τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Σχεδιασμός και οργάνωση «Πηγάδι Festival 2010”


Η  Πρωτοβουλία για την αξιοποίηση του Πηγαδιού καλεί σε ανοιχτή συζήτηση, όσους ενδιαφέρονται και θέλουν να συμμετέχουν στο Πηγάδι festival,  την Κυριακή 2 Μαΐου  και ώρα 13.00 στο Πηγάδι (Κιόσκι)

20 σχόλια:

  1. Το somporo ειναι ενα μεσο ενημερωσης στο οποιο καποιοι δεν εχουν προσβαση.Παρακαλουμε τους επισκεπτες να διαδωσουν αυτη την ανακοινωση σε φιλους και γνωστους.

    ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΗΓΑΔΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κουίζ -Για να δούμε τελικά ...ποια είναι η ιστορική πρωτεύουσα η Αρναία ...η ο Στανός ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΙΔΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΘΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΥΤΗ;ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ;ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΕΚ ΤΟΥ ΣΤΑΝΟΥ.ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΘΑ ΣΑΣ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε παλαιοτερες αναρτησεις και σχολια διαβασα καποιες υποσχεσεις και δεσμευσεις απο τον δημαρχο,οτι θα γινουν τα απαραιτητα εργα,οπως ρευμα,φωταγωγηση κτλ.αυτο το θεμα πρεπει να ειναι στα πρωτα που θα πρεπει να συζητηθουν την κυριακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. παιδιά η συνάντηση δεν γίνεται να μεταφερθεί για το απόγευμά .στης 1.00 το μεσημέρι είναι κάπως δυσκολο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και για το απογευμα καπως χλωμο το βλεπω γιατι υπαρχει το προβλημα με τους φοιτητες οπου οι περισσοτεροι θα χρειαστει να φυγουν τετοια ωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ωρα ειναι πολυ βολικη για συναντηση , οι περισσοτεροι κατοικοι του χωριου εκεινη την ωρα ειναι << ελευθεροι >> . Ολες τις κυριακες του χρονου οι αντρες στις 13:00 , ειτε πινουν τον καφε τους ειτε το ουζακι τους . Οσο για τις μητερες , τι πιο καλο απο μια μεσημεριανη βολτα με τα μωρα τους στο πηγαδι.Παντως αν γινει πιο αργα, θα λειπουν οι φοιτητες και οι στανιωτες που ζουν στις πολεις. Η επιλογη της ημερας ειναι η καταλληλη νομιζω γιατι οι περισσοτεροι ξενιτεμενοι θα ειναι στο χωριο λογω πρωτομαγιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν ανοιξετε ενα λεξικο θα διαβασετε οτι πρωτοβουλια ειναι η αρχικη εμπνευση για ενεργεια. Αρα πρωτοβουλια για την αξιοποιηση του πηγαδιου ειναι η αρχκη εμπνευση για την αξιοποιηση του πηγαδιου. Αυτο καναμε το καλοκαιρι, ειχαμε την αρχικη εμπνευση και διοργανωσαμε εκδηλωσεις με σκοπο να αναδειξουμε το πηγαδι.Αυτη η συγκεντρωση γινεται ωστε στην ομαδα που ξεκινησε αυτη την προσπαθεια να προστεθουν και αλλα μελη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Mόνο στηριγμένοι στις δικές μας δυνάμεις αδέλφια.
    Μην περιμένετε βοήθεια από πουθενά αλλού, πέρα από την συνείδησή σας.
    Δεν υπάρχει μεγαλύτερη δύναμη.
    Αυτή έπλασε τον σύμπαν. Αυτή κυριαρχεί παντού.
    Ότι βρίσκεται έξω από αυτή είναι αυταπάτη. Είναι ψέμα.
    Γι αυτό λέει ο Αρεοπαγίτης ότι "το κακόν είναι το μη όν" (Περί Θείων Ονομάτων). Γιατί δεν μετέχει στην Αγάπη του Σύμπαντος. Δεν έχει συνείδηση.
    Γι αυτό λέει ο Αρεοπαγίτης ότι η Αγία Τριάς δεν είναι ούτε Πατρότης, ούτε Υιότης, ούτε το Πνεύμα (Περί Μυστικής Θεολογίας). Διότι η Υπέρβαση καταργεί τους φραγμούς πάσης δυαρχίας. Εδώ και τώρα και πάντοτε και πανταχού:

    "...Αύθις δε ανιόντες λέγομεν, ως ούτε ψυχή εστίν, ούτε νους, ούτε φαντασίαν, ή δόξαν, ή λόγον, ή νόησιν έχει. ουδέ λόγος εστίν, ούτε νόησις. ουδέ λέγεται ούτε νοείται. ούτε αριθμός εστίν, ούτε τάξις, ούτε μέγεθος, ούτε σμικρότης, ούτε ισότης, ούτε ανισότης, ούτε ομοιότης ή ανομοιότης. ούτε έστηκεν, ούτε κινείται, ούτε ησυχίαν άγει, ούτε έχει δύναμην, ούτε δύναμις εστίν, ούτε φως. ούτε ζη, ούε ζωήν εστί. ουδέ ουσία εστίν, ούτε αιών, ούτε χρόνος. ουδέ επαφή εστιν αυτής νοητή. ούτε επιστήμη, ούτε αλήθειά εστιν, ούτε βασιλεία, ούτε σοφία, ουδέ έν, ουδέ ενότης, ουδέ θεότης, ή αγαθότης, ουδέ πνεύμά εστιν ως ημάς ειδέναι. ούτε υιότης, ούτε πατρότης..."

    Γιατί αυτό που είναι πραγματικά δικό μας δεν μπορούν να μας το πάρουν.
    Γιατί δεν μας ανήκει.
    Εκατοντάδες γενεών το δημιούργησαν και εμείς καλούμεθα να το παραδώσουμε στους επομένους.
    Ακόμη πιο συνειδητό, αδιαπραγμάτευτο, αγέρωχο.
    Διότι αυτό πάντοτε αναπτύσσεται και θα αναπτύσσεται.
    Διότι δεν υπόκειται σε φραγμούς.
    Μπορεί να χωράει μέσα μας, αλλά είναι το σύμπαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πραγματοποιηθηκε η συγκεντρωση της Κυριακης; Υπηρξε συμμετοχη του κοσμου; Ηρθε καποιος απο την τοπικη αυτοδιοικηση; Τι ειπωθηκε και τι αποφασιστηκε;Θα υπαρξει αλλη συγκεντρωση , ισως καποιοι να θελανε να ερθουν αλλα να μην μπορεσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νίκο 11:34 οι ερμηνείες που δίνεις για το λόγο του αρεοπαγίτη είναι τελείως λανθασμένες και απατηλές. Ο θεός έφτιαξε το σύμπαν και έσπειρε τη συνείδηση στον κάθε άνθρωπο. Ο Θεός βρίσκεται μέσα στο σύμπαν αφού είναι πανταχού παρόν και δεν είναι το σύμπαν η εξέχουσα ανώτερη δύναμη που κυριαρχεί και εξουσιάζει. Άλλωστε η λέξη σύμπαν είναι απροσδιόριστη απρόσωπη. Επίσης, ξέρεις πολύ καλά ότι οι τοποθετήσεις που κάνεις σε αυτά που λες παραπέμπουν σε διδασκαλίες ανατολικών θρησκειών και θα 'ταν κρίμα αν δέχεσαι αυτές τις θεωρίες ενώ ζεις σε μια χώρα που γνωρίζει αιώνες τώρα τον αληθινό θεό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο κύριος Λάζαρος Λ. μαζί με τον τους κυρίους Μοσχοπουλο και Μ κλπ … να πάψουν… να σας δουλεύουν …άλλωστε είναι καιρός να πάνε στο El PASSO …η πρόσκληση που έχουν ευθηνή Δημόσια …έγινε αποδεκτή …..»Σύντροφε» Λαμπράκη …ακούςςςςςςςςςς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΡΩΤΟΒ Γ ΑΞΙΟΠ Τ ΠΗΓ8 Μαΐου 2010 στις 3:43 μ.μ.

    Ανώνυμε,τις 04 Μαΐου 2010 1:29 π.μ.

    Πραγματοποιήθηκε κανονικά η συγκέντρωση.Δυστυχώς η συμμετοχή του κόσμου δεν ήταν η αναμενόμενη.Πάντως αυτό δεν μας πτοεί και συνεχίζουμε κανονικά τις προσπάθειες μας.Σίγουρα θα υπάρξουν και άλλες συγκεντρώσεις στο μέλλον και θα χαρούμε να σε δούμε εκεί.Συζητήσαμε αρκετά θέματα,ακούστηκαν απόψεις και εν τέλει ήταν μια εποικοδομητικη συζήτηση.Το άμεσο που πρέπει να κάνουμε είναι να πιέσουμε τον Δήμο ώστε να ηλεκτροφωτιστεί το κτίσμα, ο δρόμος και το μονοπάτι που οδηγούν στο κιόσκι και να δοθεί παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για τις εκδηλώσεις.
    Τέλος,πρέπει να τονιστεί οτι Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΗΓΑΔΙΟΥ προωθεί τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ και την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ δίχως οικονομικά ανταλλάγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ειναι μια πολυ καλη ιδεα αυτη,προτεινω να την υλοποιησουμε το καλοκαιρι στο πηγαδι-φεστιβαλ.προτεινω να συνεργαστουμε και με τους συλλογους του στανου,και ισως ο συλλογος γυναικων να ειναι ο καταλληλοτερος συλλογος που θα μπορεσει να βοηθησει στην οργανωση αυτης της εκδηλωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σημερα το πρωι κατεβηκα με μια φιλη μου για καφε στο πηγαδι αυτο που αντικρησαμε ηταν απαραδεκτο.Παντου σκουπιδια,αποτσιγαρα,μπουκαλια.Θα παρακαλεσω οποιοι συχναζουν εκει να πανε να τα μαζεψουν.Δεν μπορει να κατηγορουμε τους αλλους και να ριχνουμε ευθηνες τη στιγμη που εμεις οι ιδιοι που πηγαινουμε εκει δεν προσεχουμε το χωρο.Ειναι κριμα ενα τοσο ομορφο μερος να ειναι σε αυτη τη κατασταση.Για αυτο σας παρακαλω καθαρηστετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. μην αρχισουμε παλι το θεμα με τα σκπουπιδια στο πηγαδι.οτι και να πουμε πανω σε αυτο το θεμα δεν γινεται τιποτα..οταν και αμα τα ατομα που πετανε τα σκουπιδια καταλαβουν τι κακο κανουν τοτε θα σταματησει να εχει σκουπιδια το πηγαδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΡΟΤΑΣΗ:ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

    Η ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ
    THE EDGE OF HEAVEN / AUF DER ANDEREN SEITE
    του Φατίχ Ακίν

    http://www.myfilm.gr/article2188.html#reviews

    ΑπάντησηΔιαγραφή