τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Μια νέα πρόταση για την ανάπτυξη της Ν.Χαλκιδικής!


Στην Φωτογραφία: Μια μικρή μειοψηφία  από οικολολαμόγια της Ν.Χαλκιδικής αντιδρά στην πρόθεση δημιουργίας εταιρίας ΧΥΠΑ 

Μετά την διαφαινόμενη λύση του προβλήματος της ανεργίας στην Β.Χαλκιδική , με την δημιουργία μεταλλουργίας χρυσού, είναι η σειρά της Ν.Χαλκιδικήςνα κοιτάξει το μέλλον της. Η πρόταση είναι απλή. Στην Ευρώπη,όπως είναι γνωστό, δημιουργούνται σαν κατάλοιπα στούς πυρηνικούς σταθμούς, πυρηνικά απόβλητα. Επειδή οι ευρωπαίοι δεν είναι έξυπνοι σαν εμάς τους Έλληνες, ξοδεύουν ένα σωρό χρήματα, για να στέλνουν τα απόβλητα αυτά σε άλλες χώρες, τριτοκοσμικές  πληρώνοντας αδρά, ενώ θα μπορούσαν να τα κρατήσουν στις χώρες τους για να γλυτώσουν τα χρήματα.  Προτείνω λοιπόν, οι δήμαρχοι και  νομαρχιακοί σύμβουλοι  από την Νότια Χαλκιδική, μιμούμενοι τα επιτυχημένα σχέδια  συναδέλφου τους στην Β.Χαλκιδική, να δημιουργήσουν  μια εταιρία που θα εισάγει τα απόβλητα αυτά και θα τα εναποθέτει σε λαγούμια που θα δημιουργούνται από την άντληση των υπόγειων υδάτων, κοινώς ΧΥΠΑ (Χύμα Υπογειοποίηση Πυρηνικών Αποβλήτων) . Θα γίνει μεγάλη εισαγωγή συναλλάγματος, μα το κύριο είναι η καταπολέμιση της ανεργίας με την δημιουργία νέων θέσεων  εργασίας για τα παιδιά τους, τους αδελφούς τους, τους κουνιάδους τους και τις θείες τους μετά από μια αντικειμενική προφορική συνέντευξη. Ο μόνος κίνδυνος είναι κάτι βολεμένα οικολολαμόγια που μάλλον θα αντιδράσουν γιατί είναι τεμπέληδες και βολεμένοι. Μπορεί να αντιδράσουν και τίποτε αδαείς καθηγητές του ΑΠΘ, για δήθεν καταστροφή του περιβάλλοντος και κίνδυνο της υγείας των κατοίκων και κάτι ανθέλληνες που δεν θέλουν επενδύσεις στην Ελλάδα, τώρα που είμαστε σε κρίση και τις έχουμε ανάγκη.
Το κακό είναι ότι δεν θα έχουμε σύντομα νέες εκλογές για να προωθήσουμε την ΜΠΕ 15 μέρες πριν από αυτές. Εμείς όμως δεν πτοούμαστε. Τα ΜΜΕ τα ελέγχουμε, ιδιαίτερα αυτά της Χαλκιδικής, δεν θα πάρει κανείς είδηση μέχρι οι μετοχές μας στο χρηματηστήριο Αθηνών να πάρουν τα ύψη. Θα βοηθήσει σημαντικά να προσλάβουμε αντικειμενικούς ανθρώπους που να βρίζουν στα Blog τους παλιολαμογιοοικολόγους και να υπογράφουν  πότε σαν αγανακτισμένος κάτοικος Ν.Σημάντρων, πότε σαν νέος επιστήμονας άνεργος από τον Άι Νικόλα,πότε σαν ένας από τους 6000 που έχουν κάνει αίτηση για δουλειά ενώ έχει συγχρόνως μια άρρωστη γιαγιά. Δυσκολία  παρουσιάζεται στο ότι, ενώ πρώτα που ήταν η Νομαρχία Χαλκιδικής είμασταν όλοι γνωστοί και μπορούσαμε να κάνουμε face control, τώρα που είναι η Περιφέρεια πως θα αποκλείσουμε από την διαβούλευση τα παλιολαμόγια και βολεμένους οικολόγους που δεν θα τους ξέρουμε; Eυτυχώς κάποιοι  βουλευτές μας είναι καλοί άνθρωποι, σαν τον κ.Λαφαζάνη και ξέρουν μόνο να χαμογελάνε όταν μας ξεφύγει κανένα παλιολαμόγιο οικολόγος και φέρει αντίρρηση στην ΜΠΕ και μεις δεν τους αφήνουμε και τους βρίζουμε όσο μπορούμε πιό ευγενικά.Οι περισσότεροι βουλευτές (με σκοτεινές εξαιρέσεις) φυσικά κάνουν το καθήκον τους καθώς ανήγγειλαν  ότι κατόπιν ενεργειών τους θα γίνει ο  δρόμος Χαλκιδική-Λήμνος και ότι επίσης θα δημιουργήσουν λιμνούλες στα βουνά με πεντακάθαρα τοξικά απόβλητα και πλαζ γύρω από τις λιμνούλες.
 Ρεπορτάζ: Xρήστος Αποστολίδης  ( http://ThessalonikiMesaApoEikones.blogspot.com )1

1 σχόλιο:

  1. Μια έξυπνη κυβέρνηση και μια όχι ηλίθια τοπική αυτοδιοίκηση με αυτόν τον πανέμορφο τόπο που έχουμε, μαζί με τα Αρχαία Στάγειρα, τον Χολομώντα,τις θάλασσές μας και το Αγιο Ορος θα έβρισκε πολλούς τρόπους να αναπτύξουν σωστά την περιοχή.
    Αλλά ή δεν είναι έξυπνοι ή εξτπηρετούν συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή