τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Μια βιβλιοθήκη από "σκουπίδια"


Το σωματείο ρακοσυλλεκτών ''Ο Ερμής'' λειτουργεί από το 1992 και απαρτίζεται από μια ομάδα ανθρώπων που βρίσκει στα σκουπίδια πολύτιμους θησαυρούς και  στη συνέχεια τους πουλά σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Βιβλία, βινύλια, ρούχα, πίνακες, μπιμπελό και πολλά άλλα είναι διαθέσιμα σε τιμές που ξεκινούν από τα 20 λεπτά και φθάνουν στα 5 ευρώ.
 Στη δημιουργία μιας βιβλιοθήκης που θα αποτελείται από βιβλία που βρίσκει καθημερινά στα σκουπίδια το Σωματείο Ρακοσυλλεκτών ''Ερμής'' ,στοχεύει ο Φ. Μεμίς μέλος του σωματείου. «Στο εβδομαδιαίο μας παζάρι διαθέτουμε γύρω στα 1.000 βιβλία τα οποία βρίσκουμε σε κάδους απορριμμάτων. Πρόσφατα μάλιστα, βοηθήσαμε μια φοιτήτρια με τα βιβλία αυτά για την ολοκλήρωση μιας εργασίας στο πανεπιστήμιο», δήλωσε στο metrogreece.gr.

"Τα άχρηστα κάποιων ανθρώπων είναι πολύ χρήσιμα για άλλους'' ,τονίζει ο Φ. Μεμίς. Οι άνθρωποι που απαρτίζουν το σωματείο είναι άνεργοι και οι μόνοι τους πόροι προέρχονται από το παζάρι που διοργανώνουν κάθε Κυριακή. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη και αυτό έγκειται τόσο στις χαμηλές τιμές, όσο και στα προϊόντα που διατίθενται.

http://www.alterthess.gr/content/mia-bibliothiki-apo-skoypidia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου