τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Κανείς μόνος του στην κρίση

Η ανταλλακτική κοινωνία μπορεί να λύνει μικρά πρακτικά ζητήματα. Μπορεί «να έσωσε τους Αργεντίνους από την πείνα» όπως λένε όλοι σήμερα. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για πραγματικότητα. Ξαναζωντανεύει στην επαρχία στα αγροτικά στέκια. Κάνει τα κορίτσια της Αθήνας να χαίρονται όταν βρίσκουν μικρούς θησαυρούς στα Swap not Shop. Βοηθάει τους εγχώριους καλλιτέχνες να πραγματοποιήσουν τα πρότζεκτ τους ανταλλάσσοντας υπηρεσίες.

Μπορεί πράγματι να βοηθήσει την καθημερινότητα των σύγχρονων Ελλήνων -μαθαίνουμε πρόσφατα να ανταλλάσσουμε βιολογικούς σπόρους, συνταγές κατασκευής ειδών πρώτης ανάγκης, βιβλία.
Ή απλά ιδέες. Σαν ένα μεγάλο συγκοινωνούν δοχείο ιδεών με την πόλη και την κοινωνία φανταζόμασταν πάντα το Σύνταγμα, ή  σαν αναπνοές που ανταλλάσσονται.
Ανθρωπένια συνάντηση -σύμπραξη, χέρι-με χέρι, αποδοχή. Πάρτι κατά της μοναξιάς, της απογοήτευσης, της ανασύνταξης. Σύνταγμα στην πράξη.
Το σημείωμα που συνοδεύει τη σελίδα της ομάδας «Κάθε Κυριακή μέρα αλληλεγγύης στο Σύνταγμα» στο Facebook: «Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Κανείς μόνος του στην κρίση.
Οι άνθρωποι είναι πάνω από τα χρήματα.
Ανταλλάσσουμε και χαρίζουμε. Βιβλία-Ρούχα-Παιχνίδια.Ζούμε στην πλατεία όλοι μαζί. Παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας». Θα λειτουργεί
- ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ (ζωγραφική – χειροτεχνία)
- ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ: Φέρνουμε το φαγητό μας και το μοιραζόμαστε
- ΜΟΥΣΙΚΗ: Μουσική για συναναστροφή και χορό από τον Dj Seou
- ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 16.00
Μερικές προτάσεις για καλύτερη ανταλλαγή: Φροντίστε τα ρούχα να είναι καθαρά και σε καλή κατάσταση. Όπως και τα παιχνίδια. Τα βιβλία όπως και να είναι διαβάζονται… Μπορείτε να βοηθήσετε δηλώνοντας εθελοντής. Φέρτε παιδιά, σκυλιά, ποδήλατα και το φαγητό σας.
http://www.doctv.gr
http://www.kala-nea.gr/archives/25015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου