τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Χάθηκαν κομμάτια της ιστορίας μας


Θύματα της διαπλάτυνσης του επαρχιακού δρόμου Στανού-Μελισσουργού η τεράστια λεύκα στην Πρέσλα που αποτελούσε σημείο αναφοράς για δεκαετίες και ο Τσεσμές ιστορική πηγή. 
Έτσι, τόσο απλά, αφήνουμε να ξεριζωθεί η  παράδοση και η ιστορία μας.

4 σχόλια:

  1. Πάει το Λευκάδι… Το έκοψε η ηλιθιότητα κάποιων υπευθυνοανευθύνων που θεώρησαν ότι ήταν απαραίτητη η καταστροφή του για την διαπλάτυνση του δρόμου ή το αισχρό κέρδος των ευρώ που θα βγάλουν αυτοί που θα πουλήσουν τα ξύλα;
    Ενός κακού μύρια έπονται. Και εξηγούμαι: το κακό αρχίζει με μία άχρηστη διαπλάτυνση ενός δρόμου για να φάνε κάποιοι λεφτά. Παρακάτω τόσα χρόνια ο χείμαρρος χολομώντα ακόμη κόβει τον δρόμο, ταλαιπωρεί το καλοκαίρι και κυρίως τον χειμώνα καθώς με τις βροχοπτώσεις κλείνει εντελώς τον δρόμο. Κάποιοι φωστήρες αποφάσισαν ότι το απαραίτητο για τον τόπο ήταν να φαρδύνει ο δρόμος. Ποιόν ενοχλούσε ρε ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΦΑΤΑΟΥΛΕΣ ο δρόμος; Αυτό ήταν το χρειαζούμενο η διαπλάτυνση; Και επαναλαμβάνω: ενός κακού μύρια έπονται… Πάει ο τσεσμές… τι τους νοιάζει αυτούς; Εδώ δεν ενδιαφέρεται ένα ολόκληρο χωριό… Και φυσικά το Λευκάδι… Εδώ τα πράγματα γίνονται γελοία. Η κύρια διαπλάτυνση του δρόμου στο σημείο εκείνο είναι από την άλλη μεριά! Αλλά είπαμε ευκαιρία να φάνε κάποιοι τα ξύλα!!! Γιατί δεν μπορώ να φανταστώ ότι πρόκειται για κάτι άλλο… Δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχουν τόσο κρετίνοι που το έκοψαν για τον δρόμο(!!!) την στιγμή που η κύρια διαπλάτυνση είναι από την άλλη μεριά. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι είναι τόσο κρίσιμο το εύρος του δρόμου στο σημείο αυτό και ταυτόχρονα αδύνατον να γίνει αλλιώς που να απαιτούσε μια τέτοια θυσία… Πάει το Λευκάδι… Το τοπίο αλλάζει… Παρόλο που όλοι βλέπουμε την καθημερινή μας ζωή να αλλάζει και να καταστρέφεται σε όλα τα επίπεδα μυαλό δεν βάζουμε… Μήπως τελικά θα πρέπει να καταφύγουμε σε ακραίες λύσεις εναντίων εκείνων που αδιαφορούν για το μέλλον μας; Αλλά τι λέω; Εμείς οι ίδιοι αδιαφορούμε για το μέλλον μας… Μήπως λοιπόν θα πρέπει να καταφύγουμε σε ακραίες λύσεις εναντίων των εαυτών μας; Μήπως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΣΗΜΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΧΑΘΗΚΕ..ΟΣΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΕΡΧΟΤΑΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ (ΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟ)ΒΛΕΠΑΝ ΤΟΝ ΔΕΝΤΡΑΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΝ ΟΤΙ ΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΣΤΑΝΟ..
    ΤΟ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΗΤΑΝ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ,ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΜΙΚΡΟΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΒΟΛΤΕΣ,ΚΑΙ ΛΕΓΑΜΕ ΑΝΤΕ ΠΑΜΕ ΩΣ ΣΤΟ ΔΕΝΤΡΑΚΟ,ΠΑΜΕ ΩΣ ΤΟΝ ΤΣΕΣΜΕ..
    ΑΚΟΜΑ ΗΤΑΝ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΥΕΛΛΑ,ΣΤΗΥΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΡΕΧΑΜΕ ΩΣ ΤΟΝ ΔΕΝΤΡΑΚΟ ΚΑΙ ΠΙΣΩ,,
    ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γνωρίζει κανείς αν θα γίνει και πότε ασφαλτόστρωση?'Εγινε η διάνειξη του δρόμου, καταστράφηκαν τα κομμάτια της ιστορίας μας και τώρα θα μας "φάει" η λάσπη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η λάσπη αλλά και οι πέτρες και τα χαλίκια που μετακινήθηκαν πάνω στην άσφαλτο και υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος. Ειδικά σε κάποιες στροφές χρειάζεται μεγάλη προσοχή! Ακούστηκε ότι το έργο σταμάτησε λόγω χρημάτων. Ποιος να ενημερώσει άλλωστε τώρα το μόνο που τους νοιάζει είναι τα ψηφοδέλτια.
    ...Μάθαμε τι καπνό... φουμάρουν εκεί στη Νομαρχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή