τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Πουλώντας Αέρα- Εξάντας , ντοκιμαντέρ για τον κόσμο.



Original Airdate: Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010, 22:00 - ΝΕΤ

Είχατε ποτέ φανταστεί πως ο καθαρός αέρας μπορεί να γίνει αντικείμενο εμπορικής συναλλαγής; Κι όμως, η ικανότητα των φυτών να απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα, σήμερα μπορεί να αποτιμηθεί σε χρήμα και να αποφέρει μεγάλα κέρδη. Μια καινούρια χρηματιστηριακή αγορά, η Αγορά του Άνθρακα, έχει ήδη γεννηθεί!

....Ο Κεν Νιούκομπ ήταν από τους πρώτους επενδυτές σε μονάδες διοξειδίου του άνθρακα και θυμάται τις πρώτες αντιδράσεις σχετικά: «Πώς μπορείς να πουλήσεις ως αγαθό κάτι που δεν μπορείς να μυρίσεις, να αγγίξεις ή να νιώσεις; Είναι δύσκολο να το χωρέσει ο νους!». Πλέον, η Αγορά του Άνθρακα αναπτύσσεται ραγδαία. Από 400 εκατ. δολάρια που ήταν το 2004, το μέγεθός της έφτασε στα 127 δισεκατομμύρια το 2009. Σύμφωνα με προβλέψεις των ειδικών, μέχρι το 2020 μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 3 τρις!........

.....Η μικρή κοινότητα όμως που ζει δίπλα σε ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια της American Electric Power, στα Απαλάχια Όρη, είναι δύσκολο να επωφεληθεί. Ο κος Λάρι Γκίμπσον εξιστορεί πως περίπου 300 συγγενείς του είναι θαμμένοι στο νεκροταφείο του χωριού. «Ο μεγαλύτερος δολοφόνος εδώ, είναι ο καρκίνος. Ούτε πουλιά δεν ακούς πια στην περιοχή μας. Ο χειρότερος αέρας που βρέθηκε ποτέ στα τεστ, ήταν εδώ!», μας λέει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου