τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Για μια ακόμη φορά δικαιωμένοι οι Στανιώτες


Διαβάζοντας το παρακάτω άρθρο θυμήθηκα τον αγώνα των κατοίκων του Στανού για το κλείσιμο του εργοστασίου  μολύβδου.  Θα πρέπει να αισθάνονται για μια ακόμη φορά δικαιωμένοι που κατάφεραν τελικά να το κλείσουν.

«Ανάπτυξη-δηλητήριο για χωριό της Κίνας

Τουλάχιστον 139 χωρικοί έχουν δηλητηριαστεί από το μόλυβδο που χύνει στο νερό και στον αέρα εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών, κοντά στην πόλη Τάισιου στην παραθαλάσσια επαρχία Σετζιάνγκ της Κίνας. Ανάμεσά τους και 35 παιδιά.
Τοπικός περιβαλλοντικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε την είδηση και ανέφερε ότι οι τιμές του μολύβδου στα αέρια και στο νερό που εκπέμπονται και εκρέεται από το εργοστάσιο υπερβαίνουν τα επιτρεπόμενα από το νόμο όρια. Τρεις από τους ανθρώπους που έχουν μολυνθεί έχουν τιμές μολύβδου στο αίμα που είναι υπερτριπλάσιες του ορίου ασφαλείας.
Κανείς δεν αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο στην υγεία του, σύμφωνα με τις αρχές. Ωστόσο, η δηλητηρίαση από μόλυβδο συχνά εξελίσσεται αργά και πλήττει το νευρικό και το αναπαραγωγικό σύστημα και τα νεφρά.
Οι χωρικοί ενημερώθηκαν ότι πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση τροφίμων που παράγονται στην περιοχή.
Τον περασμένο Ιανουάριο είχε γίνει γνωστό ότι περισσότερα από 200 παιδιά δηλητηριάστηκαν από μόλυβδο, σε άλλη επαρχία της ανατολικής Κίνας. Υπεύθυνο και εκεί ήταν εργοστάσιο που κατασκεύαζε μπαταρίες. Το 2009 εξαγριωμένοι πολίτες εισέβαλαν σε εργοστάσιο ρευστοποίησης μετάλλων και προκάλεσαν ζημιές στις εγκαταστάσεις και σε οχήματα. Πίστευαν ότι ευθύνεται για τη δηλητηρίαση 600 παιδιών.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου