τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Χρήματα υπάρχουν.....αλλά για άλλους


Τον περασμένο Οκτώβριο και έπειτα από πιέσεις του Συλλόγου Γονέων το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρναίας αποφασίσει να διαθέσει το ποσό των 35.000€ για την επισκευή της στέγης του παλιού διδακτηρίου. Μέχρι τότε η Σχ. Επιτροπή είχε επιχορηγηθεί για επισκευές και συντήρηση σχολικών (από 2006-2009)μονάδων με το ποσό των 3.000€. Οι άλλες σχολικές επιτροπές, με πολύ μικρότερο αριθμό τμημάτων, επιχορηγήθηκαν με ποσά πάνω των 10.000€.
Όμως το διδακτήριο κρίθηκε ακατάλληλο, την επισκευή ανέλαβε η Νομαρχία ( με τα γνωστά αποτελέσματα) και τα χρήματα δεν δόθηκαν.
Πριν από λίγες μέρες, και μετά πάλι από πιέσεις του Συλλόγου Γονέων, ο Δήμος αποφάσισε να μας διαθέσει το ποσό των 5.933€ για να κατασκευαστεί επιτέλους το υπόστεγο στην είσοδο του νέου διδακτηρίου. Ο ίδιος ο Σύλλογος δεσμεύτηκε ότι μέλη του θα κατασκευάσουν δωρεάν το υπόστεγο ( τα χρήματα θα διατεθούν για την αγορά των υλικών) . Φυσικά χαρήκαμε, γιατί θα λυνόταν ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε (από την αρχή της λειτουργίας του νέου διδακτηρίου) όταν βρέχει. Το δεύτερο σοβαρό είναι η διαμόρφωση του μεγαλυτέρου τμήματος της αυλής. Όταν έχει ξηρασία η σκόνη είναι αφόρητη και όταν έχει βρέξει γεμίζει λάσπες.
Χθες όμως πληροφορηθήκαμε ( και είναι πλέον σίγουρο ) ότι τα χρήματα αποτελούν μέρος των χρημάτων των 35.000 που μας είχαν υποσχεθεί ότι θα μας τα έδιναν. Μάθαμε ότι το υπόλοιπο ποσό μοιράστηκε σε άλλες Σχ. Επιτροπές.
Σαν Σύλλογος ζητήσαμε σήμερα από το Δήμο Αρναίας να μας απαντήσει εγγράφως τι ποσά διατέθηκαν στις Σχ. Επιτροπές την τελευταία τετραετία. Είμαστε σίγουροι πως το σχολείο μας πήρε τα λιγότερα και με μεγάλη διαφορά από το επόμενο.

1 σχόλιο:

  1. να μην ψηφιστει κανενας Αρναιωτης υποψηφιος. Αυτοίειναι ο καρκινος της περιοχης μας,ας το παρουμε χαμπαρι επιτελους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή