τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Το βίντεο της ΕΕ που προάγει τον ρατσισμό





Ένα ξενοφοβικό διαφημιστικό σπότ  με τίτλο "Growing Together" κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Ένωση  προκαλώντας όπως είναι λογικό μεγάλες αντιδράσεις.
Το μήνυμα του σπότ είναι σαφές και αφορά την ευρωπαϊκή χώρα που μόνη της κινδυνεύει από τους κακούς και επιθετικούς ξένους, ενώ ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει τη δύναμη να τους κάνει να φερθούν πολιτισμένα. «Όσο περισσότεροι είμαστε, τόσο δυνατότεροι είμαστε» είναι το σλόγκαν που προωθεί.


Ο Stefano Sannino, γενικός διευθυντής του τμήματος DG Enlargement (της εταιρείας που ανέλαβε την διαφημιστική καμπάνια), υπογράφει ένα κείμενο στο οποίο διευκρινίζει πως σκοπός της καμπάνιας δεν ήταν να διαδώσει ρατσιστικά μηνύματα και πως το video αποσύρθηκε άμεσα εξ' αιτίας των αντιδράσεων.
"Είχαμε πολλές αντιδράσεις σχετικά με το τελευταίο μας video clip, συμπεριλαμβανομένων αρκετών από ανθρώπους που ανησυχούσαν για το μήνυμα που περνούσε. Στόχος μας ήταν ένα viral video με στόχο τους νέους (16-24), οι οποίοι καταλαβαίνουν τη φιλοσοφία των πολεμικών τεχνών και των video games. Οι αντιδράσεις αυτού του κοινού ήταν πράγματι θετικές [...]. Το video δεν είχε καμία πρόθεση να φανεί ρατσιστικό και προφανώς λυπούμαστε που εκλήφθηκε ως τέτοιο. Ζητάμε συγγνώμη από όσους ένοιωσαν να προσβάλλονται. Με δεδομένες τις αντιδράσεις αυτές, αποφασίσαμε να σταματήσουμε άμεσα την καμπάνια και να αποσύρουμε το video."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου