τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Φεστιβάλ Νεολαίας Συνασπισμού 2010 στη Θεσσαλονίκη

Από τις 24 έως και τις 26 του μήνα, το 4ο πάρκο νέας παραλίας της Θεσσαλονίκης θα φιλοξενήσει το Φεστιβάλ Νεολαίας Συνασπισμού 2010, όπου η Νεολαία Συνασπισμού Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει την «πολιτική και πολιτιστική της αντιπρόταση σε μια εποχή που η κυριαρχία της αγοράς θέλει κάθε πολιτική, πολιτισμική και καλλιτεχνική δραστηριότητα να ακολουθεί τους δικούς της όρους».
Στο χώρο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, συζητήσεις, workshops, προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ.
Το Σάββατο το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εναλλακτικής Σκέψης και Διαλόγου Transform διοργανώνει συζήτηση με τους Saioa Castañeda Díaz (εκλεγμένη με το Ezker Batua-Berdea στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης Vitoria Gasteiz, στη χώρα των βάσκων), Π. Πάντο και Τ. Μηταφίδη για τις τοπικές αντιστάσεις και τις συμμετοχικές διαδικασίες στο περιβάλλον της κρίσης.
Το Σάββατο το μουσικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τα
Μωρά στη φωτιά, τους Θεσσαλονικείς speakeasies swing band και τους Παντελή Θεοχαρίδη και Ανδρέα Καρακότα.
Την τελευταία μέρα, Κυριακή, οι Θ. Μικρούτσικος και Κ. Κατζουράκης θα αναφερθούν στο ρόλο της τέχνη και του καλλιτέχνη στις σύγχρονες κοινωνικές συνθήκες. Στο μουσικό μέρος, ο μουσικοσυνθέτης Θάνος Μικρούτσικος, τα Υπόγεια ρεύματα και ο Γ. Κούτρας θα παρουσιάσουν ένα αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι και στον Ν. Καββαδία, καθώς και η Φωτεινή Βελεσιώτου, οι Γ. Μήτσης και Ε. Δερμιτάσογλου και οι Δάρνακες με διασκευές από την Ελληνική και Βαλκανική παράδοση.
Στις τρείς μέρες του Φεστιβάλ στο πάρκο θα λειτουργούν κουζίνες μεταναστών και βιολογικών προϊόντων, βιβλιοπωλείο, πολιτικά αφιερώματα, εκθεσιακοί χώροι και παιδότοπος.
Somporo: Ευχαριστούμε τον ΦΟΙΤΗΤΗ για την ανάρτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου