τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα

Κάθε χρονιά, την ίδια περίπου ημερομηνία (αρχές Σεπτέμβρη), στο πανηγύρι της τοπικής Αγίας, ο άρχων του νομού, έβγαζε τον ίδιο λόγο στο προαύλιο του σχολείου και ανακοίνωνε με πανηγυρικό τρόπο, τη χρηματοδότηση του σχολείου για την επισκευή του παλιού διδακτηρίου. Τα ίδια ακριβώς έλεγε από το 2006 ως και το 2009. Όλοι βέβαια οι παρευρισκόμενοι χειροκροτούσαν αυτές τις εξαγγελίες και κανείς δεν έκανε τον κόπο να του υπενθυμίσει ότι οι εξαγγελίες πρέπει να υλοποιούνται σε εύλογο χρονικό διάστημα αλλιώς καταντούν κοροϊδία και για τον ομιλούντα και για τους ακροατές. Αφού λοιπόν το παλιό διδακτήριο επισκευάστηκε στα.... λόγια τρεις φορές, κρίθηκε το Νοέμβριο του 2009 επικίνδυνο και οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί το εγκατέλειψαν.

Τότε αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το ποσό των 2,7 εκατομμυρίων ευρώ ( που είχε διατεθεί από το 2007) για την επισκευή των σχολικών μονάδων του νομού, ανάμεσά τους και το σχολείο του Στανού. Είχαμε τη διαβεβαίωση πως με τη λήξη των μαθημάτων θα ξεκινούσαν οι εργασίες και πως το Σεπτέμβριο ( διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους γι αυτό) όλα θα ήταν έτοιμα.
Σε κανένα σχολείο (πλην του Λυκείου της Αρναίας, τυχαίο;, δε νομίζω) δεν έχουν ξεκινήσει εργασίες . Βρισκόμαστε στο μέσο μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και ένας από τους κλάδους που πλήττονται περισσότερο είναι οι οικοδόμοι. Η ενεργοποίηση αυτού του προγράμματος σίγουρα δεν θα έσωζε την κατάσταση, όμως ίσως θα ήταν μια ανάσα για κάποιους . Δυστυχώς έπειτα από ενημέρωση που είχαμε, τώρα προκύπτουν....... άλλα προβλήματα και δεν ξέρει κανείς πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες.
Πηγή: Το τελευταίο θρανίο

3 σχόλια:

  1. Έρχονται στα πανηγύρια όπου βρίσκουν έτοιμο ένα μεγάλο ακροατήριο και κάνουν τον προεκλογκό τους αγώνα σκορπίζοντας υποσχέσεις: "σχολεία, γήπεδα, δρόμους...θάλασσα". Την τελευταία φορά αν θυμάμαι καλά εκτός από το σχολείο έταξε κάτι και στον Πολιτιστικό Σύλλογο. Τρεχάτε χωριανοί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μίλησε για 1000 καρέκλες προσφορά στο σύλλογο.κι ακόμη τις περιμένουμε.εμ τάξιμο εμ δώσιμο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή