τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Υπογράφουμε – διαδίδουμε και διαδηλώνουμε υπέρ του Πολίτη Πέτρου Καπετανόπουλου



Για την περιπέτεια του Πολίτη Πέτρου Καπετανόπουλου είχαμε δημοσιεύσει εδώ.  Η είδηση ευαισθητοποίησε πολλούς με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα κίνημα συμπαράστασης και αλληλεγγύης.  Το κείμενο διαμαρτυρίας συνυπογράφουν Πολίτες απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Δείτε πώς μπορείτε να εκφράσετε τη συμπαράστασή σας στη σελίδα που δημιουργήθηκε για τον σκοπό αυτό.

Το κείμενο διαμαρτυρίας:

Απαιτούμε να αποσυρθούν όλες οι άδικες κατηγορίες, να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη απέναντί του και η δημοκρατία.

Όλη η ελληνική κοινωνία θα έπρεπε να διαδηλώσει ενάντια στον ένστολο φασισμό κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υπό μορφήν κάθε είδους βασανισμού, κακοποίησης ή εξευτελισμού. Να βάλει δικηγόρους, τον ΟΗΕ, τη διεθνή αμνηστία, και όλους όσοι υποστηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα να θέσουν αντίθετα στο… σκαμνί εκείνους που τολμάνε να φέρονται αυθαίρετα και φασιστικά με οποιονδήποτε τρόπο, επειδή είναι ένστολοι… εξουσίας.

Ζητήματα που αφορούν όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και τη διεθνή κοινότητα.

Ο πολίτης Πέτρος Καπετανόπουλος υποστήριξε έμπρακτα τη δικαιοσύνη. Έδρασε ενάντια στον φασισμό και την αδικία, υποστηρίζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Κι αυτή τη στιγμή είναι κατηγορούμενος γι αυτό ακριβώς! κινδυνεύοντας να χάσει για 4 χρόνια το μισθό του, λόγω τού ότι είναι δημόσιος υπάλληλος, ενώ κατηγορείται άδικα για κακούργημα!

Και όλα αυτά επειδή διαμαρτυρήθηκε για μία, ουσιαστικά φασιστική πράξη, που είδε να συμβαίνει μπροστά στα μάτια του, και αντέδρασε υπέρ της ανθρωπιάς και της δικαιοσύνης.

Αν λοιπόν θέλουμε να λεγόμαστε υποστηρικτές του, πολίτες, δημοκράτες αλλά και άνθρωποι!, πρέπει να τον υποστηρίξουμε έμπρακτα επίσης.

Είμαστε ενάντια στον φασισμό, και φασισμός δεν είναι μόνο ο ναζισμός, αλλά και η κακοποίηση κάθε είδους και κάθε μορφής, όπως και η αδιαφορία!

Υπογράφουμε υπέρ της άμεσης αποφυλάκισης του Πέτρου Καπετανόπουλου και της άρσης όλων των κατηγοριών εναντίον του.

Απαιτούμε να αποσυρθούν όλες οι άδικες κατηγορίες, να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη και η δημοκρατία.

Έλληνες πολίτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου