τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Δες το ecoνομικά

Μαγείρεμα, πλύσιμο πιάτων και ρούχων, μπάνιο, τηλεόραση, διαδρομές από και προς τη δουλειά.. τόσο γνώριμες  σε όλους μας καθημερινές δραστηριότητες ! Πόσοι όμως γνωρίζουμε πραγματικά το «κόστος» που αυτές επιφέρουν στην τσέπη  μας αλλά και στο περιβάλλον;
Την ανάγκη αυτή έρχεται να ικανοποιήσει το «δες το ecoνομικά», ένας αξιόπιστος ηλεκτρονικός προσωπικός πληροφοριοδότης που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να επιλέξουν μια καθημερινή τους δραστηριότητα και να μάθουν το οικονομικό (€) και οικολογικό (CO2, αριθμός δέντρων που καταστράφηκαν) αποτύπωμα που είχε η διενέργεια της συγκεκριμένης δραστηριότητας τόσο στο περιβάλλον όσο και στον ίδιο τους τον προϋπολογισμό (όσο και οικονομικά)

Ταυτόχρονα θα μπορούν να λαμβάνουν απόλυτα εξατομικευμένες  προτάσεις σχετικά με εναλλακτικούς τρόπους δράσης ή εκτέλεσης των επιλεγόμενων δραστηριοτήτων, οι οποίες θα οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα με μικρότερο ωστόσο περιβαλλοντικό ή οικονομικό κόστος.
Ο παραπάνω μετρητής θα «περιβάλλεται» και από μια σειρά άλλων «πράσινων» υπηρεσιών που έρχονται να τον ολοκληρώσουν και να αποτελέσουν όλες μαζί ένα ισχυρό εργαλείο για έναν πιο πράσινο τρόπο ζωής, όπως η παροχή συγκριτικών πινάκων προϊόντων με κριτήρια οικονομικού και περιβαλλοντικού κόστους (ECOmpare), η δυνατότητα  εύρεσης στοιχείων εταιρειών που μπορούν να συμβάλλουν στηνενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού του (Build your ECOhouse) κτλ. Το πρώτο βήμα αναμένεται να γίνει με την υπηρεσία «CARbonus», ένα web και mobile αpplication που ενημερώνει τους χρήστες για την οικονομική και περιβαλλοντική επιβάρυνση των καθημερινών τους διαδρομών και ανταμείβει με ecopoints και προσφορές τους περισσότερο «πράσινους» οδηγούς- επιβάτες.
Ήρθε η ώρα όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε ότι υιοθετώντας ένα περιβαλλοντικά φιλικό τρόπο ζωής μπορούμε να ωφελήσουμε σημαντικά το ήδη βεβαρυμμένο οικονομικό προϋπολογισμό μας..  Ήρθε η ώρα να το… δούμε όλοι ecoνομικά! Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να επισκεφτείτε το www.destoeconomika.gr.
Το «δες το ecoνομικά» δημιουργήθηκε από τρεις προπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, τον Χάρη Μπατουδάκη, την Ξένια Νερατζούλη και την Κωνσταντίνα Τσακιράκη. Έχει κερδίσει ήδη 1ο βραβείο Πράσινης Επιχειρηματικότητας στον διαγωνισμό Επιχειρηματικής Ιδέας 2011 που διοργανώθηκε από την Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς επίσης και Διάκριση Κοινωνικής Προσφοράς στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Ennovation 2011» που διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

http://www.flowmagazine.gr
http://www.kala-nea.gr/archives/24463

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου