τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΚΔΑΠ Στανού… όπως ακούγεται: γκδαααπ!

Ο Δήμος μας (Αριστοτέλη) ανακοίνωσε τη δημιουργία ΚΔΑΠ (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) στον Στανό πεντάμηνης διάρκειας με ημερομηνία έναρξης την 1η Νοεμβρίου. Ο χώρος που επιλέχτηκε να εγκατασταθεί ήταν αυτός του Γυμναστηρίου του Δημοτικού Σχολείου το οποίο είχε εξοπλιστεί πριν από λίγα χρόνια από το Πανελλήνιο  Αθλητικό Σωματείο «Καλλιπάτειρα» με πολλά όργανα γυμναστικής ώστε να αξιοποιηθούν από τους κατοίκους του χωριού των πολυτέκνων που γι’ αυτό επιλέχτηκε για τη συγκεκριμένη δωρεά όπως ανέφεραν στην εκδήλωση παράδοσης.  Όλο αυτό το χρονικό διάστημα το γυμναστήριο εκτός από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου χρησιμοποιούσαν και οι Σύλλογοι του χωριού (Πολιτιστικός, Γυναικών, Αθλητικός).

Όμως επειδή ο χώρος του Γυμναστηρίου δεν επαρκούσε να τα στεγάσει όλα αποφάσισαν να μετακινήσουν (πετάξουν είναι η καλύτερη έκφραση) τα όργανα γυμναστικής στο εγκαταλελειμμένο με απόφαση εισαγγελέα παλιό διδακτήριο λόγω προβλημάτων στατικότητας (άλλη πονεμένη ιστορία).


Ένα μήνα μετά, σε πρόγραμμα 5μηνης διάρκειας, το ΚΔΑΠ όχι μόνο δε λειτουργεί παρ’ όλο που έχει προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό, αλλά δεν έχει στηθεί ακόμη η κατάλληλη υποδομή που προβλέπεται για τη λειτουργία του (χώρισμα για τη δημιουργία αίθουσας, θρανία, υπολογιστές κλπ).  Δηλαδή μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία… θα τελειώσει και το πρόγραμμα! 

Eπιπόλαιες κινήσεις σ’ ένα παιχνίδι εντυπώσεων που στέρησαν από τους κατοίκους το γυμναστήριο και τα όργανα γυμναστικής και κορόιδεψαν τους γονείς οι οποίοι στο άκουσμα της δημιουργίας ΚΔΑΠ έτρεξαν να εγγράψουν τα παιδιά τους. Όσο για τα όργανα γυμναστικής (αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ) θα σκουριάζουν στο παλιό διδακτήριο αν δεν καταπλακωθούν κάποια στιγμή από πιθανή κατάρρευση του κτιρίου!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου