τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Φαινόμενα υποσιτισμού στα νοσοκομεία της Αθήνας

Φαινόμενα υποσιτισμού των ασθενών σε μεγάλα δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας, καταγγέλλει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά, καθώς όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Στάθης Τσούκαλος, για λόγους οικονομίας πολλά νοσοκομεία δεν προσφέρουν πια στους ασθενείς κρέας και κοτόπουλο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, τα νοσοκομεία περιορίζονται σε κατεψυγμένο ψάρι μια φορά την εβδομάδα επειδή πλέον οι διοικήσεις δεν έχουν τα απαραίτητα κονδύλια να αγοράσουν τα τρόφιμα. Αποτέλεσμα είναι σε πολλές περιπτώσεις να δανείζονται πρώτες ύλες από γειτονικά νοσοκομεία για να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς και να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα μαγειρεία.


Μάλιστα, στη συνέντευξη Τύπου, οι νοσοκομειακοί γιατροί αποκάλυψαν το μενού μίας εβδομάδας, που προέρχεται από μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας, και το οποίο περιορίζεται σε κατεψυγμένο ψάρι χωρίς να περιέχει στους ασθενείς κρέας ή κοτόπουλο.

Όπως τόνισε ο Στάθης Τσούκαλος, η κατάσταση είναι πλέον δραματική στο ΕΣΥ με τους ασθενείς να εξαντλούνται και εξαιτίας της λανθασμένης σίτισης να κρύβει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους.
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου