τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Και οι 11 είναι ΑΘΩΟΙ !

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η δίκη των 11 κατοίκων  η οποία ξεκίνησε χθες 29 Ιουλίου και ολοκληρώθηκε σήμερα.  Τελικά αθωώθηκαν από όλες τις κατηγορίες οι 9 ενώ σε δυο κατοίκους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 60 ημερών.  Οι κάτοικοι δε νιώθουν πλήρως δικαιωμένοι και θα συνεχίσουν τον αγώνα για ηθική αποκατάσταση των δύο συγχωριανών τους στον Άρειο Πάγο. Το αποκορύφωμα της αδικίας είναι το γεγονός ότι ο ένας δεν ήταν καν παρών στο γεγονός για το οποίο κατηγορούνταν! 
Η απόφαση του δικαστηρίου να καταδικάσει τους 2 κατοίκους ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και έγινε πορεία διαμαρτυρίας γύρω από τα δικαστήρια.

Δεν είμαστε αλήτες, ούτε αναρχικοί 
είμαστε πολύτεκνοι και θέλουμε ζωή

Το σύνθημα που ακουγόταν συνεχώς στην πορεία διαμαρτυρίας ήταν εμπνευσμένο από την απαράδεκτη  συμπεριφορά της συνηγόρου των εναγόντων τόσο στους μάρτυρες και κατηγορούμενους όσο και στους κατοίκους αφού τους παρομοίασε άκουσον άκουσον με ταραχοποιούς της Αθήνας που έσπαζαν βιτρίνες καταστημάτων με αποτέλεσμα να καούν ζωντανοί οι δύο εργαζόμενοι.
Μάταια προσπαθούσε να στοιχειοθετήσει  τις κατηγορίες με ψέματα ενοχοποιώντας τις περιβαλλοντικές ανησυχίες των κατοίκων οι οποίοι τάχα παρασύρθηκαν από τους Οικολόγους και τα πολιτικά πρόσωπα που είχαν ψηφοθηρικά κίνητρα. Εκείνο που κατάφερε σίγουρα ήταν να εξαγριώσει τους κατοίκους οι οποίοι διαμαρτυρόμενοι εγκατέλειπαν την αίθουσα του δικαστηρίου.

15 σχόλια:

  1. Μπορείτε να με ενημερώσετε για το κόστος των ποινών (δηλαδή με τι ποσό/μέρα γίνεται εξαγοράσιμη);
    Κάνω αυτή την ερώτηση ,χωρίς να είμαι νομικός και να γνωρίζω πότε πρέπει να εξαγοραστεί η ποινή (τώρα ή μετά μια κακή έκβαση της εφέσεως), γιατί θεωρώ πως οι δυο καταδικασθέντες υπήρξαν, εντελώς άδικα, "θύματα" ενός αγώνα που δώσαμε για τον τόπο μας...
    Συνεπώς, καθήκον του Δήμου είναι να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.
    Λάζαρος Λαζάρου Δήμαρχος Αρναίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Δικαιοσύνη πρέπει να θωρακιστεί και να καταστεί απρόσβλητη από παρεμβάσεις, από οπουδήποτε και αν προέρχονται αυτές.

    Σε ποιον μπορεί να ανηκουν αυτά τα λόγια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. απαραδεκτο το συνθημα...κατηγοροποιητε εναν ολοκληρο πολιτικο χωρο και οχι τους 5-6 μαλακες που το εκαναν(για την μαρφιν μιλαω)που δεν ξερουμε καν αν ανηκουν σε αυτον τον χωρο...
    και οι νεκροι ηταν 3..οχι 2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ Σ' ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΝΟΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΔΕΚΑ ΜΑΛΑΚΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΗΛΑΔΗ ΦΟΒΗΘΗΚΕ Η ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΤΑΡΑΞΙΕΣ ΣΤΑΝΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΥΤΗΡΙΟΥ; ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΗ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτές τις μέρες οι Στανιώτες έζησαν κλίμα στρατοδικείου αφού όπως εξελίχθηκε η δίκη δε δικάζονταν για κάποιο ποινικό αδίκημα αλλά για ιδεολογικούς λόγους, για το συνταγματικό δικαίωμα της ελευθερίας στην έκφραση και τη διαμαρτυρία, με μια δικηγόρο να δίνει ρεσιτάλ αυταρχισμού, να προσβάλλει, κουνώντας επιδεικτικά το χέρι της, μάρτυρες , κατηγορούμενους και ακροατήριο από μια θέση ισχύος εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι δεν μπορεί να υπάρξει αντίλογος και με την ανοχή του δικαστηρίου. Όλοι όσοι εμπλέκονταν στην υπόθεση είχαν για αυτή προσωπικό συμφέρον. Αλήθεια γιατί δεν έβαλε όλους τους διαδηλωτές του ΚΚΕ στη φυλακή για τις κινητοποιήσεις τους;
    Πόσο ηθικό είναι αλήθεια για μια πρώην εισαγγελέα που υπερασπιζόταν το νόμο και το δίκαιο των πολιτών και για αυτά που έγινε γνωστή να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο στους κατοίκους ενός χωριού που αγωνίστηκαν για το αυτονόητο. Κρίμα…
    Πώς ένιωσε όταν κάθισε στο σκαμνί και άκουσε την ποινή της για αυτά τα οποία αγωνίστηκε;
    Ως πολιτικό πρόσωπο… έτσι αντιμετωπίζει το δικαίωμα των πολιτών στην υγεία και το καθαρό περιβάλλον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν νομίζεις ότι με αυτό τον τρόπο βοηθάς τον τόπο σου και το χωριό σου είσαι γελασμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητό ΣΟΜΠΟΡΟ θέλω να χαιρετήσω όλους σας.
    Αντιλαμβάνομαι την πικρία σου αλλά ο τίτλος έπρεπε να είναι ΝΙΚΗΣΑΜΕ.
    Ολοι όσοι είμασταν εκεί αντιληφθήκαμε από την πρώτη στιγμή τις προθέσεις να ποινικοποιηθεί ο αγώνας των κατοίκων και κάθε έκφαση αγωνιστικού φρονήματος.
    Η επιθετικότητα στους μάρτυρες η ειρωνία και εκείνο το επιδεικτικά απλωμένο δάκτυλο χαρακτηρίζουν φασιστικής αντίληψης συμπεριφορές.
    Πρέπει να σταθούμε στο γεγονός ότι η προσπάθεια της πλευράς των μηνυτών ήταν να καταδικαστείτε για το αδικο των κινητοποιήσεων και για το δικαίωμά σας να εκφράσετε την άποψή σας ή και την ανησυχία σας και να δικαιώσουν έτσι τη λειτουργία του εργοστασίου.
    Στο κατηγορητήριό τους χρησιμοποίησαν ψέματα . Στοχοποίησαν συνχωριανούς επιλεκτικά για να φοβίσουν. Δεν τα κατάφεραν παρά τις συνθήκες διεξαγωγης της δίκης.
    Πολύ σωστά λέγατε στο σύνθημα ότι ο αγώνας είταν αγώνας για την ζωή και ένας τέτοιος αγώνας ποτέ δεν χάνεται και δεν νικιέται.
    Να κρατήσουμε την ενότητα και την αγωνιστική διάθεση .Οι δύο διωκόμενοι δεν είναι μόνοι είμαστε όλοι μαζί τους.
    Τον αγώνα αυτόν τον είδαν πολλοί. Αντιλήφθηκαν ότι αυτός ο αγώνας θα συνεχιστεί και δεν θα είναι αγώνας μόνο των κατοίκων του Στανού αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
    Κώστας Γκοντίνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγω παιδια θα σταθω οχι στη δικηγορο τους αλλα στους στανιωτες χαφιεδες που ηταν τα καρφια της υποθεσης.οι συγγενεις,οι κουμπαροι που τα ονοματα των 11 τα εδωσαν αυτοι σιγα να μην τους ηξεραν και απο αλλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. http://www.youtube.com/watch?v=Q3_7JNU86m0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. η προπαγάνδα των δημαγωγών καταλήγει στο «τι προτείνετε τώρα αφού όλα είναι μονόδρομος;»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. http://skeftikos.blogspot.com/2010/08/blog-post_02.html#comments
    και ο νοών... νοείτω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. θελω να πω συγχαρητηρια σε ολα τα παιδια που ηταν κατηγορουμενοι.ηταν ολοι τους για αλλη μια φορα δυνατοι και αληθινοι.μας εκαναν περηφανους.τελικα στα δυσκολα γινομαστε ενα..ιδιαιτερως ομως θελω να δωσω συγχαρητηρια στη λιτσα καβλιτση που μενα με εκανε να βουρκωσω στην κυριολεξια.αρε λιτσα,εισαι απεχτη.οπως παντα φυσικα.αντε τωρα να μας κανεις και τον υιο..αλλα ..να ειναι παοκ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΥΤΗΡΙΟΥ ΜΟΛΥΒΔΟΥ
    ΣΤΑΝΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

    Επειδή το τελευταίο διάστημα ο συγχωριανός μας που υπογράφει ως Νίκος ή Ν.Δ.Στεφανής έχει εξαπολύσει ένα πόλεμο λάσπης κατά του κ.Τρεμόπουλου Μιχάλη και της δικηγόρου Ελεάνας Ιωαννίδου έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

    Στο χωριό μας (Στανός Χαλκιδικής) εγκαταστάθηκε ένα χυτήριο μολύβδου που προκάλεσε την ανησυχία μας. Επειδή το χυτήριο αυτό λειτουργούσε πρώτα στο Δρακόντειο Λαγκαδά και είχε ασχοληθεί με το θέμα ο κ. Τρεμόπουλος ως Νομαρχιακός Σύμβουλος τότε, απευθυνθήκαμε σ’ αυτόν ο οποίος ανταποκρίθηκε αμέσως στο κάλεσμά μας, επισκέφτηκε το χωριό μας 2 φορές και μας έδωσε πολύτιμα στοιχεία για τον αγώνα μας κατά του χυτηρίου.
    Παράλληλα αναθέσαμε την υπόθεση στη δικηγόρο κ. Ιωαννίδου Ελεάνα με την οποία καταφέραμε πρώτα να αποτρέψουμε την επέκτασή του και στη συνέχεια με προσφυγή στο ΣτΕ να πετύχουμε αναστολή της λειτουργίας του.

    Κατά τις κινητοποιήσεις μας οι ιδιοκτήτες του χυτηρίου έκαναν μήνυση σε 11 συγχωριανούς μας για συκοφαντική δυσφήμιση, εξύβριση και απειλή.
    Στη δίκη που έγινε στις 29 και 30 Ιουλίου 2010 και πάλι ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας ο κ. Τρεμόπουλος ο οποίος και παρέστη ως μάρτυρας υπεράσπισης.
    Από την πλευρά της η κ. Ιωαννίδου χειρίστηκε την υπόθεση πολύ καλά με αποτέλεσμα να αθωωθούν όλοι για τη συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση ενώ στους δύο επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 60 ημερών με τριετή αναστολή μόνο για την απειλή χωρίς να υπάρχει καμία απόδειξη, πέραν των καταθέσεων των μηνυτών.
    Για αυτούς θα προσφύγουμε για αναίρεση στον Άρειο Πάγο ώστε να υπάρξει ηθική αποκατάσταση.
    Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι όχι μόνο δεν υπάρχει δυσαρέσκεια απέναντί τους αλλά τους ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη βοήθειά τους.
    Προφανώς οι λόγοι που οδήγησαν τον Ν.Δ.Στεφανή στη συκοφάντισή τους βρίσκονται κάπου αλλού.

    Με εκτίμηση

    Η Επιτροπή αγώνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή