τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

2nd Stanos Reggae Festival in Chalkidiki



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στανού Χαλκιδικής σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Θύελλα Στανού, στα πλαίσια του STANOS Festival διοργανώνουν τοΣάββατο 25 Αυγούστου 2012 για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά Reggae / Dub βραδιά, φιλοξενώντας δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής reggae σκηνής.

Συγκεκριμένα, θα εμφανιστούν οι Global Vibe και οι Κακό Συναπάντημα σε full band session, ενώ μετά τα live acts ακολουθεί after reggae party. Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30 ενώ η είσοδος μαζί με μπύρα κοστίζει 7 ευρώ με τα έσοδα να πηγαίνουν στην οικονομική ενίσχυση των συλλόγων. Ακόμη θα προβλέπεται χώρος για δωρεάν camping, ενώ οι τιμές γενικά θα είναι πολύ προσιτές αφού οι μπύρες θα έχουν 1 και 1,5 ευρώ, τα αναψυκτικά και τα σουβλάκια προς 1 ευρώ και οι ρετσίνα στο 1,5.


Οι Global Vibe είναι ένα Reggae, Ska, Dub συγκρότημα από την Θεσσαλονίκη που δημιουργήθηκε το 2002. Η μπάντα ξεκίνησε τις εμφανίσεις της από το 2003 κι έχει εμφανιστεί σε όλα τα μεγάλα stages της Θεσσαλονίκης, σε διάφορα άλλα hot spots της πόλης και σε clubs όπως Μύλος, Café Americain κ.ά., αλλά και σε αρκετές ακόμη πόλεις, όπως Αθήνα, Γιάννενα, Αλεξανδρούπολη, Βέροια. Έχουν συμμετάσχει στο 1ο κα 2ο Rastavibe Festival στην Ασπροβάλτα δίπλα σε θρυλικές μορφές του χώρου όπως Max Romeo, Culture, Misty in Roots, Dennis Alcapone, Asian Dub Foundation, Mad Professor, στα 1ο και 2ο Castle Rock Festival στα Γιάννενα και πολλά ακόμη festivals και events. 

Οι Global Vibe είναι
Gregory Tantanozis (lead vocals)  
Thanasis Dzingovic (lead guitar) 
Vakis Gkoulios - (guitar / vocals) 
Orestes Benekas - (keyboards / vocals)
Anthie Kirkou - (vocals) 
Dimitris Panagou - (bass) 
Stergios Koias - (drums)

Τα τελευταία 8 χρόνια το Κακό Συναπάντημα εξελίχθηκε σταδιακά σε 9-μελή reggae-dub μπάντα. Βασικό στοιχείο τους ο κοινωνικός - άμεσος ελληνικός στίχος - συνέχεια μιας δεκαπενταετούς πορείας. Επιρροές όλης της παρέας εισχωρούν στην  Reggae που παίζουν κάνοντας την πολυμορφική και πλέον χαρακτηριστική. Έχουν εμφανιστεί σε δεκάδες χωριά και πόλεις της Ελλάδας και έχουν συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ που εκφράζουν την δράση τους καθώς και ως support live σε κορυφαίες μπάντες της παγκόσμιας reggae σκηνής όπως Groundation, Dub Inc κ.ά. Το 2008 κυκλοφόρησαν το ομώνυμο πρώτο τους cd ως μπάντα, ως ανεξάρτητη παραγωγή, το οποίο και εξαντλήθηκε.

Τον Ιούνιο 2012 κυκλοφόρησαν νέο δίσκο με τίτλο Pressureality, για τον οποίο μπορείτε να βρείτε τα πάντα εδώ. Η μπάντα θα παρουσιάσει το νέο δίσκο Pressureality ο οποίος θα διατίθεται από τους ίδιους στον χώρο του φεστιβάλ. Επίσης, θα παρουσιάσει παλαιότερα κομμάτια και διασκευές. 

To Κακό Συναπάντημα είναι:
Στέργιος - (φωνή / κιθάρα)
Northical - (φωνή / samples / dub)
Βάσω - (φωνή / φλάουτο)
Lorrd - (τύμπανα)
Lemon - (κρουστά)
Μπάγλαν - (πλήκτρα)
Myta - (κιθάρα)
Χρήστος Τούσης - (μπάσο)
Steve - (ηχοληψία)

Μία πολύ καλή πρόταση, εναλλακτική, για το ιδανικό κλείσιμο του καλοκαιριού. Δείξτε σεβασμό σε κάθε χωριό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου