τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Γιάννης Αγγελάκας: "Να προσέξουμε τον φασισμό που κρύβουμε όλοι μέσα μας"




Το γνωστό σύνθημα "φασίστες κουφάλες, έρχονται κρεμάλες" ακούστηκε κατά τη διάρκεια της εμφάνισης του Γιάννη Αγγελάκα στο Θέατρο Βράχων το βράδυ της Κυριακής με τον ίδιο να απαντά με χαρακτηριστική ψυχραιμία.

Ο Αγγελάκας διέκοψε τη συναυλία και μίλησε στο κοινό του: "Εμένα δεν μου αρέσει αυτό το σύνθημα. Η απάντηση πρέπει να είναι ψύχραιμη, να είναι προϊόν ορθής σκέψης και κυρίως χρειάζεται όλοι να προσέχουμε καθημερινά τον φασισμό που κρύβουμε μέσα μας... Βεβαίως και κρύβουμε. Ακόμη και στην καθημερινότητά μας. Αλλά δεν μπορεί να είναι η βία απάντηση στη βία. Αν είναι δυνατόν. Πρέπει να φθάσουμε σε μια κοινωνία πολιτών με ευφυΐα και συνείδηση".

Η πολυαναμενόμενη εμφάνιση του πάλαι ποτέ ηγέτη του ιστορικού συγκροτήματος "Τρύπες", είχε έντονο πολιτικό "χρώμα" μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά.



Ο κόσμος εξέφρασε την οργή του για τη δολοφονία του νεαρού ράπερ. Άλλωστε το "σιγά μην κλάψω" ήταν και ένα τραγούδι που το είχε διασκευάσει και ο ίδιος ο Παύλος Φύσσας.
Μεταξύ άλλων ο Γ. Αγγελάκας δήλωσε: "Γενικά τραγουδάμε για τα χάλια μας... Σήμερα όμως τραγουδάμε για τον Παύλο".
Ο καλλιτέχνης μίλησε για τη στάση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Τώρα θυμήθηκαν να προάγουν μία δήθεν αφύπνιση της κοινωνίας ενάντια στο νεοναζισμό".

ΠΗΓΉ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου