τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Wayne Jarrett Showcase vol.1(Basic Channel) General


Στο στοίχημα της Basic Channel να επανεκδώσει όλη τη σειρά των Wackies εδώ συναντάμε έναν από τους σπουδαιότερους δίσκους της θρυλικής εταιρείας.
Ο Wayne Jarrett φτιάχνει έναν από τους απόλυτους vocal reggae δίσκους που έγιναν ποτέ την ίδια περίοδο (1982) που ο Horace Andy ηχογραφούσε το άλλο απόλυτο φωνητικό αριστούργημα 'Dance Hall Style'. O ιδανικός showcase δίσκος, 6 κομμάτια (που στη μέση σπάνε για να γίνουν dubwise εκτελέσεις) απόλυτης συναισθηματικής ομορφιάς και εσωτερικού βάθους, άρτιος απ'όπου και αν τον αγγίξεις.
Το 'Brimstone & Fire' είναι το εναρκτήριο διαμάντι, άψογο μπάσο, jazzy πινελιές από πνευστά στο βάθος, φωνή βγαλμένη από τον ουρανό, η απόλυτη reggae δημιουργία.



'Every tongue shall tell', του Horace Andy από το 1972. Συγκλονιστική θρησκευτικότητα, εμπνευσμένη rastafari σύνθεση, dubwise εκτέλεση που τσακίζει.

To 'Magic in the air', μια φωτισμένη dubby σύνθεση, μια άρτια μουσικά ψυχική κατάθεση ενός καλλιτέχνη ορκισμένου στην εσωτερική μα φωτεινή πλευρά της reggae.

'Bubble up': Το φλάουτο του Clive 'Azul' Hunt, προσθέτει μια εξώκοσμη ομορφιά σε ένα αριστοτεχνικό dub διαμάντι βγαλμένο νομίζεις από στιγμές μοναδικής έμπνευσης του Black Ark studio.

Έρωτα εγκώμιο το 'Darling your eyes'. Lovers' reggae στα κορυφαία της, θα έπρεπε κανονικά να ανοίγει το Lovers Box Set της Trojan Records. Η απότυτα ερωτική φωνή.

'Holly mount Zion'. Κλασικό κομμάτι από το Studio One, 1968. Συγκεντρωμένη η φιλοσοφία του ρασταφαριανισμού σε ένα τραγούδι. Έτσι ακούγονται τα αληθινά τραγούδια πίστης, το φλάουτο του Hunt το εκτοξεύει σε άπιαστα ψυχεδελικά ύψη.

Σπουδαίος δίσκος, 40 λεπτά εκλεπτυσμένης και εσωτερικής δημιουργικότητας από ένα τραγουδιστή που με τον πλούσιο και ειλικρινή αυτό δίσκο και τη φωνή του να φτάνει στο όριο των δυνατοτήτων του περπατά στην απόλυτη καλλιτεχνική του Zion.




Γιάννης Ασπιώτης
http://www.mic.gr/cds.asp?id=26104 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου