τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Πορεία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική (φωτό)

 tvxs
Πορεία ενάντια στα σχέδια για εξόρυξη χρυσού «Σκουριές» πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή, με μεγάλη συμμετοχή κατοίκων της περιοχής και υπό την επίβλεψη αστυνομικών δυνάμεων. Στην πορεία κάλεσαν οι επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης με στόχο την συνειδητοποίηση της καταστροφής που συντελείται στη Χαλκιδική.

Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην Ιερισσό και στη Μ. Παναγία έκαναν αυτοκινητοπομπή μέχρι το βουνό Κάκαβος και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία, στην οποία συμμετείχε, μεταξύ άλλων, η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη.

Ειδικότερα, οι διαδηλωτές άφησαν τα αυτοκίνητά τους σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το εργοτάξιο της εταιρίας και έκαναν πορεία μέχρι το μπλόκο της αστυνομίας, έξω από τις εγκαταστάσεις, όπου και παρέμειναν υπό συνθήκες βροχής και αργότερα χιονόπτωσης για περίπου δύο ώρες, από τις δώδεκα ως τις δύο μετά το μεσημέρι, φωνάζοντας συνθήματα κατά της επένδυσης.

Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα των επιτροπών αγώνα, «η “ανάπτυξη” της κυβέρνησης παίρνει πλέον σάρκα και οστά: καταστροφή του δάσους των Σκουριών, αποψίλωση του αρχέγονου δάσους στο ρέμα Καρατζά, εκχέρσωση του χώρου του εργοστασίου εμπλουτισμού, ανεξέλεγκτη δραστηριότητα της Ελληνικός Χρυσός και συνεχείς παρανομίες υπό την ανοχή και προστασία Κράτους και ελεγκτικών μηχανισμών»





 
Οι φωτογραφίες είναι του φωτογράφου Μάριου Λώλου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου