τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΕΡΤ3: Λογοκρισία στον Άγιο Δημήτριο από την... Αγία Παρασκευή

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη, ανήμερα του εορτασμού του Πολιούχου της Αγίου Δημητρίου. Και όπως φαίνεται, κυβέρνηση, υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και δημοτική αρχή, όταν ισχυρίζονται πως «η πόλη γιορτάζει» μάλλον εννοούν πως γιορτάζει ο Παπούλιας, ο Σαμαράς, ο Καράογλου και λοιποί. Γιατί κανένας από τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης που συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στον ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου δεν φάνηκε να ευχαριστιέται τα σπρωξίδια, τα κιγκλιδώματα πέριξ της εκκλησίας και την «πόρτα» από την Ελληνική Αστυνομία που απαγόρευε την είσοδο στους πιστούς. Την ώρα μάλιστα που στελέχη της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ είχαν περίοπτη θέση στο ναό.  Γράφει ο Μπλοκάκιας
Η ίδια συμπεριφορά ακόμα και στους δημοσιογράφους, τους οποίους ο ίδιος ο υπουργός Θεόδωρος Καράογλου και ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης προσκάλεσαν για να καλύψουν το γεγονός.

Και στην ΕΡΤ, τη δημόσια ραδιοτηλεόραση ούτε κιχ για τις αποδοκιμασίες του κόσμου. Αντί αυτού, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 που κάλυπτε το ρεπορτάζ στον Άγιο Δημήτριο, επειδή τόλμησε κατά τη διάρκεια του δελτίου να αναφερθεί στις διαμαρτυρίες των πιστών για την ταλαιπωρία από τα μέτρα ασφαλείας, κόπηκε από τον αέρα! Και μάλιστα κατόπιν τηλεφωνήματος του Γενικού Διευθυντή της ΝΕΤ, Αιμίλιου Λιάτσου, ο οποίος θεωρητικά δεν έχει καμία αρμοδιότητα για το Τρίτο Κανάλι!
 
Αλλά ο αρμόδιος Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ3, Κώστας Μπλιάτκας και ο υπο-αρμόδιος Υποδιευθυντής Ενημέρωσης, Θωμάς Τσίμπας χτύπησαν αμέσως προσοχή και έδωσαν εντολή όχι μόνο να «κοπεί» ο δημοσιογράφος, ο οποίος θεωρείται εξπέρ στην κάλυψη εκκλησιαστικών θεμάτων, αλλά να είναι στον πάγο και κατά τις επόμενες δυο ημέρες των εορταστικών εκδηλώσεων προκειμένου να καλύψουν άλλοι το ρεπορτάζ, το οποίο θα περιορίζεται «στο κλίμα των ημερών».
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου