τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ


11 σχόλια:

  1. Βιοκαυσιμα απο μικροφυκια.Στην παρακατω διευθυνση

    http://kathrefti.blogspot.com/2010/05/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άχρηστο για σένα...
    χρήσιμο για μένα!
    Θα μπορούσε να οργανωθεί κάτι τέτοιο και στο Στανό. Μόνο που θα πρέπει να ξεπεράσουμε τον ψευτοεγωισμό μας και την ντροπή που μπορεί να νιώθει κανείς να πάρει αντικείμενα από δεύτερο χέρι. Σε πολλές χώρες της Ευρώπης έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια.
    Όταν λειτουργούσε ακόμα ο σκουπιδότοπος υπήρχαν πεταγμένα αντικείμενα σε πολύ καλή κατάσταση που κάλλιστα θα μπορούσαν να ξαναχρησιμοποιηθούν. Προσωπικά πήρα κάποια και γνωρίζω και άλλους που το έκαναν.
    Σκεφτείτε πόσα ρούχα (ειδικά παιδικά λόγω της ανάπτυξης) θα μπορούσαν να βρουν χρήστη. Νομίζω ότι πρέπει να το σκεφτούμε σοβαρά γιατί όπως αναφέρει και το άρθρο το όφελος θα είναι διπλό. Ειδικά στην εποχή μας που βιώνουμε την περιβαλλοντική και την οικονομική κρίση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι μια πολυ καλη ιδεα αυτη,προτεινω να την υλοποιησουμε το καλοκαιρι στο πηγαδι-φεστιβαλ.προτεινω να συνεργαστουμε και με τους συλλογους του στανου,και ισως ο συλλογος γυναικων να ειναι ο καταλληλοτερος συλλογος που θα μπορεσει να βοηθησει στην οργανωση αυτης της εκδηλωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θυμαστε περυσι το καλοκαιρι,τετοιο παζαρι,η εστω παρομοιο, υπηρχε περυσι στο χωριο μας.παρεες παιδιων στηνανε τους παγκους τους καθημερινα στις γειτονιες του χωριου και πουλουσαν μεταχειρισμενα πραματα τους,οτιδηποτε μπορειτε να φανταστειτε...λεγοντας πουλουσαν,μην φανταστειτε,τιμες 20λεπτα,30 λεπτα,50 λεπτα,αντε το πολυ 1 ευρω.
    και θυμαμαι ειχα αγορασει κουμπαραδες για να βαζω κερματα.ειναι γεγονος οτι τους χρησιμοποιω ως και σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τα λεγομενα,μαγαζακια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αυτο το πραγμα δεν μπορει να γινει στο Στανο,εδω οταν εγινε η συναντηση των πολυτεκνων και μοιραζανε ρουχα,παπουτσια ολοι το εκραξαν τωρα μιλατε και για παζαρι;Αυτα παιδια δεν γινονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ισως ο εγωισμός να μην αφήσει να γίνει κάτι τέτοιο στο χωριό ,θα μπορούσαμε όμως να τα μαζέψουμε και να τα χαρίσουμε όπως σε ορφανοτροφεία, κ.α. Σ'αυτήν την περίοδο που διανύουμε θα μπορέσουμε να τα δώσουμε και κάπου που κάποιοι τα έχουν ανάγκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ανωνυμοι μαλλον δεν διαβασατε την αναρτηση και δεν εχετε καταλαβει πως λειτουργει το χαριστικο παζαρι. Διαβαστε την αναρτηση ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΤΑΣ , ΧΑΡΙΣΕ ΤΟ και δωστε βαση σε αυτο :

    Το XariseTo.Gr προωθεί επίσης την οικολογική και οικονομική συνείδηση. Υπάρχει, βέβαια, και η δυνατότητα να ζητήσει κανείς κάποιο αντικείμενο, αρκεί να χαρίζει και αυτός για να δείξει την καλή διάθεσή του. Μια εναλλακτική μορφή οικονομικής ζωής, δημιουργήσαμε έναν διαφορετικό τρόπο «κατανάλωσης». Ένα πάρε–δώσε χωρίς χρήματα, έναν χώρο αλληλεγγύης.

    Το φορτηγο με τα ρουχα που εφερε ο συλλογος πολυτεκνων δεν εχει καμια σχεση. Το παρκαρανε καπου και ο καθενας πηγαινε και επαιρνε οτι ηθελε, δεν περασε κανενα μυνημα αλληλεγγυης. Οσο για τους εγωισμους δυστηχως σκεφτεστε με λαθος τροπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κατανοητά όλα αυτά και καταλαβαίνουμε και το βάθος της κίνησης αυτής.Η νοοτροπία όμως που επικρατεί δεν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο να γίνει μεταξύ των κατοίκων, δυστυχώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό γίνεται έτσι κι αλλιώς στο ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον. Σκεφτείτε πόσα αντικείμενα που αφορούν παιδιά (ρούχα, καροτσάκια, πάρκα, βραστήρες κλπ) αλλάζουν χέρια και πόσα -σχεδόν καινούρια- πετιούνται.
    Αλήθεια πόσες φορές αγοράζουμε π.χ κάποιο ρούχο και το φοράμε μόνο μία φορά επειδή πια δε μας χωράει ή επειδή ανακαλύψαμε ότι δε μας αρέσει;
    Μια δοκιμή θα μας πείσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιατί ασχολείστε μόνο με ρούχα?υπάρχουν πολλά αντικείμενα που μπορουν να πλαισιωσουν αυτη την εκδηλωση.οπως dvd,cd,βιβλια,ισως εξαρτηματα απο χαλασμενα κινητα οπως χανσφρι,μπαταριες κτλ,κρεμαστα λαιμου...αν ο παγκος πλαισιωθει απο τετοια αντικειμενα ειναι σιγουρο οτι δεν θα υπαρχει κανενα προβλημα εγωισμου,ας κανουμε την αρχ η με τετοια αντικειμενα,και με τον καιρο ισως να αποκτησουμε και την νοοτροπια το να δεχομαστε μεταχειρισμενα ρουχα.εχω καποια παιδικα dvd,μου ειναι αχρηστα,ουτε τα ειδα ουτε θα τα δω,δεν θα ειναι καλο να τα χαρισω σε μικρα παιδια;πιστευω οτι με μια καλη οργανωση η εκδηλωση θα εχει επιτυχια.
    μια αλλη μερα μπορουμε να κανουμε και μια εκδηλωση" μην το πετας αναδειξε το"μια εκθεση απο κατασκευες που θα εχουμε κανει απο αντικειμενα που πεταμε καθε μερα στα σκουπιδια.π.χ να κατασκευασουμε ενα ταβλι απο χαρτοκουτα,τα πούλια να ειναι απο καπακια μπουκαλιων.με λιγη φαντασια μπορουμε να κανουμε πολλες παρομοιες κατασκευες.με λιγη θεληση και ορεξη μπορουν να πραγματοποιηθουν αυτες οι δυο οι εκδηλωσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή