι ακόμα να παίξουν στην Α' Κατηγορία.
 Πειράματα , μαθήματα , σεμινάρια και δοκιμαστικά των νεαρών διαιτητών (τέτοιοι ήταν οι δυο βοηθοί) ας γίνονται σε αδιάφορους αγώνες , ή σε αγώνες μικρότερων κατηγοριών που ο ρυθμός και οι απαιτήσεις είναι λιγότερες και όχι σε αγώνες όπως ο σημερινός, που η μεν Πορταριά κυνηγά το πρωτάθλημα και η δε Θύελλα να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Αναλυτικό ρεπορτάζ του παιχνιδιού σε νεότερη ανάρτηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου