τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ κατά της λογοκρισίας




Σε επαναλαμβανομενες κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, διαμαρτυρόμενοι για τα κρούσματα λογοκρισίας. Στο μεταξύ, ο παραγωγός της εκπομπής «Όλα τα πρωινά του Τρίτου», Διονύσης Μαλλούχος διέκοψε το πρωί το πρόγραμμα και κράτησε ενός λεπτού σιγή, σε μια ένδειξη διαμαρτυρίας.

«Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην ελευθέρια της έκφρασης» δήλωσε.

Επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ 

Επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις από την Τετάρτη κήρυξε η ΠΟΕΣΥ για τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή της «στα συνεχόμενα κρούσματα λογοκρισίας και ιδιωτικοποίησης» της δημόσιας τηλεόρασης.

Ειδικότερα, η ΠΟΕΣΥ κήρυξε:




  • Για αύριο, Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, 2ωρη στάση εργασίας 6-8 το πρωί και 4ωρη από τις 8 το βράδυ έως τις 12 τα μεσάνυχτα.
  • Επαναλαμβανόμενες 24ωρες κινητοποιήσεις από την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου


Η ΠΟΕΣΥ ζητεί «την άμεση ανάκληση της 'δίωξης' των παρουσιαστών της 'Πρωινής ενημέρωσης' και την επαναφορά τους στο ενημερωτικό πρόγραμμα» καθώς και την «εργασιακή αποκατάσταση του συναδέλφου της ΕΤ3 που απομακρύνθηκε από την παρουσίαση των εορταστικών εκδηλώσεων του τριημέρου στη Θεσσαλονίκη γιατί τόλμησε να αναφέρει τη λέξη 'η πόλη αστυνομοκρατείται'».

Η ΠΟΕΣΥ υπογραμμίζει σε σχετική ανακοίνωση ότι «τα δύο περιστατικά της λογοκρισίας έρχονται να προστεθούν στις αλλεπάλληλες καθημερινές παρεμβάσεις της τρικομματικής κυβέρνησης στο περιεχόμενο και τη θεματολογία των δελτίων ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών».

«Η Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης της ΕΡΤ, η Διοίκηση της ΕΡΤ και το αρμόδιο υπουργείο ας αντιληφθούν» συνεχίζει η ανακοίνωση «ότι ο πολίτης πληρώνει ανταποδοτικό τέλος για πολυφωνία και πλουραλισμό. Η ακύρωση της ελευθεροτυπίας προσβάλει τη δημοκρατία. Η ανεξαρτησία και η τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας στη Δημόσια Τηλεόραση ελέγχονται από τους πολίτες και δεν επαφίενται στον εκάστοτε διορισμένο διευθυντή ενημέρωσης».

Η ΠΟΕΣΥ ζητεί επίσης:



  • Να μην παραχωρηθούν οι εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Κατεχάκη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, καθώς «αποτελούν περιουσία της ΕΡΤ και πρέπει να αξιοποιηθούν για τον εμπλουτισμό του προγράμματος της ΕΤ1».
  • Να παγώσει κάθε μεικτή και εξωτερική παραγωγή στη ΝΕΤ και την ΕΡΑ. «Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις χρυσοφόρες εξωτερικές παραγωγές που απομυζούν το δημόσιο χρήμα. Βολεύουν ημετέρους και εισάγουν ως 'δούρειος ίππος' τους ιδιώτες στην ΕΡΤ και το θεσμό των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων με καθεστώς Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών καταστρατηγώντας ΣΣΕ, καθιστώντας τους ευέλικτους στις ορέξεις των ιδιωτικών επιχειρήσεων» αναφέρει η ανακοίνωση.
  • Να υπάρξει ενημέρωση για το μέλλον των Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου στην ΕΡΤ και να μπει τέλος στο καθεστώς των Δελτίων Παροχής. «Ζητάμε την κατάθεση τροπολογίας που θα επιτρέπει την πρόσληψη όλων, σε θέσεις τακτικού προσωπικού. Είναι πρόκληση να προσλαμβάνουν δεκάδες συμβούλους και δημοσιογράφους ως Προσωπικού Ειδικών Θέσεων, σπαταλώντας δημόσιο χρήμα σε καιρούς δύσκολους και να απομακρύνουν συμβασιούχους στο όνομα του εξορθολογισμού» σημειώνει η ΠΟΕΣΥ, διεκδικώντας να υπογραφεί ΣΣΕ στην ΕΡΤ προκειμένου να μην υπάρξουν νέες περικοπές, δεδομένοι ότι ήδη οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ έχουν υποστεί μειώσεις 35% στο μισθό τους.

8 σχόλια:

  1. Κανεις δεν μπορει να πει οτι δεν υπαρχει καποια "λογοκρισια". Αλλα αν ειδατε την Ελλη Σταη , μπορεις να χειριστης το θεμα ( αυτο που επεξε) διαφορετικα. Εξ άλλου , σχετικα με την αστυνομεια και Δεντια, μπορουμε να κρινουμε απο τις 'Σκουριες. Ο καθε ενας αντιλαμβανετε την αληθεια αναλογος το τι κομμα ψηφιζει. Οποτε...εγω παντος ειμαι κατα του συμπαθεστατου Αρβανιτη. Οπως ελαμψε και η αληθεια για το ειρηνικο προωσοπο του Παπαγεωργιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας καταμπέρδεψες ανωνυμε 4:25 μ.μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατι σας μπερδεψα? το θεμα της δημοσιογραφιας δεν το "ξεπετας" ετσι ευκολα και λαικιστικα! Δεν απαντας με ενα ναι και ενα οχι, ειδικα σε μια χωρα της σημερινης εποχης.Οπως ειπε ο Αρβανιτης για την Ελλη Σταη οτι ειναι μεγαλo κεφαλεο για την ΕΡΤ , ετσι ειπε και η Ελλη Σταη ,οτι πρεπει ξανα να συζητηθει η ηθικη της δημοσιογραφιας kai deontologιας.Γιατι να ειναι μονο η Ελλη σοφη και οχι η Κασιμη? επειδη μπηκανε με κομματικα κριτηρια σε μονιμη δουλεια? εκει σε θελω!! Ας πουμε οτι γνωριζω τα πραγματα στην ΕΡΤ3... ειναι απαραδεκτο να βγαζεις την κομματικη σου ταυτοτητα η την προσωπικοτητα σε τωσο σοβαρο θεμα!! Αυτα στις ΚΟ κομματων! Εγω θελω απο την κρατικη τηλεωραση αλλα παγματα! ενημερωση και οχι σχολια. θα βγαλω μονη μου συμπερασματα, δεν χρειαζομαι την καθε Κασιμη.
    Ειναι δυνατον να κανει ο Δεντιας μηνυση στο gardian!! και εδω να τον θαβει ποια? η Μαριλενα! Οπως εγραψαν και αλλες εφημεριδες , δεν ειναι δηκαστης και δημοσιογραφος μαζι( Για τον Βαξεβανη δεν εχω αποψη..δεν το καταλαβαινω, γιαυτο και δεν ουρλιαζω ετσι επειδη ας πουμε ειμαι του Συριζα! Εχουμε και δικο μας παραδειγμα απο τις Σκουριες. Οταν ειναι στην τv ο Παπαγεωργιου , μιλαει για δαχτυλιδια του αραβονα και λαικιζει..μιlαει ωραια και ειρινικα αλλα στα παρασκινια μιλαμε για θανάτους,( βλεπε video απο την θρακη που επαιξες και εσυ και μπραβο σου) ...
    Σε σημερινους καιρούς θα παρακαλουσα τους συνανθρώπους να μην συμβαλουν στις ταραχες. ειμαστε ολοι θυμωμενοι !!! Θα καταλιξουμε παλι σε εμφιλιο? Πες τα σε εμενα ... Τωρα βγαινει η καθε ευθηνη ολονων η ιστορικη αληθια. ( σε παραπεμπω στην εκπομπη του Γαιννη ..στο ιστορειν ...που τα ελεγε ο ιδιος ο Γλεζος ( εισαι ετοιμος να με κατασπαραξεις?) Τελικα δεν ειχε και τωσο δικιο το ΚΚε, εκανε τρομερα λαθει. Γι αυτο παρακαλώ σε αυτες τις δυσκολες μερες να ειμαστε λιγο πιο cool.Και ειναι του καθε ενος μας ευθηνη. ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. για δειτε τι βρηκα.
    http://greece-salonika.blogspot.com/2012/10/o_30.html

    σημφωνω απολιτα , αν και τα λεει ο Παγκαλος. Ο σοφος παγκαλος, και μη μου πεις οτι δεν ειναι. Τα λεει παντα τσεκουρατα, για αυτο τον αγαπαει ...ποιως? μα φυσικα ο μεγαταραχοποιος Σύριζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κυρία του 6 και 17,
    η συγκεκριμένη παρουσιάστρια απλά διατύπωσε κάποια ερωτηματικά σχετικά με την εξέλιξη που πήραν τα γεγονότα μετά από τις ιατροδικαστικές εκθέσεις και οι οποίες δικαίωσαν την gardian και διέψευσαν τον υπουργό. (http://www.youtube.com/watch?v=MJ5jHzI47Ts&feature=player_embedded)
    Και η Στάη για λογοκρισία μίλησε αφού δεν την επέτρεψαν να αναφερθεί στο συγκεκριμένο γεγονός.
    Όλο αυτό το διάστημα βιώνουμε μια πρωτόγνωρη παραπληροφόρηση ή αν θέλεις επιλεκτική ενημέρωση και τρομοκρατία του λαού για να περνούν οι πολιτικές τους. Τώρα έχοντας εξαντλήσει όλα τα περιθώρια λογοκρίνουν τα πάντα υιοθετώντας πρακτικές του παρελθόντος-χούντα. Βλέπε ρεπορτάζ στον Άγ. Δημήτριο, σύλληψη για φωτο στο facebook, κόψιμο εκπομπών κλπ.
    Όλα αυτά βέβαια δεν είναι μεμονωμένα αλλά έχουν να κάνουν με τη γενικότερη στάση του κράτους (καταστολή, πριβέ παρελάσεις κλπ) απέναντι στη δυσαρέσκεια του λαού. Η λαϊκή αντίδραση δεν έχει θέση στα δελτία ειδήσεων παρά μόνο όταν θα υπάρξουν κάποια «παρατράγουδα» για να την υποβαθμίσουν.
    Και επειδή αναφέρθηκες στις Σκουριές τα ΜΜΕ πότε αναφέρθηκαν στα γεγονότα και στις αντιδράσεις των κατοίκων; Και δεν αναφέρομαι στα τοπικά που φαντάζομαι κατάλαβες το ρόλο τους.
    Τώρα αν θέλουμε πουλημένους δημοσιογράφους, που για να μη δυσαρεστήσουν τα αφεντικά τους, κάνουν επιλεκτική ενημέρωση, θέτουν προσυμφωνηθείσες ερωτήσεις ή από την άλλη πολιτικούς που επειδή βρέθηκαν σε δύσκολη θέση να ωρύονται και να απειλούν, τότε με τις υγείες μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολλαπλά εκτεθειμένος ο Ν. Δένδιας


    Επιμένει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη να αρνείται τους βασανισμούς των αντιφασιστών διαδηλωτών μέσα στη ΓΑΔΑ καλύπτοντας ξεδιάντροπα τους υφισταμένους του.

    Επιμένει ο Νίκος Δένδιας να μη "βλέπει" τη "βαριά σωματική βλάβη" για έναν διαδηλωτή και τις λοιπές σωματικές βλάβες για τους υπόλοιπους, παρά τις σχετικές ιατροδικαστικές εκθέσεις που αποκάλυψε η "Αυγή" της Κυριακής. Επιμένει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης να αγνοεί επιδεικτικά ίσως το πιο ισχυρό στοιχείο του ρεπορτάζ, ότι, δηλαδή, αυτά που δεν είδε ο ίδιος τα διαπίστωσε ο ανακριτής της υπόθεσης ζητώντας μάλιστα να κινηθούν οι διαδικασίες σε βάρος των βασανιστών αστυνομικών για κακούργημα! Κι όσο επιμένει, είναι πολλαπλά εκτεθειμένος...

    "Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, με όσα μου λέγονται επιβεβαιώθηκε απολύτως ότι δεν υπάρχουν αυτά που λένε περί τέιζερ και αναπτήρες", διαβεβαίωσε εκ νέου χθες τους αστυνομικούς συντάκτες ο Ν. Δένδιας. Διαφορετική άποψη, ωστόσο, είχε ο ανακριτής Κ. Πρωτονοτάριος, ο οποίος με την από 17.10.2012 αναφορά του (αριθμός πρωτοκόλλου 2182) προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών ζητάει να ενεργήσει "κατά τον νόμον", καθώς "κατά την άσκηση των καθηκόντων μου ανέκυψε γεγονός που διώκεται αυτεπαγγέλτως, ήτοι τα εγκλήματα: α) της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από κοινού κατά συρροή τετελεσμένη και σε απόπειρα (σ.σ.: κακούργημα), β) της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατά συρροή, γ) της παράνομης οπλοφορίας (ως προς το πιστόλι taser) και δ) της οπλοχρησίας".

    Περισσότερα http://www.left.gr/article.php?id=11573

    το άρθρο συνοδεύεται και από ιατροδικαστική έκθεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συνελήφθη και ο Σπύρος Καρατζαφέρης

    Στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Ψυχικού είναι από εχθές το βράδυ ο δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφέρης μετά την χθεσινή και απαράδεκτη σύλληψη του. Μετά τις 9 θα μεταβεί στην σήμανση και αργότερα στον εισαγγελέα...

    Εχθές, ο Σπύρος Καρατζαφέρης στο Εκ- Κεντρικό Δελτίο του ΑΡΤ TV, τάραξε για μία ακόμη φορά τα νερά αλλά και τον ύπνο των κρατούντων... Αφορμή; Τα απόρρητα έγγραφα που αφαίρεσαν οι hackers από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τα οποία και έχει στα χέρια του. Ο κ. Καρατζαφέρης δεν κοινοποίησε κανένα στοιχείο απλά κάλεσε από την εκπομπή του να παρέμβει πολιτικό στέλεχος του υπ. Οικονομικών έτσι ώστε να γίνει διασταύρωση. Αφού αυτό δεν έγινε, προανήγγειλε ότι θα αρχίσει να δημοσιοποιεί τα στοιχεία από την επομένη.
    Λίγη ώρα μετά το τέλος της εκπομπής και αφού ο δημοσιογράφος κατευθυνόταν προς το σπίτι του, συνελήφθη από ισχυρή αστυνομική δύναμη! Ο λόγος; Κάποια περασμένη και ξεχασμένη στα μπαούλα δικαστική απόφαση για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου, την οποία η κυβέρνηση αποφάσισε να ενεργοποιήσει απόψε... τα μεσάνυχτα και μάλιστα στη μέση του δρόμου. Δεν ξέρανε που μένει ο κ. Καρατζαφέρης; Γιατί λοιπόν δεν του κοινοποιήθηκε κάτι, πριν να συλληφθεί σαν Γιαγκούλας;
    Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι αρχίζουν να διαφαίνονται στον ορίζοντα τα σενάρια που μιλάνε για εκτροπή. Η Δημοκρατία κλονίζεται και αυτό επιβεβαιώνεται μετά το σημερινό γεγονός. Τα στοιχεία που ο κ. Καρατζαφέρης έχει στα χέρια του προφανώς ενόχλησαν... και ενόχλησαν πολύ...

    Εμείς απλά να υπενθυμίσουμε ότι "χθες" ήταν ο κ. Βαξεβάνης, σήμερα ο κ. Καρατζαφέρης. Αύριο ποιος; Πιθανότατα ο επόμενος που θα έχει στοιχεία στα χέρια του...

    http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2012/10/blog-post_8434.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νοτιοκορεάτης καταγγέλλει ξυλοδαρμό από αστυνομικούς

    Αστυνομικοί φέρεται να έδειραν τουρίστα από τη Νότια Κορέα, μετά τη σύλληψή του στα πλαίσια του... "Ξένιου Δία". Συγγνώμη ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση
    news247 Οκτώβριος 31 2012 07:05
    Την αναίτια σύλληψη και τον ξυλοδαρμό του από Έλληνες αστυνομικούς κατήγγειλε ένας Νοτιοκορεάτης τουρίστας.
    Μάλιστα το υπουργείο Εξωτερικών της Ν. Κορέας είχε στείλει έγγραφο την περασμένη εβδομάδα, ζητώντας εξηγήσεις, αλλά και την τιμωρία των υπευθύνων.
    Ο νεαρός, του οποίου το επώνυμο είναι Jeon, υποστηρίζει ότι ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς με στολές και πολιτικά στις 16 Οκτωβρίου, στα πλαίσια της επιχείρησης "Ξένιος Δίας".
    ο νοτιοκορεάτης, βρέθηκε στην Αθήνα ερχόμενος από Κωνσταντινούπολη και ενώ έκανε βόλτα στην Ομόνοια τον σταμάτησαν αστυνομικοί ζητώντας του να τους δείξει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα. Όταν με τη σειρά του ζήτησε να του επιδείξουν τις αστυνομικές τους ταυτότητες, έγιναν έξαλλοι και τον προσήγαγαν.
    Στο τμήμα, σύμφωνα με τη μαρτυρία του ξυλοκοπήθηκε, ενώ του φώναζαν να γυρίσει πίσω στην πατρίδα του.
    Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο yonhapnews, το υπουργείο Εξωτερικών της Ν. Κορέας, ανακοίνωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε συγγνώμη για την επίθεση που δέχθηκε ο τουρίστας.
    "Ο πρέσβης μας στην Ελλάδα, συναντήθηκε με τον Έλληνα υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος απολογήθηκε για το περιστατικό" αναφέρει αξιωματούχος της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας.
    Οι αστυνομικοί ζήτησαν συγγνώμη από το θύμα τους και ήδη είναι σε εξέλιξη έρευνα.

    http://news247.gr/eidiseis/koinonia/ksylodarmo_apo_astynomikous_kataggellei_notiokoreaths_toyristas.1990770.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή