τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Ιδού η απορία!

Περί φίλτρανσης νερού αλλά ...και πληροφορίας

Με αφορμή το δελτίο τύπου του Δήμου Αριστοτέλη σχετικά με την κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης του έργου: “Μονάδα φίλτρανσης νερού στην Τοπική Κοινότητα Στανού του Δήμου Αριστοτέλη ”, προϋπολογισμού 702.000,00€,  θα ήθελα να επισημάνω κάποια σημεία αλλά και να εκφράσω κάποιους προβληματισμούς.
Διάβασα τα σχόλια στη σχετική ανάρτηση της Ρεσπέντζας και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ορισμένοι μάλλον δε διάβασαν καν το δελτίο τύπου. Μάλιστα φαίνεται να είναι τόσο πωρωμένοι από την παραταξιακή τους υπόσταση που έβαλαν το καθαρό νερό «στ’ αυλάκι» συγχαίροντας το Δήμαρχο! 
«…ο Στανός είχε μεγάλο πρόβλημα με το νερό και τώρα ξαφνικά επί Πάχτα μπήκε και η νέα γεώτρηση στο δίκτυο και με καθαρό νερό μάλιστα σύμφωνα με τις αναλύσεις του ΚΕΠΑΜΑΧ»!!!
(Εύχομαι τουλάχιστον να μην είναι άτομα της τοπικής αυτοδιοίκησης!)
Ας δούμε τα πράγματα λίγο πιο ψύχραιμα:
1ον: Το δελτίο κάνει αναφορά για κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης η οποία δεν ξέρουμε αν τελικά θα εγκριθεί.
2ον:  Για να προβεί ο Δήμος στη συγκεκριμένη ενέργεια σημαίνει ότι το νερό της νέας γεώτρησης δεν είναι ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ! Ναι, δυστυχώς, το νερό περιέχει σίδηρο και μαγγάνιο και ίσως και κάτι άλλο που μπορεί να είναι σε οριακά επίπεδα αφού κανείς μας δεν έχει δει τη χημική ανάλυση. Γι’ αυτό, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου, χρειάζεται ποιοτική αναβάθμιση του νερού από τη νέα γεώτρηση στη θέση «Ρήγα Λιβάδια» με αποσιδήρωση και απομαγγανίωση.

Έστω λοιπόν ότι όλα πάνε κατ’ ευχήν, παίρνει την έγκριση ο Δήμος και τοποθετούνται τα φίλτρα.  
  • Πόσο ασφαλείς θα νιώθουμε όταν ξέρουμε ότι κάποια στιγμή τα φίλτρα θα κορεστούν και πόσο έγκαιρα θα διαγνωστεί αυτό ώστε να αντικατασταθούν ή να καθαριστούν για να μην εισχωρήσουν βαρέα μέταλλα στο δίκτυο;   
  • Μήπως θα ήταν προτιμότερο να εξετάσουμε το ενδεχόμενο μίας άλλης γεώτρησης αφού και το κόστος  του συγκεκριμένου έργου είναι πολύ υψηλό;
 Ιδού η απορία!

Υ.Γ. Και για την ιστορία… αρκετό μαγγάνιο ήπιαμε από την παλαιότερη γεώτρηση στην Ποταμιά  εξαιτίας της αδιαφορίας κάποιων!  Ευτυχώς που με πρωτοβουλία πολιτών και τη συνδρομή του Πολιτιστικού Συλλόγου έγιναν αναλύσεις σε ιδιωτικό εργαστήριο και έχουμε τη σημερινή γεώτρηση (Σιώμου καλύβα) αποφεύγοντας τα χειρότερα. 
 Θ. Χαλκιάς

2 σχόλια:

  1. «…ο Στανός είχε μεγάλο πρόβλημα με το νερό και τώρα ξαφνικά επί Πάχτα μπήκε και η νέα γεώτρηση στο δίκτυο και με καθαρό νερό μάλιστα σύμφωνα με τις αναλύσεις του ΚΕΠΑΜΑΧ»!!!
    (Εύχομαι τουλάχιστον να μην είναι άτομα της τοπικής αυτοδιοίκησης!)

    Τι εννοείς με το ευχομαι να μην ειναι ατομα της τοπικής αυτοδιοικησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν το συγκεκριμένο σχόλιο προέρχεται από πρόσωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης σημαίνει ότι ή είναι τελείως άσχετος ή ότι συνειδητά παραπληροφορεί για παραταξιακό όφελος. Οπότε τίθεται θέμα εμπιστοσύνης και ηθικής, γι' αυτό και το απεύχομαι. Η υποψία ότι μπορεί να είναι άτομο της τοπικής αυτοδιοίκησης προέρχεται από την αναφορά του στις αναλύσεις του ΚΕΠΑΜΑΧ που δεν είναι και πολύ γνωστές στο Στανό.
    Θ.Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή