τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Για το «σχέδιο βοήθειας»


Του  ΖΑΝ ΠΙΕΡ ΜΠΡΑΡ  Βουλευτή του ΚΚ ΓΑΛΛΙΑΣ

…Το λεγόμενο «σχέδιο βοήθειας» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν είναι σχέδιο στήριξης του ελληνικού λαού. Είναι ένα σχέδιο αλληλεγγύης  για τους τραπεζίτες και τους εμπόρους όπλων.  Είναι ένα σχέδιο που έχει στόχο να προστατεύσει τις ευρωπαϊκές τράπεζες από τα προβλήματα πληρωμών της Ελλάδας. Στην πραγματικότητα, οι γαλλικές τράπεζες έχουν στην κατοχή τους ομόλογα του ελληνικού δημοσίου αξίας περίπου 60 δις ευρώ, οι ελβετικές τράπεζες περίπου 50 δις και οι γερμανικές κατέχουν πάνω από 30 δις. Αυτές οι τράπεζες πλούτισαν στις πλάτες του ελληνικού λαού. Η βοήθεια στην Ελλάδα με την μέθοδο της ΕΕ  σημαίνει πάνω απ’ όλα να βοηθήσουμε τις ευρωπαϊκές τράπεζες που λεηλάτησαν την ελληνική οικονομία.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι παρά ένας μεσάζοντας ανάμεσα στα Ευρωπαϊκά κράτη και τις τράπεζες τους.
Όσο για τους εμπόρους όπλων, το 15% της γερμανικής και γαλλικής παραγωγής όπλων αγοράζεται από την Ελλάδα….
Ισχυρίζονται ότι σώζουν την Ελλάδα, ενώ στην πραγματικότητα προστατεύουν τα κεφάλαια των τραπεζών.
Δηλώνουν ότι θα τιμωρήσουν τους υπεύθυνους, ενώ στην πραγματικότητα τρέφουν τους κερδοσκόπους με το αίμα των λαών.
Μας λένε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση. Ψέματα !! Η λύση τους είναι να γεμίσουν τις τσέπες των μετόχων.
Λένε ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την κατεδάφιση των δημοσίων υπηρεσιών και τη διάλυση των συνταξιοδοτικών συστημάτων. Στην πραγματικότητα αυτές είναι οι επιλογές των μεγάλων επιχειρήσεων και των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.
Οι αντίπαλοί μας είναι ισχυροί. Εσείς οι Έλληνες το γνωρίζετε καλά – υπήρξατε θύματα της αλαζονείας του μεγάλου κεφαλαίου και των κρατών της Βόρειας Ευρώπης. Γνωρίζετε, από την ιστορία,  ότι η Γαλλία και οι  γαλλικές τράπεζες λεηλάτησαν περισσότερες από μια φορά τη χώρα σας, Ας θυμηθούμε σύντομα αυτή την ιστορία.
Ήδη το 1898 οι ευρωπαϊκές δυνάμεις, με το πρόσχημα της σωτηρίας της Ελλάδας από την χρεωκοπία, επέβαλαν τη δημιουργία μιας διεθνούς επιτροπής οικονομικού ελέγχου.
Το 1910, ένα καινούργιο γαλλο-αγγλικό δάνειο θα πάει κατευθείαν στις τσέπες των γάλλων και άγγλων βιομηχάνων.
Το 1914, ένα παρόμοιο γαλλο-αγγλικό δάνειο γίνεται βούτυρο στο ψωμί των εμπόρων όπλων.
Όσο για τη Γερμανία, η Καγκελάριος της οποίας δίνει μαθήματα σ’ όλη την Ευρώπη, ξέρετε καλά ότι δεν πλήρωσε ποτέ τις πολεμικές αποζημιώσεις. Δεν είναι η Ελλάδα που οφείλει στη Γερμανία! Όχι!  Είναι η Γερμανία που χρωστάει περισσότερα από 50 δις στην Ελλάδα. Η γερμανική δεξιά έχει χάσει κάθε ηθικό έρεισμα. Ας πληρώσει κατ’ αρχήν τα χρέη της, αντί να αυτό-προβάλλεται ως υπόδειγμα.
Το λεγόμενο «σχέδιο βοήθειας» που προτείνουν σήμερα δεν θα βοηθήσει περισσότερο την Ελλάδα απ’ όσο στο παρελθόν. Η σημερινή βοήθεια είναι αντίστοιχη με εκείνη του παρελθόντος: είναι μια πράξη αλληλεγγύης στο κεφάλαιο. Αν δεν βοηθάει το λαό, τόσο το χειρότερο γι’ αυτόν.
Αυτή η διαδικασία γίνεται  χωρίς τους λαούς, γίνεται σε βάρος των λαών. Οι ισχυροί, για να παραμείνουν στη θέση τους, την επαναλαμβάνουν. Την επαναλαμβάνουν με τον πιο αποκρουστικό τρόπο: αφού υποστήριξαν τους συνταγματάρχες της χούντας πουλώντας τους όπλα, δεν διστάζουν, σήμερα, να διαιρέσουν τους λαούς αναβιώνοντας ακραίες εθνικές προκαταλήψεις.
Αφού στήριξαν τους συνταγματάρχες ενάντια στον ελληνικό λαό, σήμερα κάνουν το ίδιο με τους κερδοσκόπους και τους εμπόρους όπλων και αλίμονο σ’ αυτούς που μόνο τη δουλειά τους έχουν για να ζήσουν.
Ήρθε η ώρα να βάλουμε τέλος σ’ αυτήν την πολιτική που επιχειρεί να επιβληθεί με τον φόβο, που προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. 
Ήρθε η ώρα να ξεσκεπάσουμε αυτή τη λογική, ήρθε η ώρα να φοβίσουμε αυτούς που προσπαθούν να μας φοβίσουν.
Ο Σοφοκλής έλεγε: «Ποτέ σε μια πόλη οι νόμοι δεν θα ήταν ισχυροί, αν δεν τους συντηρούσε ο φόβος».....

1 σχόλιο:

  1. Στην Ελλάδα ο φόβος επικρατεί μόνο για τους εργαζομένους της.Τα κεφάλαια και αυτοί που τα στηρίζουν βλ.πρόσωπα κοινοβουλίου, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα παρά να μακρύνουν τις τσέπες τους από προμήθειες λόγω συμφωνιών. ΤΕΛΟΣ λοιπόν ο "απλός" ελληνικός λαός και όχι τα λαμόγια που κυβερνάν και δεν φοβούνται τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή