τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ


Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Ο νέος Δήμος «Αριστοτέλης» χαρακτηρίζεται από μεγάλη ποικιλομορφία τόσο γεωγραφική όσο και πολιτισμική. Περικλείεται από τρεις κόλπους,  της Ιερισσού , του Αγίου   Όρους και τον Στρυμωνικό, οι οποίοι χαρακτηρίζονται από μαγευτικές παραλίες  και καταγάλανες θάλασσες. Επίσης περιλαμβάνει τρεις ορεινούς όγκους  του Χολομώντα του Στρατονικού και του Κακκάβου  οι οποίοι καλύπτονται από δάση μεγάλης οικολογικής, αισθητικής και οικονομικής αξίας. 
Χαρακτηριστικό του είναι οι πλούσιες αρχαιότητες με κορυφή αυτών τη γενέτειρα του Αριστοτέλη Στον  τόπο αυτό γεννήθηκε ο Αριστοτέλης  και στα σύνορα του βρίσκεται η Αθωνική Πολιτεία. Περιλαμβάνει δεκαέξι ζωντανά χωριά το καθένα από τα οποία έχει  την δική του κοινωνική οικονομική και πολιτιστική δραστηριότητα.
Ο Δήμος Αριστοτέλης συνενώνει τρεις μικρότερους δήμους οι οποίοι παρά τα πλεονεκτήματά τους  λόγω της κακής διοίκησης έχουν συσσωρεύσει ελλείμματα οικονομικά, ελλείμματα υποδομών αλλά κυρίως έλλειμμα ενός  οράματος ορθολογικής ανάπτυξης  βασισμένο σε σύγχρονες κοινωνικές οικονομικές και περιβαλλοντικές αρχές. 
Τα ελλείμματα αυτά οφείλονται στον τρόπο που διαχειρίστηκαν οι απερχόμενες, αλλά και οι  προηγούμενες αυτών δημοτικές αρχές, την εντολή των δημοτών να διοικήσουν τους Δήμους. Τα έργα υποδομών έγιναν αποσπασματικά   με γνώμονα όχι την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου αλλά την προσωπική εξυπηρέτηση των «ημετέρων». Οι  προσλήψεις προσωπικού δεν έγιναν με βάση τις ανάγκες των Δήμων αλλά με βάση την κάλυψη των προεκλογικών  ταξιμάτων  των δημοτικών αρχόντων. Έτσι  προέκυψε το πρόβλημα οι Δήμοι να έχουν ελλείψεις από στελεχικό - επιστημονικό  προσωπικό.
Χρήματα κατασπαταλήθηκαν  σε φιέστες και πανηγύρια   ενώ απαξιώθηκαν και δεν ενισχύθηκαν οι προσπάθειες που έγιναν από συλλόγους και ομάδες για προώθηση και ανάπτυξη του πολιτισμού.
Έλλειμμα υπήρξε και στην ικανότητα και κυρίως στη θέληση των Δημοτικών αρχόντων  να διεκδικήσουν χρήματα και υποδομές από την κεντρική εξουσία μια και οι σχέσεις μαζί της ήταν σχέσεις υποτέλειας.
Το μεγάλο όμως πρόβλημα του Δήμου Αριστοτέλη είναι οι μεταλλευτικές δραστηριότητες που υπάρχουν στην περιοχή. Η συνεχιζόμενη εντατική εκμετάλλευση έχει επιφέρει στην περιοχή τεράστια περιβαλλοντικά προβλήματα τόσο στο χερσαίο όσο και στο θαλάσσιο περιβάλλον. Το νέο επενδυτικό σχέδιο , αν εφαρμοστεί θα αποτελέσει την ταφόπλακα όλης της περιοχής. Μόνη λύση είναι η απεμπλοκή του τόπου μας από τις μεταλλευτικές δραστηριότητες, η αποκατάσταση του περιβάλλοντος, όπου και όσο αυτή είναι δυνατή και ο αποχαρακτηρισμός της περιοχής από μεταλλευτική.  
Σ αυτή τη ζοφερή κατάσταση η Κίνηση Πολιτών Αριστοτέλη καταθέτει σε κάθε πολίτη το πρόγραμμά της , που βασικούς άξονες έχει μια συνεχή ποικιλόμορφη ανάπτυξη με  στόχο τον Άνθρωπο  και τον  σεβασμό  την  προστασία και αξιοποίηση των φυσικών χαρισμάτων και πόρων της περιοχής.
Αξιοποιώντας  αυτά τα πλεονεκτήματα της περιοχής ώστε να ανεξαρτητοποιηθεί το μέλλον της απ’ τις μεταλλευτικές δραστηριότητες και να γίνει δυνατή η εξασφάλιση εργασίας για όλους .
Μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε σ΄ ένα τόπο οικονομικά ανεξάρτητο από εξωτερικά συμφέροντα, πιέσεις και κατευθύνσεις  «εκ των άνωθεν»
Η ΘΕΣΗ  ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ  ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Σε αντίθεση με όσα ο «Καλλικράτης» έρχεται να επιβάλει στην τοπική αυτοδιοίκηση, το πλαίσιο που υποστηρίζουμε εμείς είναι μια Τοπική Αυτοδιοίκηση υπεύθυνη, συμμετοχική, διεκδικητική, προσανατολισμένη στο κοινωνικό όφελος, την προστασία και αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και του περιβάλλοντος.
Θέλουμε Αυτοδιοίκηση που να νοιάζεται για τον κάθε δημότη ανεξάρτητα από την κομματική του τοποθέτηση. Από την άλλη, θέλουμε και ο δημότης να νοιάζεται τον τόπο του, να είναι ενεργός, να συμμετέχει και να παίρνει μέρος στις συλλογικές αποφάσεις, άρα και στις ευθύνες που τον αφορούν.
Θέλουμε Αυτοδιοίκηση ικανή να διοικεί, να σχεδιάζει και να υλοποιεί την ανάπτυξη και την ευημερία προς όφελος των δημοτών, να νοιάζεται για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής, να υπερασπίζεται τον δημόσιο χώρο και τα συλλογικά αγαθά, να ενισχύει την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, τα δικαιώματα και τον άνθρωπο.
Θέλουμε Αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη από κομματικές γραμμές και χρίσματα, που δεν θα σκύβει το κεφάλι στην κεντρική εξουσία και στις κομματικές πιέσεις αλλά θα διεκδικεί και θα πιέζει με μοχλό πίεσης όχι το κομματικό  ρουσφέτι αλλά την συμμετοχή και δράση των δημοτών. 
Η Δημοκρατία η Συμμετοχή η Διαφάνεια η Αξιοκρατία και η Αλληλεγγύη, είναι δεσμευτικές έννοιες της δικής μας πολιτικής και όχι κούφια λόγια. Συνεπάγονται σύγκρουση με το κατεστημένο και τις μέχρι τώρα ασκούμενες πολιτικές.
Συνεχίζουμε αταλάντευτα να αγωνιζόμαστε ενάντια στο ρουσφέτι με τις σχέσεις υποτέλειας που δημιουργεί  και τα ιδιοτελή συμφέροντα. 
Παλεύουμε (μόνοι από όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις) για :
·        Αναβάθμιση της λειτουργίας και ρόλου του Δημοτικού και των Τοπικών Συμβουλίων
·        Λειτουργία Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας
·        Συμμετοχή και δράση όλων στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου.
·        Διασφάλιση συμμετοχής των μαζικών φορέων στις αποφάσεις που αφορούν το αντικείμενο δραστηριότητάς τους.
·        Ουσιαστικό ετήσιο Δημοτικό Απολογισμό .
·        Συμμετοχική διαμόρφωση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού του Δήμου.
·        Αξιοποίηση του επιστημονικού και καλλιτεχνικού δυναμικού του Δήμου
Θα συμμετάσχουμε σε κάθε αγώνα για σύγχρονη, δημοκρατική, ριζοσπαστική, αποτελεσματική Τοπική Αυτοδιοίκηση, διεκδικώντας πόρους και ουσιαστικές αρμοδιότητες για το Δήμο και όχι μόνο υποχρεώσεις, που η κυβέρνηση φορτώνει τους Δήμους μέσω του «Καλλικράτη», συρρικνώνοντας έως και μηδενίζοντας παράλληλα τις όποιες δυνατότητες για άσκηση αναπτυξιακής και κοινωνικής πολιτικής.
Ο Δήμος δεν θα γίνει εισπράκτορας της εκάστοτε Κυβέρνησης
ΥΠΟΔΟΜΕΣ
Η βελτίωση του υπάρχοντος οδικού δικτύου, που η κατάστασή του θυμίζει τριτοκοσμικές χώρες ,είναι βασική προτεραιότητα για την ασφάλεια των δημοτών και των επισκεπτών της περιοχής.
Αποχετευτικό δίκτυο και βιολογικοί καθαρισμοί σε όσα χωριά δεν υπάρχουν ή δεν έχουν ολοκληρωθεί. 
Οριστική επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων με κλείσιμο των παράνομων και επικίνδυνων χωματερών , τη λειτουργία του εγκαταλειμμένου Σταθμού Μεταφόρτωσης , την  δυναμική διεκδίκηση της μεταφοράς των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Πολυγύρου, την επανεξέταση της ανάγκης δημιουργίας του ΧΥΤΑ Αρναίας, την επέκταση σε όλα τα χωριά του προγράμματος ανακύκλωσης, την εφαρμογή προγράμματος κομποστοποίησης των φυτικών υπολειμμάτων, έτσι ώστε να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων και να μειωθεί το οικονομικό και κυρίως το περιβαλλοντικό κόστος. 
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ο τουρισμός εδώ και δεκαετίες αποτελεί το βαρύ χαρτί της Χαλκιδικής . Δυστυχώς όμως περιορίζεται μόνο στις παραθαλάσσιες περιοχές και στους θερινούς μήνες. Επίσης τα τελευταία χρόνια περιορίζεται και στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που προσβάλλουν με την αισθητική και τον όγκο τους το περιβάλλον ενώ οι θέσεις εργασίας που προσφέρουν είναι ελάχιστες , σε σχέση με τη δυναμικότητα της περιοχής  και οι συμβάσεις εργασίας παραπέμπουν σε εργασιακό μεσαίωνα.
Η πρότασή μας είναι η οικονομική υποστήριξη αλλά και η προσφορά τεχνογνωσίας, αξιοποιώντας τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, μέσω ειδικής υπηρεσίας του Δήμου, για την δημιουργία μικρών οικογενειακών ξενοδοχειακών μονάδων, μονάδων αγροτουρισμού και εναλλακτικού τουρισμού τόσο στις παραθαλάσσιες αλλά πολύ περισσότερο στις ορεινές περιοχές , όπου η ανάδειξη και η αξιοποίηση τους δάσους και της ζωής του μπορεί να αποτελέσει πόλο τουριστικής ανάπτυξης για όλες τις εποχές του χρόνου ενισχύοντας έτσι και την τουριστική κίνηση στα παραθαλάσσια.
Η ήπια αυτή τουριστική ανάπτυξη θα επιφέρει οικονομική ανάπτυξη και θέσεις εργασίας χωρίς να προσβάλλει το περιβάλλον  τόσο το φυσικό όσο και το πολιτιστικό.
Η αξιοποίηση της ιστορικότητας της περιοχής  ως πατρίδας του Αριστοτέλη  σε συνδυασμό με την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων αλλά και της γειτνίασης με την Αθωνική Πολιτεία θα ενισχύσουν ποιοτικά και ποσοτικά το τουριστικό προϊόν της περιοχής.
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων, της νέας τεχνολογίας και των νέων τάσεων της αγοράς τροφίμων,  με την καθοδήγηση ειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού του Δήμου, ώστε να απεμπλακεί η αγροτική παραγωγή από ξεπερασμένες και ατελέσφορες καλλιέργειες και να στραφεί προς νέες καλλιέργειες όπως είναι οι βιολογικές, οι καλλιέργειες παραδοσιακών ποικιλιών , οι καλλιέργειες  βιοκαυσίμων κ.α. θα προσφέρει λύση στο σημερινό αδιέξοδο των αγροτών αλλά και μια ελκυστική πρόταση εργασίας για τους νέους του τόπου.
ΔΑΣΗ
Τα δάση της περιοχής αποτελούν ένα σημαντικό κεφάλαιο τόσο οικονομικό όσο και περιβαλλοντικό. Η δασική παραγωγή αποτελούσε και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πηγές εισοδήματος του τόπου μας. Οι δασεργάτες της περιοχής είναι από τους πλέον έμπειρους και οι Δασικοί Συνεταιρισμοί από τους πλέον οργανωμένους πανελλαδικά. Το εισόδημά τους όμως τα τελευταία χρόνια,  λόγω της έλλειψης δασικής πολιτικής από την κεντρική εξουσία,  έχει μειωθεί  δραματικά.  Η πίεση προς την πολιτεία για ορθολογική διαχείριση και γενναία χρηματοδότηση των δασών, ο σχεδιασμός για απασχόληση των δασεργατών σε  εργασίες συναφείς με το επάγγελμα τους όπως ο καθαρισμός των δασικών δρόμων των αντιπυρικών ζωνών και των πάρκων ή η απασχόλησή τους ως οδηγοί - ξεναγοί σε ορεινές διαδρομές στα πλαίσια του ορεινού εναλλακτικού τουρισμού, θα είναι στις πρώτες προτεραιότητες της δημοτικής αρχής.
Η βιοποικιλότητα, η γεωγραφική διαμόρφωση και η αισθητική αξία των δασών της περιοχής μας τα καθιστούν ιδανικά για την ανάπτυξη του δασικού αλλά και εκπαιδευτικού και επιστημονικού τουρισμού. Η κατασκευή και εκμετάλλευση ορεινών καταλυμάτων στα πρότυπα  των «Δασικών Χωριών» όπως και η κατασκευή Δασικού Μουσείου θα αποτελούσαν πόλο ανάπτυξης των ορεινών χωριών του Δήμου.
Η αξιοποίηση των υπολειμμάτων των υλοτομιών για την παραγωγή βιοκαυσίμων θα ήταν μια προσοδοφόρα επιχείρηση συνεργασίας του Δήμου και των Δασικών Συνεταιρισμών.
Η ορθολογική διαχείριση και αξιοποίηση των Δημοτικών Δασών του νέου Δήμου με εφαρμογή των επιστημονικών δασοκομικών αρχών θα προσφέρει ένα σημαντικό έσοδο στο Δήμο.
ΑΛΙΕΙΑ
Ο τομέας της αλιείας είναι σημαντικός οικονομικός και κοινωνικός παράγοντας του τόπου μας. Θέση μας είναι ότι η ανάπτυξη της αλιείας θα πρέπει να είναι πάντοτε εναρμονισμένη με την προστασία του περιβάλλοντος και όπου αυτό δεν είναι δυνατόν τότε η πολιτεία θα πρέπει να προστατεύει την περιουσία και το εισόδημα των αλιέων.
ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ
Το θέμα των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων και του νέου επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» θα έπρεπε να είναι το κυρίαρχο θέμα συζήτησης και αντιπαράθεσης αυτών των δημοτικών εκλογών. Οι άλλοι συνδυασμοί όμως, για τους δικούς του ο καθένας λόγους, θέλουν να το υποτιμούν και ορισμένοι ίσως και να το αγνοούν.  Εμείς όμως επιμένουμε να το τοποθετούμε πρώτο και κυρίαρχο στον αγώνα μας όχι μόνο τον προεκλογικό αλλά και στον καθημερινό γιατί η θέση μας είναι ξεκάθαρη και σταθερή.
Η εταιρεία έχει ήδη καταθέσει την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και περιμένει την έγκρισή της.
Στην περιοχή θα προστεθούν αρκετά χιλιόμετρα στοών σε αυτά  που ήδη υπάρχουν με απρόβλεπτες συνέπειες για τα νερά της περιοχής ,τα δάση, την πανίδα και χλωρίδα και γενικότερα στο περιβάλλον
 Η υλοποίηση του σχεδίου θα σημάνει τη μη αναστρέψιμη βλάβη στα νερά της περιοχής μας που όπως είναι γνωστό υδροδοτείται και σήμερα από την περιοχή όπου χωροθετούνται οι δραστηριότητες, χωρίς να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για το μέλλον. Τα νερά των στοών θα στραγγίζουν συνεχώς τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής μας. 
Η δημιουργία των εργοστασίων και των χώρων αποβλήτων θα στερήσουν την περιοχή εκατοντάδες η και χιλιάδες στρεμμάτων παρθένων δασών
Επειδή ο τόπος μας είναι πυκνοκατοικημένος  και πολύ μικρός για να χωρέσει  όλη αυτήν την δραστηριότητα και οι όποιες μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων δεν πείθουν ότι θα προστατέψουν τις ζωές μας στο μέλλον, είμαστε πεπεισμένοι ότι η εκτέλεση του αναπτυξιακού σχεδίου της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ», θα υποβαθμίσει για πάντα το ανθρώπινο, οικονομικό και φυσικό περιβάλλον του τόπου μας και θα μας βλάψει ανεπανόρθωτα.
Θεωρούμε το σχέδιο αυτό ως μη-βιώσιμη ανάπτυξη για τον τόπο μας.
Αρνούμαστε οποιαδήποτε νέα μεταλλευτική δραστηριότητα, όπως επίσης και οποιαδήποτε υφιστάμενη δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα κάτω από κατοικημένες περιοχές. 
Ζητούμε  την άμεση και έμπρακτη αποκατάσταση της περιβαλλοντολογικής βλάβης που έχουν δημιουργήσει οι μέχρι τώρα μεταλλευτικές δραστηριότητες στην περιοχή Η αποκατάσταση θα δημιουργήσει θέσεις εργασίες που θα καλύψουν τις υπάρχουσες από την υφιστάμενη, ή αυτές που υποτίθεται θα δημιουργηθούν από την επικείμενη μεταλλευτική δραστηριότητα. 
Καλούμε όλους τους Δημότες που δεν  θέλουν την καταστροφή του τόπου μας και δεν υποθηκεύουν το μέλλον το δικό τους και των επόμενων γενεών στο όνομα μιας προσωρινής επίλυσης του προβλήματος της απασχόλησης ενός αριθμού συνδημοτών μας να δείξουν με την ψήφο τους την αντίθεσή τους  στα σχέδια των ξένων και ντόπιων συμφερόντων .
Καλούμε τους άλλους συνδυασμούς να πάρουν ξεκάθαρη θέση στο θέμα των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων και να μην εκφράζουν τις απόψεις τους αναλόγως τόπου και χρόνου.
ΠΑΙΔΕΙΑ
Διατήρηση και ενίσχυση των υφιστάμενων παιδικών σταθμών και δημιουργία νέων όπου υπάρχει ανάγκη.
Δημιουργία υποδομών, στελέχωση και εξοπλισμός των ολοήμερων σχολείων ώστε να εκπληρώνουν την αποστολή τους σε συνθήκες σύγχρονες  και επέκταση του θεσμού σε όλα τα σχολεία του Δήμου.
Επίλυση των κτιριακών προβλημάτων όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.
Διεύρυνση στελέχωση και εξοπλισμός για την παροχή ποιοτικά αναβαθμισμένης παιδείας που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής.
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το όραμά μας περιλαμβάνει την δημιουργία μιας νέας πολιτισμικής πρότασης γι' αυτόν τον ξεχωριστό τόπο. Μια πρόταση που οι κατευθυντήριες γραμμές της συμπυκνώνονται στην ανάδειξη του υψηλού φυσικού κάλλους της περιοχής, τoνίzovτας την ξεχωριστή της θέση στο χώρο σαν γενέτειρας του Αριστοτέλη, διαχέοντας τη λάμψη που της προσδίδει το γεγονός  ότι είναι η φυσική Πύλη του Αγίου Όρους, ενός από τους σημαντικότερους οικουμενικούς φάρους πολιτισμού, 
Εμείς ως Δημοτική Αρχή οφείλουμε:
·        Να διεκδικήσουμε τη δημιουργία του Κέντρου Αριστοτελικών μελετών που θα φιλοξενεί, θα παράγει και θα προάγει την σύγχρονη παγκόσμια Αριστοτελική σκέψη και θα δημιουργήσει διεθνές ενδιαφέρον για την περιοχή, 
·        Να ενισχύσουμε τη θέση μας σε σχέση με το Άγιο Όρος, καθώς ο Δήμος μας είναι η φυσική πύλη της Μοναστικής Πολιτείας. 
·        Να αναδείξουμε τα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία της περιοχής που πιστεύουμε πως θα αποτελέσουν ένα από τα στοιχεία της ταυτότητας του νέου μας Δήμου. 
·        Να προβούμε σε συστηματική καταγραφή των πολιτιστικών λαογραφικών ιστορικών στοιχείων του κάθε χωριού, να τα αναδείξουμε και  να τα αναπτύξουμε. 
·        Να δημιουργήσουμε Φεστιβάλ, με εκδηλώσεις σ' όλα τα χωριά του δήμου. 
·        Να ενισχύουμε οικονομικά τους πολιτιστικούς  συλλόγους της περιοχής. 
·        Να στηρίξουμε τη δημιουργία του «ΟΙΚΟΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΑΝΤΕΜΟΧΩΡΙΩΝ», [Ανοιχτό Μουσείο Μεταλλείων και Κέντρου Έρευνας και Μελέτης του Στρατονικού όρους στην περιοχή των Μαντεμοχωρίων]. Η μελέτη είναι μια πρωτοβουλία του Κέντρου Πολιτισμού «Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης» και παρουσιάστηκε σε ημερίδα στην Στρατονίκη στις 26 Αυγούστου του 2005 όπου έτυχε θερμής απόδοχής από τους κατοίκους και την επιστημονική κοινότητα ως η μοναδική ολοκληρωμένη πρόταση εναλλακτικής ανάπτυξης της περιοχής με άξονα τον πολιτισμό!
Οφείλουμε να κατανοήσουμε όλοι πως η  ανάπτυξη του πολιτισμού σημαίνει αύξηση των θέσεων εργασίας και κατά συνέπεια οικονομική ανάπτυξη. 
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Στελέχωση και εξοπλισμός των περιφερειακών ιατρείων και ενδυνάμωση του Κέντρου Υγείας.
Συνέχιση και ανάπτυξη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».
Ενίσχυση των ΚΑΠΗ και επέκταση του θεσμού σε όλα τα χωριά του Δήμου.
Ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού και ενίσχυση οικονομική και υποδομών των αθλητικών συλλόγων. 
Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Ο συνδυασμός  μας, ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, με υποψήφιο Δήμαρχο τον Κώστα Ευθυμίου, αποτελείται από δημότες που έχουν διαφορετικές προελεύσεις, που έχουν διαφορετικά επαγγέλματα και ενδιαφέροντα, αντιπροσωπεύουν διαφορετικές ηλικίες. Όλοι όμως είμαστε ανεξάρτητοι και δεν περιμένουμε να εξυπηρετήσουμε κανένα προσωπικό μας συμφέρον από τη συμμετοχή στις εκλογές. Δεν δίνουμε λογαριασμό σε καμιά εταιρεία, κανένα κόμμα, κανένα υπουργό, βουλευτή ή κομματάρχη. Δίνουμε λογαριασμό μόνο στους δημότες και στη συνείδησή μας. 
Μας ενδιαφέρει ο τόπος μας και η ποιότητα Ζωής μας κι αυτό το δικαίωμα δεν το εκχωρούμε σε κανέναν. Αυτή είναι και η δύναμή μας που μας κάνει διαφορετικούς από τους άλλους που μας κάνει φερέγγυους. 
Εχουμε ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ, με τη συνεπή συμμετοχή μας στην τοπική Αυτοδιοίκηση εδώ και πολλά χρόνια πως η ενασχόλησή μας με τα κοινά δεν καθορίζεται από προσωπικές φιλοδοξίες. 
Εχουμε ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ  να υπηρετούμε το συμφέρον των πολιτών και  του τόπου μακριά από κάθε είδους εξαρτήσεις και δεσμεύσεις 
Εχουμε ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑ 
·        να φέρουμε σε πέρας ένα δύσκολο έργο που καλεί την αυριανή δημοτική αρχή να καλύψει το έδαφος μιας συσσωρευμένης κατάστασης αναποτελεσματικών ενεργειών του παρελθόντος που γίνεται ακόμα πιο πολύπλοκο σ' έναν ενιαίο Δήμο. 
·        να διεκδικήσουμε τις λύσεις για το συμφέρον του τόπου μας, με επιμονή, υπομονή και συνέπεια. 
Καλούμε τον κάθε πολίτη αυτού του τόπου να διεκδικήσει τη δύναμη της άποψης του, τη δύναμη της φωνής του. Καλούμε καθέναν από σας να στηρίξει με κάθε τρόπο την ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ τον μόνο αξιόπιστο συνδυασμό που μπορεί να δώσει απάντηση στην επιθυμία όλων μας να δούμε τον τόπο μας ν΄ ακτινοβολεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου