τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ / Δήμος Αριστοτέλη, 12 Οκτωβρίου 2010
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κέντρο Πολιτισμού στην Ιερισσό, η αναβληθείσα συνέντευξη τύπου των εκπροσώπων και του υποψηφίου Δημάρχου Κώστα Ευθυμίου της ΚΙΝΗΣΗΣ  ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Ευθυμίου ανακοίνωσε  την κάθοδο της Κίνησης στις εκλογές, ενώ απάντησε σε ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου.
Συγκεκριμένα ο Κώστας Ευθυμίου δήλωσε:
«Aπό  την ΚΙΝΗΣΗ  ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ που αποτελείται από  πολίτες  που χρόνια τώρα από κοινού βρίσκονται  σε διαρκή ενασχόληση  με τα προβλήματα του τόπου μας προσπαθώντας να τα αναδείξουν και διεκδικώντας  λύσεις ανακοινώνεται η κάθοδος στις επερχόμενες εκλογές βασισμένοι στις παρακάτω αρχές.
Όλοι που συμμετέχουμε  στην κίνηση αυτή (μεγάλο μέρος των οποίων έγινε γνωστό από τις υπογραφές που αναρτήθηκαν στα μπλοκς)  πιστεύουμε ότι τα του Δημου αφορούν όλους τους πολίτες που υφίστανται τις συνέπειές τους και όχι τους  αυτόκλητους ΓΡΑΒΑΤΟΦΟΡΕΜΕΝΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ  με τις ποικίλες επιδιώξεις. 
Στο πλαίσιο αυτό διαμορφώνουμε άποψη και αναπτύσσουμε δράσεις για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του τόπου μας  προσπαθώντας να  καταστήσουμε κοινωνούς όσο γίνεται περισσότερους συμπολίτες μας.
Θεωρούμε ότι η  Τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ  ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ  και προσανατολισμένη στο κοινωνικό όφελος την προστασία και αναβάθμιση του δημόσιου λόγου  και του δημόσιου  συμφέροντος.
Απαιτούμε να  νοιάζεται  για τον  τελευταίο δημότη, αλλά και από τον ίδιο να είναι υπεύθυνος  kai  ενεργός  στο κοινωνικό γίγνεσθαι.
Θέλουμε η Τοπική αυτοδιοίκηση να είναι ικανή να διοικεί και  όχι απλά  να διαχειρίζεται
Να σχεδιάζει και να υλοποιεί
Να νοιάζεται για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής
Να υπερασπίζεται τον Δημόσιο πλούτο  και τα συλλογικά αγαθά
Να ενισχύει την κοινωνική συνοχή
Ο νέος Δήμος Αριστοτέλη έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης και προκοπής.
Το μόνο που χρειάζεται είναι  να διαχειριστούμε  σωστά τα μεγάλα πλεονεκτήματα που διαθέτουμε  και που είναι  η θάλασσα  τα δάση και τα νερά μας η ιστορία  μας και ο πολιτισμός μας.
Αυτά από μόνα τους αποτελούν πηγή πλούτου  οικονομικού αλλά και περιβαλλοντικού.
Η σωστή διαχείρισή τους σημαίνει ζωή  και ανάπτυξη.
ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ  ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ  ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Μας ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ  ΚΑΙ ΤΑ 314.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ  ΑΠΟ ΑΥΤΗ  ΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΟΥΝ  ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ.
ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ  ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ ΧΩΡΙΣ ΑΥΡΙΟ  ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΑΓΑΘΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ  ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΜΕ ΧΑΒΟΥΖΕΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΣΤΟΧΙΑ.
Θα είμαστε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια ξεπουλήματος Δημόσιας περιουσίας σε κάθε κατεύθυνση στο όνομα θολών επενδυτικών δρασεων.
Ο πολιτισμός σε κάθε του μορφή θα είναι στις πρώτες προτεραιότητές μας.
Στόχος μας θα είναι  να  ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ  και να καταστήσουμε  συμμέτοχους τους νέους ανθρώπους  που οι πολιτικές των τελευταίων χρόνων τους οδήγησαν στο περιθώριο. Η  Δημοτική μας κίνηση δεν έχει Προσωποκεντρική  υπόσταση    ούτε υπόκειται σε κομματικές  δεσμεύσεις  αλλά αποτελεί μία ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ.
Στη βάση αυτή επιδιώκουμε να συναντηθούμε με όλους και όλες που έχουν εναλλακτική  πρόταση και στόχευση για την ανάπτυξη και λειτουργία του Δήμου.
Ξεκίνησε με τεράστια προπαγάνδα από τα μέσα για την οικονομία που θα επιφέρει με  τους εκατοντάδες αιρετούς  να μένουν εκτός μισθοδοσίας. Δεν μίλησε όμως για τις απολύσεις  και σε προσωπικό που θα εντείνουν το ήδη οξυμένο πρόβλημα της ανεργίας. Δεν μίλησε για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων άλλα και πρόσθετων δαπανών στους  Δήμους χωρίς αντίστοιχη μεταφορά πόρων. Δεν μίλησε για τους διπλασιασμούς των τελών που θα πρέπει να γίνουν  για να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις τους. Αυτά και όλα πολλά που θα συζητηθούν στις επόμενες ημέρες μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τη δευτέρα των εκλογών θα πρέπει να  έτοιμοι για συγκρούσεις με την κεντρική εξουσία για την υπεράσπιση των συμφερόντων αλλά και την επιβίωση  θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙA  ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ  ΕΝΟΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΑΛΛΑ στις ΕΝΔΟΓΕΝΕΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.
Μετά από επικοινωνία που είχαμε με συμπολίτες μας από όλο το νέο Δήμο και την αποδοχή που συναντήσαμε για τις θέσεις και τις απόψεις μας θεωρούμε ότι είμαστε έτοιμοι να  συμμετέχουμε στις εκλογες  και να διεκδικήσουμε τη ψήφο. Παράλληλα να συμβάλλουμε  ώστε να  μπουν οι βάσεις για μία κοινωνία συμμετοχής και δράσης».
Διαβάστε περισσότερα στο ιστολόγιο: http://koinonaristoteli.wordpress.com/

7 σχόλια:

  1. k.somporo. na anarths kai gia toyw alloys ypopsifioys oxi mono ayta poy ekprosophs giati o kathenas mas den exei tis dikes soy pepithisis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ φίλε/η, για να δημοσιεύσουμε και τις θέσεις των άλλων συνδυασμών θα πρέπει να μας σταλούν δελτία τύπου, πράγμα που μέχρι στιγμής δεν έγινε.
    Θέλοντας όμως να ενημερώσουμε τους εκτός χωριού Στανιώτες θα δημοσιεύσουμε, όπως κάναμε άλλωστε με το συνδυασμό Πάχτα, και τις άλλες υποψηφιότητες κατοίκων.
    Επιπλέον, παρακολουθώντας το Σόμπορο, θα κατάλαβες ότι η θέση μας είναι ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Με γνώμονα αυτή τη θέση στηρίζουμε την Κίνηση Πολιτών που πρεσβεύει την πάγια άποψη ότι για να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη θα πρέπει να αποχαρακτηριστεί η περιοχή μας από μεταλλευτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σομπορο εχεις γινεις υπερευαισθητος με το περιβαλλον και την προστασια της υγειας μας.
    μεχρι ενα σημειο συμφωνω, αλλα παντα υπαρχει το ενδεχομενο καποιοι <> να κανουν λαθος εκτιμησεις σε καποια θεματα και αντι για καλό να γινεται κακο και αδικος ντορος.
    τρανο παράδειγμα η κεραια της vodafone.εγινε ολοκληρη φασαρια στο χωριο,ενας συγχωριανος μας αδικηθηκε καταφορα και εχασε ενα extra εισοδημα,η υγεια μας κινδυνευει περισσοτερο με την απομακρυνση της κεραιας συν οτι μειναμε και χωρις internet.
    που ησουν τοτε να παρεις θεση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρ’ όλο που η απομάκρυνση της κεραίας προηγήθηκε κατά πολύ από τη δημιουργία του Somporo θα απαντήσουμε:
    1. Η κεραία της Vodafone που απομακρύνθηκε δεν είχε καμία σχέση με το internet που περιμένουμε (για πολύ ακόμα όπως φαίνεται). Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας προσφέρουν πρόσβαση μόνο αν οι κεραίες είναι 3G και τα τιμολόγια είναι ακριβά.
    2. Κάποιοι συγχωριανοί μας ανησύχησαν με την εγκατάσταση της κεραίας και καλώς αντέδρασαν γιατί δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση. Τώρα αν η υγεία μας κινδυνεύει περισσότερο ίσως να έχεις δίκιο. Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι προτιμότερο να υπάρχουν πολλές κεραίες μικρής ισχύος παρά μία μεγάλη. Το πρόβλημα όμως είναι πώς θα ελέγχεται η ισχύς και πως θα είμαστε σίγουροι ότι η εταιρεία δε θα αυξήσει την ισχύ της σε ανύποπτο χρόνο για μεγαλύτερη κάλυψη. Αυτό, σύμφωνα με κάποιες καταγγελίες, έχει σε συμβεί σε κάποιες περιοχές.
    3. Το Somporo από την αρχή ήταν ευαισθητοποιημένο σε θέματα περιβάλλοντος πόσο μάλλον με προβλήματα που αφορούν το μέλλον του τόπου μας. Γι’ αυτό λέμε ότι ουσιαστικό κριτήριο ψήφου στις Δημοτικές εκλογές πρέπει να αποτελέσει η προστασία του και η ανάδειξη της φυσικής μας κληρονομιάς. Ας δώσουμε την ευκαιρία σε κείνα τα πολιτικά πρόσωπα που πιστεύουν πως η έμφαση στο περιβάλλον εγγυάται την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και αποτελεί δείκτη ευημερίας και ποιότητας ζωής των πολιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1.οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας παρέχουν ιντερνετ, αδιαμφισβήτητα καιχωρίς να έχουν 3g δικτυο.
    2.λες οτι καλώς αντέδρασαν οι κάτοικοι γιατι δεν ειχαν επίσημη ενημέρωση.συμπτωματικά εκείνες τις ημέρες πραγματοποιούνταν ημερίδα για το θέμα αυτό στην νομαρχία.επιπλέον οταν δεν γνωρίζουμε για ενα θέμα καθόμαστε στα αυγά μας και φροντίζουμε να ενημερωθούμε.
    νομίζω οτι δικαιολογεις τους πρωτοστατες για την απομακρυνση της κεραιας πιθανόν λόγω συγγενειας ή φιλίας.
    εκει οδηγεις της σκέψεις μου οταν λες καλώς επαναστάτησαν διοτι δεν είχαν επίσημη ενημέρωση.
    3.τον παναγιωτη θα τον πει κανείς συγγνώμη για το βρισιμο που έφαγε εκείνη την ημέρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και συ ανωνυμε εφόσον είσαι τοσο ενημερωμένος για το οτι υπήρχε ημεριδα ενημερωσης γιατι δεν μπηκες στην διαδικασια να ενημερωσης τον κοσμο αλλα καθοσουν στα αυγα σου και θυμηθηκες να παρεις θεση μηνες αργοτερα.εδω παει αυτο που λενε .περσι εκλ... ο λαγος φετος βρωμησε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 10.57 ειλικρινα δεν εχω καμια ορεξη να το παιζω σωτηρας του χωριου.άλλωστε οι επιστημονες είναικαθυσηχαστικοι για το θέμα.
    το εφερα στη σκέψη μου και εγραψα γιτι παρατηρω μεγαλη ευαισθησια στα οικολογικα απο το σομπορο.
    διάλογο κανουμε και του αναγνωριζω τουλαχιστον,οτι μένει σταθερος στις απόψεις του και στηρίζει ευθημιου.σε αντίθεση με άλλους που το παιξαν οικολόγοι και τους βλέπουμε σημερα σε ψηφοδελτια υπέρ των μεταλλειων.
    εσυ γιατι θίγεσαι;μήπως είσαι ένας απο αυτούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή