τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Να καεί ή να μην καεί το «μπουρδέλο» η Βουλή;

Των ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΣΙΟΥΤΗ-ΠΑΣΧΑΛΗ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ

Στο παρελθόν ακουγόταν μόνο από πολιτικά περιθωριακές ομάδες: «Να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή». Την περασμένη Τετάρτη, χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας και ιδεολογίας, που διαδήλωναν χωρίς κουκούλες, πάλλονταν με πρωτοφανές πάθος στο ρυθμό αυτού του συνθήματος, που φώναζαν ακόμα και συνδικαλιστές του κυβερνώντος κόμματος.
Η αγανάκτηση των πολιτών για τους πολιτικούς διογκώνεται και το άλλοτε περιθωριακό σύνθημα που ζητά να καεί η Βουλή, υιοθετείται πλέον απ' όλο και περισσότερους. Είναι δικαιολογημένη η οργή του κόσμου; Και τι μπορεί να προκύψει απ' αυτή;
Η «Κ.Ε.» απηύθηνε τα ερωτήματα σε πρόσωπα με διαφορετικές απόψεις και ιδεολογίες, για να δώσουν τις δικές τους ερμηνείες. Οι περισσότεροι δικαιολογούν την οργή, αλλά επισημαίνουν τον κίνδυνο.
Η συνέχεια…

2 σχόλια:

  1. Αναρχο-φασιστικό σύνθημα. Τελικά κάψανε τους ανθρώπους. Εκεί οδηγεί. Να τα βλέπουν οι πολύχρωμοι, ολιγόμυαλοι και αυτοκαταστροφικοί τύποι, που “μέσα κι έξω από τη Βουλή” διαμορφώνουν κλίμα.Βλέπε Δημοκρατία της Βαιμάρης και εμπρησμός του Ράιχσταγκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν υπάρχει πια λόγος να καεί αφού με τη νέα τροπολογία (υπογραφή αποφάσεων χωρίς ψήφισμα της βουλής) είναι και επίσημα διακοσμητική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή