τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΟΣ !


Η μεγαλύτερη ρύπανση είναι αυτή που προσπαθούν να μας 
φυτέψουν στο κεφάλι οι μεγαλοεργολάβοι, οι εταιρείες 
και οι επιδοξοι χρυσοθηρες τους...

2 σχόλια:

  1. Αγαπητοί Μεγαλοπαναγιώτες και Μεγαλοπαναγιώτισες, Χαλκιδικιώτες και Χαλκιδικιώτισες
    Γνωρίζετε ότι η συντριπτική πλειοψηφία του χωριού (Μεγάλη Παναγία), όπως και του ενιαίου δήμου Αριστοτέλη, έχει αποφανθεί με ξεκάθαρο τρόπο κατά της επένδυσης στις Σκουριές! Πιθανόν να γνωρίζετε ότι αύριο στο Παλαιοχώρι οργανώνεται συλλαλητήριο υπέρ της επένδυσης στις Σκουριές.
    Σίγουρα ο καθένας είναι ελεύθερος να διαδηλώνει για ό,τι κρίνει σωστό!
    Επειδή όμως κάποιοι παίζουν με τον πόνο και την αγωνία όλων μας για εργασιακή ασφάλεια, επειδή κάποιοι συνεχίζουν να πιστεύουν ότι μπορούν να χρησιμοποιούν τη δημόσια γη και τους φυσικούς πόρους, όπως και το νερό, τον αέρα ή το δάσος σαν να πρόκειται για τσιφλίκι τους και επειδή η λογική –ότι φάμε, ότι πιούμε κι ότι αρπάξει ο κώλος μας-, κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει,
    καλούμε αύριο 11/3 9.30 στο Χοντρό το Δέντρο, στην είσοδο για Σκουριές, για να αποφύγουμε κάθε περαιτέρω παρεξήγηση ή δημιουργία εντυπώσεων.
    Όποιος αγαπάει τον τόπο του είναι ενάντια σε κάθε τέτοια εταιρεία!
    Όλοι στις 9.30 στο Χονδρό Δέντρο, στο δρόμο για τις Σκουριές!
    Επιτροπή Αγώνα Μ.Παναγίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tέσσερεις μήνες πρίν: (2 Νοεμβρίου 2010 - 2 Μαρτίου 2011)

    ΠΗΓΗ:http://www.isotimia.gr/
    Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2010 - 18:46:23

    "Η τοπική κοινωνία θα έχει λόγο για την άδεια της Ελληνικός Χρυσός" λέει το ΥΠΕΚΑ

    "Η απόφαση του ΥΠΕΚΑ για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του επενδυτικού σχεδίου της «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική θα ολοκληρωθεί «αφού εξασφαλιστεί χρόνος προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους οι πολίτες».
    Η «Ελληνικός Χρυσός» ελέγχεται από την European Goldfields στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετέχει ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

    Σε ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος αναφέρεται πως «με αφορμή αντιδράσεις της Τοπικής Κοινωνίας Χαλκιδικής και επιστολή του Δημάρχου Σταγείρων-Ακάνθου, κ. Βλαχόπουλου μετά τη διαβίβαση από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προς το οικείο Νομαρχιακό Συμβούλιο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το «Επενδυτικό Σχέδιο» της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε., ανακοινώνεται ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί προς την Τοπική Κοινωνία και η όποια απόφαση σχετικά με την περιβαλλοντική αδειοδότηση του Επενδυτικού Σχεδίου θα ολοκληρωθεί, αφού εξασφαλιστεί επαρκέστατος χρόνος προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους οι πολίτες, οι φορείς εκπροσώπησής τους, καθώς και τα θεσμοθετημένα όργανα της τοπικής κοινωνίας».

    Η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος υποστηρίζει πως «το συνοδευτικό έγγραφο της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ για τη δημοσιοποίηση της ΜΠΕ, βασίζεται σε απαιτήσεις τόσο της ελληνικής, όσο και της κοινοτικής νομοθεσίας σε θέματα διαβούλευσης μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων και ως εκ τούτου έχει «τυπικό» χαρακτήρα».

    Το ΥΠΕΚΑ «στοχεύει στην επιλογή των βέλτιστων λύσεων με αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας προστασίας του περιβάλλοντος που θα προκύψει από την ανοικτή διαβούλευση με την Τοπική Κοινωνία, δεδομένου του σημαντικού αναπτυξιακού χαρακτήρα της επένδυσης, που θα συμβάλει στην αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής, διασφαλίζοντας τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων πρόληψης και αποκατάστασης»."

    http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=6&artid=88736
    Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2010 - 18:46:23

    Συμπτωματικά, φαίνεται ότι η Τοπική Κοινωνία έχει άλλη γνώμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή