τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης έβαλε λουκέτο, αλλά δεν ίδρωσε το αφτί κανενός

Tης Κάτιας Γερακαρίτου


Λουκέτο επ΄  αόριστον μπήκε από σήμερα στο ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, το οποίο δεν πραγματοποιεί πλέον δρομολόγια, καθώς λόγω έλλειψης ρευστότητας δεν είναι δυνατόν να προμηθευτεί καύσιμα.
Όσοι επιβάτες πηγαίνουν από σήμερα στο ΚΤΕΛ βρίσκουν τις πόρτες κλειστές, με αποτέλεσμα να μένουν με τις αποσκευές στο χέρι. Ωστόσο, όπως είχε ανακοινωθεί από την αρχή, τα μαθητικά δρομολόγια και τα δρομολόγια στη γραμμή Αθηνών, θα εκτελούνται κανονικά...
Πάντως, παρά τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δ.Σ. της «ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ΑΕ» Τριαντάφυλλο Τριανταφυλλίδη, δεν ίδρωσε το αφτί κανενός. Μάλιστα, όπως είπε σήμερα, μιλώντας στη Voria.gr, από την περασμένη εβδομάδα που ανακοινώθηκε η διακοπή δρομολογίων στο νομό Θεσσαλονίκης, καμία εξέλιξη δεν σημειώθηκε, προκειμένου να βρεθεί κάποια λύση στην οικονομική ασφυξία που αντιμετωπίζει το ΚΤΕΛ. «Μόνο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμμανατίδου μας επισκέφθηκε το περασμένο Σάββατο, την οποία και ενημερώσαμε για την κατάσταση» σημείωσε ο κ. Τριανταφυλλίδης.


Σημειώνεται ότι και ο βουλευτής ΝΔ Κωνσταντίνος Γκιουλέκας κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για την εξαιρετικά δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι συγκοινωνίες της πόλης. Ο βουλευτής τόνιζε την ανάγκη να καλυφθούν ή να διακανονισθούν άμεσα οι οικονομικές ανάγκες του «Κοινού Ταμείου Εισπράξεως Λεωφορείων Θεσσαλονίκης» προκειμένου να μην παραλύσουν οι συγκοινωνίες της πόλης.

Το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε στη σημερινή κατάσταση εξαιτίας των καθυστερήσεων στην αποπληρωμή των υπηρεσιών που παρείχε βάσει συμβάσεων στο κράτος. Σύμφωνα με τον κ. Τριανταφυλλίδη, έχουν λαμβάνειν χρήματα από τρεις πλευρές και συγκεκριμένα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το έργο της μεταφοράς των μαθητών, από τον ΟΑΣΘ για την εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου στο πρώην επαρχείο Λαγκαδά και στο δήμο Βόλβης, καθώς και από το υπουργείο Εσωτερικών για το πρόγραμμα της ΚΕΔΚΕ «ΣΥΝΚΟΙΝΩΝΙΑ» που πραγματοποιήθηκε το 2009. «Φοβόμαστε μήπως μας σφραγίσουν επιταγές τώρα με τα πετρέλαια» τόνισε ο κ. Τριανταφυλλίδης.

http://kafeneio-gr.blogspot.gr/2012/11/blog-post_9490.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου