τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΕΕ/ΤΚΜ: «Τεχνολογικά ατυχήματα μεγάλης έκτασης (ΤΑΜΕ)

Το ΤΕΕ/ΤΚΜ ύστερα από πρόταση της διαρκούς Ομάδας Εργασίας για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, διοργανώνει ημερίδα με θέμα :
«Τεχνολογικά ατυχήματα μεγάλης έκτασης (ΤΑΜΕ). Nομοθεσία - Πρόληψη- Διαχείριση - Αντιμετώπιση», στις 25 Φεβρουαρίου 2013, στο Αμφιθέατρο, στο ισόγειο του κτιρίου. (Μεγ. Αλεξάνδρου 49)
H εξέλιξη της τεχνολογίας και η εκτεταμένη εφαρμογή σε ορισμένους κλάδους όπως η χημική βιομηχανία, οδηγούν στη δημιουργία πρόσθετων κινδύνων για σοβαρά τεχνολογικά ατυχήματα, τα οποία είναι γνωστά με το ακρωνύμιο ΤΑΜΕ. Οι επιπτώσεις ενός τέτοιου γεγονότος (π.χ., πυρκαγιά, έκρηξη, διαρροή ποσοτήτων τοξικών ουσιών στην ατμόσφαιρα η συνδυασμό αυτών) μπορεί να είναι μεγάλος  αριθμός νεκρών και τραυματιών, για τους οποίους θα απαιτείται ειδική περίθαλψη, καταστροφές για το περιβάλλον, καθώς και οικονομικές ζημιές.

Σκοπός της συγκεκριμένης ημερίδας είναι η πληροφόρηση για τις προβλέψεις της  νομοθεσίας  για τα ΤΑΜΕ,  η ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκομένων φορέων και η ενημέρωση του κοινού, για την πρόληψη και αντιμετώπιση των σχετικών κινδύνων στην κατεύθυνση της ουσιαστικά και συνδυασμένης εφαρμογής του συνόλου των κανονισμών και οδηγιών.
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση)


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου