τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Κομοτηνή: Πορεία διαμαρτυρίας υπέρ των ελεύθερων κοινωνικών χώρων

 
Πορεία ενάντια στις επιθέσεις εις βάρος κοινωνικών χώρων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 25 Νοεμβρίου στην Κομοτηνή, με αφορμή τον αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Adelante τα ξημερώματα της 18ης Νοεμβρίου.

Στην πορεία συμμετείχαν πολίτες και κινήσεις, συλλογικοί χώροι, φοιτητικές και κομματικές νεολαίες, ενώ στη διάρκεια της, μέλη του Adelante, ενημέρωναν τον κόσμο για την δράση του χώρου και μοίραζαν έντυπο υλικό.

Όπως γράφει το inpost.gr, «o Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Adelante συμβάλλει και συμμετέχει στον αντιφασιστικό αγώνα, τόσο με τη διαπάλη των ιδεών σε κοινωνικό επίπεδο, όσο και στο κομμάτι της άμεσης δράσης και του μαχητικού αντιφασισμού».
Σύμφωνα με τα μέλη του Adelante, «για όσους αντιλαμβάνονται την επίθεση ως απόδειξη της ύπαρξης των δύο άκρων, δηλαδή των νεοναζί και των αντιεξουσιαστών, εμείς θεωρούμε ότι έχουμε αποδείξει έμπρακτα στην πόλη, ότι δεν αποτελούμε άκρο, άλλα ένα κομμάτι του κόσμου των κινημάτων, της αντίστασης, της αλληλεγγύης, μακριά από λογικές μαφίας, νύχτας, φετιχισμού της βίας απέναντι σε αδύναμους».
Μετά την πορεία ακολούθησε συλλογική κουζίνα, χωρίς αντίτιμο.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου